lauantai 26. maaliskuuta 2022

Mökkipäiväkirja 2022 osa1


Jo totuttuun tapaan ollaan vuokrattu Lomarenkaan kautta mökki yhden lomaviikon ajaksi vuodessa. Viime vuonna mökkeiltiin kahtenakin viikkona, kun suosikkimökillämme sattui olemaan sopivasti vapaata. 

Kuluneella viikolla varattiin mökki yhdelle kesälomaviikolle ja sen mökkipäiväkirjan pito alkaa nyt. Aikaisemmat mökkipäiväkirjat menneiltä vuosilta löytyvät hakukentästä sanalla mökkipäiväkirja. Sinne onkin kertynyt jo aika monta tarinaa. 

Tämänkertainen mökkivaraus poikkeaa olennaisesti edellisistä siten, että varaus on nyt tehty Länsi-Suomessa sijaitsevalle mökille. Ihan jänskättää. Kaikki aikaisemmat ovat olleet Itä-Suomessa. Pohjoisin Kuusamossa, itäisin Uukuniemellä. Useimmiten on mökkeilty Mikkelin ympäristössä, mutta myös muun muassa Kaavilla, Haukivuorella, Mäntyharjulla, Enonkoskella, Rantasalmella, Uukuniemellä ja Pertunmaalla.

Omaa mökkiä meillä ei ole eikä tule. Omakotitalossa on ”mökkiä” ihan tarpeeksi, vielä kun on kohtalaisen iso piha ympärillä. Meille sopii vuokramökkien käyttö silloin tällöin. Ei huolta kunnossapidosta, tiemaksuista, murtovarkaista, veneestä, laiturista, lokinkakoista yms. 

Kustannukset yhden viikon vuokran muodossa ovat ehkä saman suuruiset kuin omassa mökissä olisi koko vuoden aikana. 

Kuva: Pixabay. Kuvan mökki ei liity tapaukseen.

Ei kaupallista yhteistyötä. 

Kuvan ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 

 

 


2 kommenttia:

  1. Hienoa että mökkeilette ympäri Suomen, tulee nähtyä ihan erilailla kotimaata! Loistava idea itseasiassa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Juu, tätä ollaan tehty jo kesästä 1994. Silloin oltiin Kolilla, Pielisen rannalla. Vesi oli niin kylmää juhannuksen jälkeen, ettei ollut mitään asiaa uimaan. Mutta sittemmin tuli uitua pari vuotta takaperin vielä lokakuussakin Mikkelin kupeessa mökillä, jolla ollaan käyty monta kertaa jo. Vesi oli silloin varmaan kylmempää. Kyllä kotimaassa on mukava matkailla ja mökkeillä. Ja jää jokainen sentti hyödyttämään oman maan taloutta.

      Poista

Kiitos kommentistasi!