Postasin muutama päivä sitten aloituksen tälle uunitekeleelle: Kaikkien aikojen värikkäät uunijuurekset ja -kasvikset.
Arvuuttelin tuolloin allaolevia kuvassa näkyviä aineksia,
joiden oikea rivi on siis vasemmalta oikealle: maa-artisokka, palsternakka, sitten keskirivi ylhäältä alas: punajuuri, punasipuli, valkosipuli, joiden vieressä oikealla bataatti, sitten viimeisenä myskikurpitsa.
Kyselin, mitä ei kannata kuoria ennen uuniin laittoa: oikea vastaus on maa-artisokka. Se tulee vain pestä huolella puhtaaksi ja sitten lohkoa sopivan kokoisiksi paloiksi.
Lähestulkoon oikean rivin tiesi bloggarikollegamme Marja 50+ eloa ja oloa
Uunipellillinen värikkäitä kasviksia syntyy siis edellä mainituista tai omista herkkuvalinnoistasi niin, että kuorit (paitsi maa-artisokan) ja pilkot kasvikset uunipellille. Kasvisten päälle lorottelet esimerkiksi tällaisen seoksen:
0,25 dl rypsiöljyä
2 rkl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl soijakastiketta TAI 1/4 rkl suolaa
Uuniin kypsymään 200 °C noin tunniksi.
Söimme kasviksia ja juureksia kahtena päivänä, ensin kanafileiden ja vihersalaatin kanssa ja toisena päivänä lihapullien ja salaatin kera.
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Terveellistä ja värikästä ruokaa. Rentouttavaa viikonloppua sinulle!
VastaaPoista