sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

Kaikkien aikojen kanaperunapelti

 


Peltiruokia on helppo tehdä ja melkein koko ateria on samassa paketissa. Tällä kertaa oli kokeilussa pestokanapelti, jota jouduin pakon sanelemana tuunaamaan. Ostin ohjeen mukaan punaista pestoa, mutta vahingossa sellaista, jossa on tujusti chiliä mukana. Emme pidä chilistä, joten piti keksiä jotain. No, tsekkaus jääkaappiin ja ideamylly pyörimään. Tein sitten peston sijaan sekoituksen tomaattimurskasta, viipaloiduista vihreistä oliiveista ja barbequekastikkeesta. Tästä tuli kananfileille marinointikastike. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut myöskään herkkusieniä.

Näin valmistuu pellillinen:

- noin 700 gr kanan maustamattomia fileeleikkeitä

- marinointiin 1 prk punaista pestoa, tein marinointikastikkeen tomaattimurskasta, viipaloiduista vihreistä oliiveista ja lorauksesta barbequekastiketta.

Jätä marinoitumaan siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset.



Kanan fileeleikkeet marinoitumassa


- 8 kiinteää perunaa

- öljyä

- rouhittua mustapippuria

- suolaa

Pese perunat hyvin, kuivaa ja pilko neljään osaan. Laita uunipellille leivinpaperi, levitä perunat pellille, lisää öljy, mustapippuri ja suola. Sekoittele. Laita uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi.


- parsakaali



- tuoreita herkkusieniä



Pilko pesty parsakaali suupaloiksi ja pilko puhtaaksi pyyhkäissyt herkkusienet neljään osaan.

Kun perunat ovat kypsyneet noin vartin, lisää pellille perunoiden väliin kanan fileeleikkeet kastikkeineen, herkkusienet ja parsakaali. Paista vielä noin 20 minuuttia.


Uuniin menossa.  


Lisukkeeksi tein kastikkeen purkillisesta creme fraichea, johon lisäsin lusikallisen majoneesia, turauksen sinappia, yhden murskatun valkosipulin kynnen, ripauksen suolaa ja sokeria ja lopuksi saksin sekaan kevätsipulia. Tarjolla oli myös fetakuutioita, jotka alkuperäisessä ohjeessa laitetaan uuniin paistumaan. Valmiin ruuan päälle voi ripotella tuoretta basilikaa.





Kolmen hengen ruokaraatimme antoi kokonaisuudelle lähes täydet pisteet. Söimme tästä määrästä kahteen kertaan.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Alkuperäinen ohje: Pestokanapelti, Huhtikuun  K Ruoka -lehti

4 kommenttia:

  1. Olla pelti kii saa ihan uuden tulkinnan, eli vetää safkaa niin paljon naamaan että on pelti kii;DD Onneksi söin juuri, nämä ruokapostaukset aina nälättää.. .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Suomen kieli on siitäkin ihana, että sanoilla voi leikkiä ja ne ovat monimerkityksellisiä ja myös saavat uusia merkityksiä.
      Eihän esim.peltiruoka-sanaa ollut vielä joku aika sitten ollut käytössä.
      Söin aika paljon tätä herkkua ja pelti meni hetkeksi kiinni 😳 Mutta ei sitä olotilaa kauan kestänyt.

      Poista
  2. Muuten hyvää, mutta jättäisin pois tomaattimurskan,kastike, oliivit,sienet, ja muutkin mausteet.
    En yleensä syö makarooneja, mutta tein huvikseni makaronisalaattia, makaroonien sekaan *tonnikalaa, *kermaviiliä, *sipulia,*suolaa hiukan, *keitettyä kananmunaa viipaleina.pari kertaa sitä syö lisukkeena.
    Tänään 60v.synttäreillä, en voi olla mainitsematta mitkä herkut oli, 2 voileipäkakkua, mahtavan iso suussasulava täytekakku, suolainen piirakka,ynm.naposteltavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Minäkään en ole tomaattimurskan ystävä, en käytä sitä juuri mihinkään. Mutta onneksi sitä oli nyt kaapissa, niin sain tehtyä tuon mainitun tuunauksen. Ensi kerralla ostan pestoa.
      Voileipäkakku on suurinta herkkuani, täytyykin tehdä vaikka äitienpäiväksi 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi!