sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Mökkipäväkirja 2022 nro 3


Syksyllä tulee kolme vuotta siitä, kun olen potenut minkäänlaista kulkutautia. Enimmäkseen siitä saa kiittää korona-aikaa, kun ”kuonokoppaa” on pitänyt käyttää. Silloin ei muutkaan virukset ole päässeet leviämään. Yllä olevassa kuvassa Haukkuli makaa vatsani päällä minua ”hoitamassa”.

No nyt sitten piti sairastua flunssaan, kun kauan odotettu mökkiviikko oli alkamassa. Ensioireet alkoivat tuntua jo perjantaina iltapäivällä. Tein testin lauantaiaamuna kotona ennen lähtöä ja toisen täällä mökillä sunnuntaina ja molemmat näyttivät negaa. Onneksi, sillä täältä pitäisi lähteä pois, jos olisi koronasta kyse. 

Uimaan ei ole flunssaisena mitään asiaa. Vesi on vielä melko viileää. Isäntä kävi eilen löylyjen välillä uimassa, mutta ei myöntänyt, että vesi on kylmää, vaikka sen näki naamasta. 

Koska sauna sijaitsee samassa rakennuksessa, on täällä yläkerrassa nukkuessa alkuyöstä ollut kuuma, vaikka ikkunat ovat auki sekä ylhäällä että alakerran keittiössä. Vasta aamuyöstä kuumuus helpottaa ja saa paremmin nukuttua. Korvatulppia on ollut pakko käyttää paitsi vieruskaverin nukkumisäänien vuoksi, myös luonnon äänien vuoksi, vaikka ne ovatkin ihania. Lintujen moniääninen viserrys, kuikan huuto ja joutsenten töräyttelyt. Tai no, luonnon ääniähän ne kaikki ovat, kuorsauskin. 

Ekana yönä nukuin niin levottomasti, että olin heitellyt korvatulppia pitkin makuuhuonetta. Niitä löytyi sängystä, sen alta ja vierestä yhteensä 5 kpl. Joskus korvatulppa kutittaa korvaa ihan sietämättömästi ja se on pakko ottaa pois. 

Mökin ahtauteen aletaan jo tottua. Makuuhuonetta ”rymsteerattiin” uuteen uskoon siirtämällä vähän sänkyä, joten saatiin aikaan vähän tilavampi vaikutelma. Täällä ei ole myöskään astianpesukonetta eikä pyykkikonetta. Se tiedettiinkin etukäteen ja vaatteiden suhteen on osattu varautua. Astianpesukoneen puute on Isännän ongelma, koska hän on tiskivastaava kotonakin. Nyt on vaan siedettävä käytettyjä astioita tiskipöydällä. Minua ne eivät haittaa.

Yläkertaan vievät portaat ovat kamalat, mutta nyt ainakin pääsin ne ylös noin 10 kg:n koira kainalossa. Isäntä lähti katsomaan jotain paikallista nähtävyyttä ja geokätköilemään, jotta saisi taas pari uutta kuntaa geokätköilykartalleen. Samalla voi käydä kaupassa ostamassa jotain puuttuvaa ja oleellista, kuten esimerkiksi sinappia. Minä voin käpertyä peiton alle nukkumaan vähäksi aikaa.

Eilen illalla olisin mennyt rapsuttelemaan lehmiä, joita oli laitumella mökin lähistöllä, mutta laidun oli niin lähellä naapurimökkiä, etten kehdannut mennä lähemmäs. Lisäksi mökin pihassa päivysti tiukkailmeinen ”nausteri” eli keskikokoinen snautseri, joka olemuksellaan ilmaisi, ettei tarvitse tulla yhtään lähemmäksi. Onneksi se oli kytkettynä, niin kuin Haukkulikin. 

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.  


7 kommenttia:

 1. Haukkuli! Ihana!! Heti fanitan!! Hauhau!! Sujelta kilo silirapseja Haukkulille! (siliraps on tietenkin silityksiä ja rapsutuksia).
  Miten olisi jos muuttaisitte hieman saunomisaikataulua, kolme tuntia aikaisemmaksi tarkoittaa kolmea viileämpää yön tuntia.. . ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä pätevä idea. Pakkoko sitä saunomista on jättää sinne iltaan. Voi ihan hyvin saunoa vaikka aamulla. Niinhän me tehdäänkin usein joulun aikaan. Aattona aloitetaan ja saunotaan aamulla JA illalla.

   Poista
 2. Kuulostaapa ihanan leppoiselta elämänne mökillä. Tosin huonosti nukkuminen voi olla sietämätöntä. Minäkin käytän korvatulppia öisin. Myös miehen uniäänen takia ja osin siitä, että opin nukkumaan korvatulppien kanssa, kun lapset olivat hyvin pieniä ja oli vapaayö.

  Minun paras mökkimuisto on Metsähallituksen mökki Pyhätunturilla. Ei ollut minkäänlaisia mukavuuksia. Hella toimi puilla, tiskivesi piti lämmittää, vessa oli pöhelikössä ulkovessa...Kummasti se jäi parhaimmaksi mökkimuistoksi. Elimme ystäväni kanssa kuin hidastettua elämää, ilman kelloja. Saunoimme ja uimme öisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vähemmilläkin mukavuuksilla pärjää. Siinähän sitä riittää vähän erilaista puuhaa kuin normaalisti.

   Poista
 3. Kirjoitin kommentin, mutta se ilmeisesti hävisi. Kuulostaa ihanan leppoisalta elämänne mökillä, vaikka ei ole kaikkia mukavuuksia. Minäkin käytän korvatulppia öisin, lähinnä miehen kuorsaamisen takia ja osin siksi, että totuin käyttämään niitä, kun lapset olivat hyvin pieniä ja minulla oli vapaayö, mies nukkui lasten kanssa. Ei ollut edes pinnasänkyä missään vaiheessa vaan nukuttiin kaikki yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kommentit säilyy, en muista, että niitä olisi hävinnyt ainakaan montaa. Tässä oli käynyt varmaan niin, että meni tovi ennen kuin avasin blogin ja hyväksyin sen. Kumpikin meistä periaatteessa hyväksyy omaan postaukseensa liittyvät kommentit.

   Poista

Kiitos kommentistasi!