maanantai 31. lokakuuta 2022

Kaikkien aikojen Big Mac -pastavuoka

 

Pastavuokaa lautasella lisukkeineen.


Olen kaikin puolin onnellinen lapsistani, kahdesta tyttärestä ja yhdestä pojasta. Ja ylpeä vielä siitäkin, että he kaikki ovat erinomaisia kotikokkeja ja -leipureita. He myös kokeilevat innokkaasti uusia reseptejä ja jakavat vinkkejä perheemme whatsapp-ryhmässä.

Tällä kertaa lähdin testaamaan Kuopuksen jo kokeilemaa ja hyväksi havaitsemaa Bic Mac -pastavuokaa. Reseptin hän oli löytänyt Instagramista Aino Rouhiaisen tililtä. Siellä on muuten hurjan paljon muitakin hyviä reseptejä ja treenivinkkejä.

Idea on siis se, että ruoka maistuu hieman Bic Mac -hampurilaiselta ja salaisuus on kastikkeessa, niin kuin monesti on. Hyvä kastike kruunaa annoksen.

Tarveaineet:

Tässä lähes kaikki...



...ryhmäkuvasta jäi puuttumaan tomaattipyree. Lisäksi tarvitaan jauhelihaa ja tuoreita tomaatteja.



Käytä lempipastaasi.
Taustalla keitinvesi jo kiehumassa ja sipulit ruskistumassa. 

Keitä 400 g pastaa kypsäksi.

Ruskista 1 sipuli ja 400 g jauhelihaa. Lisää kypsän jauhelihan sekaan pari ruokalusikallista pyreetä sekä jauhelihamaustetta ja paprikajauhetta ja ripaus suolaa. Sekoita kypsyneet pastat jauhelihan joukkoon.

Tee kastike:

Sekoita kermaviili ja 2 - 3 rkl majoneesia. Lisää sekaan töräys sinappia ja turaus ketsuppia sekä ripaus suolaa ja sokeria. Lisää suolakurkkuja pilkottuna tai valmista kurkkusalaattia. Sekoita.

Kaada uunivuoan pohjalle puolet jauheliha-pastaseoksesta ja lisää päälle reilu puolet kastikkeesta. Sekoita. Lisää päälle viipaloidut tomaatit. Kaada päälle loput jauheliha-pastaseoksesta. Peitä ainekset cheddarjuustoviipaleilla. 

Paista uunissa lämpötilassa 200°C noin 10 - 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Lisänä tarjoillaan kastikkeen loput kylmänä sekä jäävuorisalaattia ja tomaattiviipaleita. Nämä voidaan joko lisätä tarjoiltavaan uunista tulleeseen ruokaan valmiiksi tai jokainen lisää lisukkeet omalle lautaselleen. Me teimme jälkimmäisen mukaan.




Uuniin menossa.

Valmista.

Oli muuten hyvää ja kastike tosiaankin maistuu ihan Bic Mac -kastikkeelta.


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei mitään kaupallista yhteistyötä kenenkään kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!