perjantai 21. lokakuuta 2022

Kaikkien aikojen värikkäät uunissa

 


Postasin muutama päivä sitten aloituksen tälle uunitekeleelle: Kaikkien aikojen värikkäät uunijuurekset ja -kasvikset.

Arvuuttelin tuolloin allaolevia kuvassa näkyviä aineksia,



joiden oikea rivi on siis vasemmalta oikealle: maa-artisokka, palsternakka, sitten keskirivi ylhäältä alas: punajuuri, punasipuli, valkosipuli, joiden vieressä oikealla bataatti, sitten viimeisenä myskikurpitsa.

Kyselin, mitä ei kannata kuoria ennen uuniin laittoa: oikea vastaus on maa-artisokka. Se tulee vain pestä huolella puhtaaksi ja sitten lohkoa sopivan kokoisiksi paloiksi.

Lähestulkoon oikean rivin tiesi bloggarikollegamme Marja 50+ eloa ja oloa

Uunipellillinen värikkäitä kasviksia syntyy siis edellä mainituista tai omista herkkuvalinnoistasi niin, että kuorit (paitsi maa-artisokan) ja pilkot kasvikset uunipellille. Kasvisten päälle lorottelet esimerkiksi tällaisen seoksen:

0,25 dl rypsiöljyä

2 rkl hunajaa

2 rkl sitruunamehua

2 rkl soijakastiketta TAI 1/4 rkl suolaa

Uuniin kypsymään 200 °C noin tunniksi.


Söimme kasviksia ja juureksia kahtena päivänä, ensin kanafileiden ja vihersalaatin kanssa ja toisena päivänä lihapullien ja salaatin kera.








Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!