maanantai 24. lokakuuta 2022

Punajuuripata


Nyt on punajuuren aika. Ja porkkanankin ja monen muun kotimaisen juureksen. Punajuuri sisältää vain vähän energiaa, runsaasti kuituja ja paljon vettä. Sen ravintosisältö on monipuolinen: 

”Näiden hyvien ominaisuuksien lisäksi punajuuri sisältää monipuolisesti kivennäisaineita: paljon kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, kuparia, rautaa ja sinkkiä. Punajuuresta saa myös A-, E-, C- ja B-ryhmän vitamiineja, erityisesti folaattia, jonka saanti suomalaisilla on vähäistä. Folaatti vaikuttaa positiivisesti punasolujen uusiutumiseen ja aineenvaihduntaan sekä verisuonten ahtautumiseen.”

Lähde: meillakotona.fi

Tiettyjen ruoka-aineiden hinnat nousevat koko ajan. Lihan ja kalan tuotanto tuhoaa maapalloa ja eläinrasvan sisältämä kolesteroli omia verisuonia. Näistä syistä olen yrittänyt lisätä kasvisten käyttöä ainakin omassa ruokavaliossa. Isäntä kun on A-luokan lihansyöjä, hänen ruokavalionsa muuttaminen ei ole ihan niin helppoa.

Punajuuri on edullista. Tein tänään Yhteishyvän ruokaliitteen nro 5/2022 ohjeen mukaan punajuuripataa. Postauksen alussa on kuva omasta aikaansaannoksestani, mutta unohdin murentaa pinnalle fetajuustoa. No, ehkä huomenna sitten. 

Isäntä valmisti itselleen täytettyä jauhelihamureketta. Täytteeksi hän laittoi pussillisen pakastevihanneksia ja viipaloi niiden päälle puoli pakettia mustapippurikoskenlaskijaa. 

Alla olevassa kuvassa on punajuuripadan ohje: 




Jos ohjetta jotenkin tuunaisin, niin linssien sijasta laittaisin isompia papuja. Linssit ikäänkuin katoavat tuonne juurespalojen sekaan. 

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat, Yhteishyvän ruokaliite nro 5/2022.

Ei kaupallista yhteistyötä.



1 kommentti:

  1. Punajuuret on meidän herkkua ja teenkin niistä uuni vihanneksia ja myös laatikkoa silloin tällöin homejuuston kera. Kiitos ohjeesta varmasti on hyvää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!