sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Nainen joka sai siivet selkäänsä ja muita kertomuksia

Cecelia Ahernin kirjoittama novellikokoelma Nainen joka sai siivet selkäänsä ja muita kertomuksia

  

Luen enimmäkseen dekkareita, tosielämän rikos- ja selviytymistarinoita, psykologisia jännäreitä sekä kauhua. Lukemiseni vaikuttaa siis melkoisen synkältä puuhalta. 

Joku fiksu sanoi, että se mitä lukee, ei kerro lukijastaan paljoakaan. Eli lukija ei ole murhanhimoinen, vaikka lukeekin murhakirjoja 😁 Itseäni kiinnostaa ihmismielen pimeät puolet, ja siksi tunnen mielenkiintoa psykologisiin trillereihin, samoin kuin yliluonnollinen kiinnostaa minua. Mutta ei ehkä kuitenkaan niin paljon, että lukisin aiheista juurikaan mitään tietokirjoja. Fiktiossa kun kaikki on mahdollista.

Viime käynnillä kirjastossa osuin sattumalta novellikokoelmien hyllyn kohdalle. Tarjontaa ei ollut kovinkaan paljon noista omista lempiaiheistani, mutta sitten katseeni osui lempiväriseen kirjaan, joka itsessään ei ole mikään syy valita kirjaa luettavaksi - mutta väri sai katseeni kiinnitymään teokseen. 

Hyviä sattumia tapahtuu aina silloin tällöin ja onneksi nappasin tuon löytämäni kokoelman lainattavien joukkoon. Kirjailija on minulle ihan uusi tuttavuus ja ihmekös tuo, kun hän kirjoittaa romanttisia viihderomaaneja. Tämä genre on saanut minulta huomiota viimeksi alle parikymppisenä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Tutkin Googlesta kirjailijaa. Cecelia Ahernin teokset ovat hänen kotimaassaan Irlannissa luetuimpien kirjojen joukossa ja niitä on julkaistu yli 40 maassa ja myyty yli 25 miljoonaa kappaletta. Esikoisteoksesta P.S. I love you on tehty myös elokuva ja tämä teos ja elokuva kuulostavatkin tutuilta.

Mutta itse novellikokoelmaan. Kirjassa on 30 tarinaa, joiden kaikkien pääosassa on nainen.  Nainen, joka tavalla tai toisella ensin eksyy ja sitten löytää perille, saa siivet selkäänsä. Jokainen novelli on otsikoitu alkusanoilla Nainen joka... 

Jokainen tarina saa aikaa oivalluksia. Aiheet on poimittu arkisista tilanteista tai tutuilta kuullostavista elämänvaiheista, vaikeuksista ja selviytymisestä. Punaisena lankana on nimenomaan se, että kukin nainen selviytyy tilanteesta tavalla tai toisella. 

Pidin kirjasta todella paljon ja aion tarttua muihinkin Cecelia Ahernin teoksiin. Tämä novellikokoelma on vuodelta 2018 ja suomeksi julkaistu vuonna 2021. Kirjan etulehdellä on lista julkaistuista teoksista, joita on toistakymmentä, myös toinenkin novellikokoelma. Ehkä julkaistuja on tämän kirjan jälkeen tullut lisääkin. Luettavaa siis riittää, jos niikseen.


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!