maanantai 18. huhtikuuta 2022

Uunilohta punaisella pesto-juustohunnulla


Uuniloheen ei koskaan kyllästy, kun vaihtelee erilaisia päällysteitä.

Kaivoin pakastimesta lounaaksi kahden hengen lohipalan, en edes katsonut painoa. Tuli siitä melko reilut palat kummallekin. 

Jääkaapista löysin vajaan purkin punaista pestoa. Sivelin sitä reilun kerroksen lohipalan päälle. Pintaan laitoin ensin suolaa ja kalamaustetta. Peston päälle levitin vielä pari-kolme ruokalusikallista Dijon-sinappia.

Koko komeuden päälle ripottelin vielä juustoraastetta. Se taisi olla punaista emmentalia, mutta muukin juusto tietysti käy. Ehkä cheddar-juusto olisi vielä parempi. 

Sitten uuniin paistumaan 175C kolmeksi vartiksi ja sillä aikaa ehtii keittää perunat ja pyöräyttää jonkunlaisen salaatin tai mitä nyt kukakin haluaa lisukkeeksi. 

Kuvan otto ei tällä kertaa onnistunut ajoissa. Parempi myöhään kuin ei ollenkaan. Haukkulille rapsuttelin loput muruset ja sekin tykkäsi.

Kuva:Erikoiset Asiantuntijat

1 kommentti:

  1. Todella herkullinen resepti! Punainen pesto on hyvää ja dijon sinappi myös. Voisin seuraavalla kerralla kokeilla vaihteeksi ohjettasi. Itse sivelen tuhdin kerroksen vihreää pestoa lohifileen päälle ja uuniin. Nams, miten hyvää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!