torstai 16. kesäkuuta 2022

Kaikukaan ei kuori uusia perunoita


Sattuneesta syystä läppärini on nyt hetken aikaa pois pelistä ja tämä blogin pito on jotenkin kankeampaa tabletilla ja puhelimella. Tässä tabletissa on joku riivatun ennakoiva tekstin syöttökin käytössä. Kai sen jostain asetuksista poiskin saisi, mutta en jaksa syventyä. 

Tabletilla ja puhelimella en pääse vastaamaan kommentteihin enkä kommentoimaan toisten blogeja, joten tällaista hiljaiseloa on tässä nyt muutama päivä. Aikaisempaan postaukseen olin kirjoittanut hauskan kirjoitusvirheen, jota Sus` kommentoi. En tajunnut kommenttia itsekään, ennen kuin luin postauksen uudestaan. Kirjoitusvirheen olen jo postaukseen korjannut. Niin kuin jokaiselle on käynyt, ennakoiva tekstin syöttö tekee joskus ihan hervottoman hauskoja sanan muunnoksia. Tässä ”ei kaikukaan kuori uusia perunoita?” ei ollut kyse siitä, vaan puhtaasti kirjoitusvirheestä. 

Menneenä talvena aloin kirjoittaa muistiin tahattomia tai tahallisesti hauskoja otsikoita paikallisen sanomalehden digiversiosta. Itse uutinen ei sinällään ole välttämättä lainkaan hauska, mutta otsikko voi herättää mietintää. Kuten näissä kolmessa tähän astisissa. ”Maalinteon vaikeus kiusasi Pelicansia.” ESS 28.3.2022

”Poliisi epäilee 58-vuotiasta miestä Haukilahdessa tapetun naisen murhasta.” ESS 16.5.2022

”Laskuvarjohyppääjä putosi maahan Asikkalassa.” ESS 6.6.2022

Jälkimmäisessä oli tietysti kyse hallitsemattomasta maahan putoamisesta, kun varjo ei ollut auennut (ajoissa?). Mutta noin muuten, jos heittäytyy näsäviisaaksi, niin eikös se ole tarkoituskin, että lv- hyppääjä putoaa maahan? Sehän se vasta uutinen olisi, jos hyppääjä jäisi ilmaan. Voisi vähentää harrastuksen suosiotakin. Myöhemmin päivällä otsikko oli korjattu digilehteen, kai siitä oli tullut lukijoilta palautetta. Ja maalinteon vaikeus taitaa olla kiusana vähän kaikissa pallopeleissä. 

Tuo murhauutinen on sinänsä ” klassikko” näissä otsikkotarinoissa. Vähän niin kuin lääkärien saneluissa joku sen tyyppinen, että ”Potilas on syntynyt Turussa, muuten terve.” 

Kuvat: Pixabay

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.6 kommenttia:

 1. Elämä on virheitä, suurin osa lääkkeistäkin on alun perin kehitetty ihan jotain muuta varten. Tuo kaiku oli kyllä kiva läppä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten juuri näin, eikös se penisilliinikin keksitty ihan vahingossa.

   Poista
 2. Minä teen aina kaikki postaukset tabletilla minulla ei muuta peliä ole käytössä. Mukavia otsikoita saa toisinaan lukea 🤗😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tabletilla pitäisi tehdä jotain räpellystä ensin, että saisin kommentoitua Erikoisena Asiantuntijana. En jaksa, kun ei ole ihan pakko.

   Poista
 3. Hauskoja nuo otsikot. Ikävää että läppärisi ei toimi. Toivottavasti se korjaantuu. Joskus tietotekniikka on niin turhauttavaa ja raivostuttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt läppäri toimii taas kuin unelma, kun palasimme kotiin mökkireissulta. Vaikka mökillä oli valokuidulla toimiva wifi, en jostain syystä osannut tähän läppäriin laitta sellaisia asetuksia, että se olisi toiminut. Läppärissä ei siis ollut mitään vikaa, vaan se vika oli taas näppäimistön ja sohvan välissä, niin kuin yleensä. Tabletti ja puhelin toimivat siinä wifi -verkossa oikeinkin hyvin ja nopeasti.

   Poista

Kiitos kommentistasi!