tiistai 31. toukokuuta 2022

Kaikkien aikojen varsiparsakaalipaistos

 


Tämä pähkinäisen makeansuolainen lisuke esimerkiksi kanan fileeleikkeiden kaveriksi syntyy muutamasta raaka-aineesta. Saat ateriasta vielä ruokaisamman, jos keität oheen lisäksi riisiä.


Kolmelle - neljälle syöjälle tarvitaan:

300 gr varsiparsakaalia eli broccolinia

2 - 3 valkosipulin kynttä

2 rkl rypsiöljyä

1 rkl sitruunamehua

1 tl soijakastiketta

1/2 dl pinjansiemeniä


Näin valmistuu:

Huuhtele parsakaalit ja pilko puolikkaiksi. Kuori ja murskaa valkosipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää parsakaalit ja valkosipulimurska. Paista hetken aikaa ja lisää sitten pinjansiemenet ja paista vielä hetki niin, että siemenet saavat hieman väriä. Paistoaika on yhteensä noin viisi minuuttia koko ajan sekoitellen.

Mausta sitruunamehulla ja soijalla.


Alkuperäinen ohje löytyi Yhteishyvän nettisivuilta ja siinä oli pinjansiementen sijaan käytetty 1 rkl auringonkukan siemeniä. Käytin siis pinjansiemeniä ja määrä reilusti ohjetta enemmän eli 1/2 dl.


Tosi hyvää - tehdään toistekin, totesi meidän perheen kolme herkkusuuta. 😋




Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Alkuperäinen ohje: yhteishyva.fi 
(ei kaupallista yhteistyötä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!