tiistai 1. marraskuuta 2022

Juhannusruusut

 



Latasin Lina Areklewin esikoisjännärin Juhannusruusut kuunneltavakseni BookBeatin valikoimista. Lukijana on Satu Paavola.

Jännärin pääosissa ovat Sofia ja Fredrik, joilla oli kauan sitten lyhyt suhde. Nyt he kohtaavat uudelleen. Sofia on kouluttautunut poliisiksi ja Fredrikinkin piti, mutta elämän iso hyökyaalto heitti hänet pois suunnitellulta reitiltä. 

Tapahtumat kulkevat eteenpäin kahdessa aikatasossa. Menneisyyden tapahtumaketjua lähdetään purkamaan, tapahtumia, joiden seuraukset ja syylliset selviävät nykyhetkessä ja vasta aivan loppumetreillä. Yllätyin, niinkuin aina. Olin niin arvaavinani lopputuloksen, mutta niin ei käynyt vieläkään ja hyvä niin! On paljon mukavampaa tulla tässäkin tapauksessa yllätetyksi.

Tämä jännäri kulkee samantyylistä polkua, kuin on luettavissa esimerkiksi Mari Jungstedtin ja Viveca Stenin teoksissa. Tarinaan liittyy murha tai rikos, joka tietysti lopuksi selviää. Samalla käydään läpi päähenkilön elämää ja elämäntarina kehittyy kirja kirjalta. Eli teokset kannattaa lukea järjestyksessä. 

Kelpo jännäri, jolle annan pisteitä 4/5. Lukija Satu Paavola saa täydet pisteet.


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat / BookBeat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!