tiistai 28. kesäkuuta 2022

Muija trimmaa


Helle läkähdyttää, mutta tänään päätettiin tehdä pihatöitä, koska alkaa olla pakko. 

Isäntä leikkasi nurmikon ja minä trimmasin nurmikon  reunat ja pensaiden alustat ynnä muut mitä jää. Lisäksi ajelin trimmerillä pihakivien väliin kasvaneet rikkaruohot. Ne ovat lähinnä pienen pieniä koivun taimia. 

Leikkasin myös aronia-aidan seasta pois muutaman vaahteran taimen. Yksi niistä oli jo ehtinyt aidan korkuiseksi. Joka paikkaan sekin tunkee. 

Yhtä siperianpihtaa leikkasin ja sahasin siistimmäksi. Kuivia tai muuten rumia ja liian alhaalla olevia oksia pois. Tuli paremmin hengittävän näköiseksi. 

Trimmerin teriä sain kolme kappaletta kulumaan ihan nysäksi. Eniten ne kuluu siinä pihakivien välien trimmauksessa.

Yllä olevassa kuvassa ovat loppuunkuluneet trimmerin terät sekä laturi ja toinen akku. Trimmerin teristä kulkeutuu mikromuovia luontoon. Siimatrimmeri olisi varmaan siinä mielessä parempi. Seuraava trimmeri on varmaan sellainen, kunhan tästä vehkeestä joskus aika jättää.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista thteistyötä.

Kuvien ja tekstin kopioiminen tai muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 


2 kommenttia:

  1. Muistaakseni sen siimatrimmerinkin siima on muovia? Eli ojasta allikkoon siinä mielessä... Vaan olet sankari kun tällä kelillä mitään viitsit tehdä.. polkupyöräily toimii kun viilentää mukavasti, siis jos ei rehki ylämäkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan sekin totta kai muovia, mutta nimestä päätellen ainakin "terä" paljon ohuempi kuin tässä nykyisessä trimmerissä, joten määrällisesti sitä yhdestä siimasta kulkeutuu varmaan paljon vähemmän luontoon. Tosin en ole koskaan nähnyt läheltä siimatrimmeriä, joten en osaa sanoa tarkemmin, kuinka paksu se siima on. Meidän trimmerissä terä on aika paksu ja se kuluu nysäksi varsin nopeasti, varsinkin just kivikkovälejä trimmatessa. Välillä koko terä irtoaa ja lentää näkymättömiin. Ne ovat väriltään vihreitä, varmaan sen takia, ettei niitä vaan löydettäisi pusikosta ja olisi pakko vaihtaa uusi tilalle. Niiden pitäisi olla kirkuvan punaisia tms. jotta ne löytyisivät, jos irtoavat.

      Poista

Kiitos kommentistasi!