torstai 20. tammikuuta 2022

Tämän päivän kymmenen käskyä

 Alla olevat "nykyajan" kymmenen käskyä sikisivät Erikoisen Asiantuntijan päässä erään lukijamme vinkistä ja syntyivät aikanaan postaukseksi. Jos ei näitä kärsi lukea, ei tarvitsekaan. Ne haudataan blogin uumeniin ja viimeistään kolmantena vuonna ne eivät enää nouse ruudulle näkyviin. ;) 

1. Sinä olet oman itsesi ja hyvinvointisi paras asiantuntija. Älä yliarvioi muita asiantuntijoita. 2. Arvosta itseäsi, mielipiteitäsi, kehoasi ja ainoaa terveyttäsi. Pidä itseäsi yhtä arvokkaana kuin ketä tahansa muuta ihmistä.3. Muista levätä tarpeeksi. Käytä vapaa-aikasi sellaiseen, mitä teet mielelläsi. 4. Kunnioita ja osoita huomaavaisuutta rakkaimmillesi joka päivä. Älä lisää kenenkään taakkaa ainakaan tahallasi.5. Vältä ainoan ja parhaan ympäristösi tuhoamista. Kierrätä, kompostoi, lajittele, osta käytettynä. Osta vain todelliseen tarpeeseen. Anna pois sellainen käyttökelpoinen tavara, mitä et itse enää tarvitse tai et voi käyttää. Älä kuluta yli kohtuuden, sillä siten anastat leivän tulevilta sukupolvilta.6. Pidä huoli siitä, ettet joudu hyväksikäytetyksi millään tavalla. Avulias ja ahkera saa olla, mutta ei liian kiltti. 7. Anna toisen säilyttää oikeudet omiin ideoihinsa. Hyväksy se, että joku voi olla kanssasi eri mieltä. Sen ei silti tarvitse rikkoa ystävyyttä. 

8. Puhu selän takana vain sellaista, mitä voisit puhua edessäkin. Niin pysyy itselläsikin hyvä mieli. Eikä ihan joka asiasta tarvitse ottaa nokkiinsa.9. Älä kadehdi muita. Jokaisella on oma taakkansa kannettavanaan. Toiset vaan tuskailevat sen kanssa vähemmän. 10. Auta niitä, joilla asiat ovat huonommin. Osallistu vapaaehtoistyöhön. Anna aineellista apua sitä tarvitseville. Pidä seuraa yksinäiselle. Lohduta surevaa.Ylläoleva sarjakuva on lainattu Fingerporin Heräämisoppaasta.

Kohdassa 5. on lainaus virrestä 713.

Kuvat: Pixabay

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.

3 kommenttia:

 1. Kukaan ehkä ei lue, kun tämä postauksenne on mennyt jo unholaan,
  mutta kirjoitan kuitenkin,
  "Tämän päivän kymmenen käskyä" erik. yksi käsky joka on muutettu uudessa Raamatun käännöksessä, tämä käsky oikeasti kuuluu näin:
  "Älä tee huorin" tuo käsky on muutettu niin että se on nyt uusissa käännöksissä:"Älä tee aviorikosta"
  Mutta huomaa tuossa on kaksi eri asiaa, ihan kuin "älä tee aviorikosta" kuuluisi vain avioliitossa oleville, muu kansa saa tehdä huorin niin paljon kuin tykkää,
  Raamattu sanoo että:" joka katsoo naista himoiten, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssaan."(Matt.5)
  Raamattu sanoo myös; 1kor.että huorintekijät ja avionrikkojat... eivät peri Jumalan valtakuntaa."
  Siis kaksi eri asiaa.!
  Ilmestyskirjan lopussa on juuri tästä kun otetaan jotain pois Raamatusta ja lisätään sinne jotain,minkä tuomion ihminen siitä saa, (Ilm.22), ei ole muuten ainut sana tai lause, mikä on käännetty uusiin Raamatun käännöksiin.
  En alunperinkään hyväksynyt uusia käännöksiä.33/38 on lähinnä se totuuden mukainen käännös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Ei tämä(kään) postaus ole jäänyt unholaan, meidän tosi tosi vanhojakin postauksia luetaan aika paljon. Mielenkiintoinen näkökulma tuo, mutta onhan ne tosiaan kaksi eri asiaa. Siinä sen huomaa, miten Raamatun käännöskin/käännöksetkin elää ajassa. Mutta eikö se ole kuitenkin niin parempi? Ettei lueta jotain 1700-luvulta peräisin olevaa käännöstä?

   Poista
 2. Tulin vilkaisee kun pitää välillä tarkistaa mitä kirjoitin, ja kirjoitinko oikein, olittekin vastanneet.
  En 1700 luvun tekstiä osaisi lukea, mutta luettais vain 33/38 käännöstä, kun uudet käännökset on sellaisiksi kirjoitettu ihan kuin ne olisi jokin hengellinen kirja vain,
  kirjahyllystä poimittu.
  Käyn eri seurakunnissa kuuntelemassa, eri paikkakunnallakin, niin joskus puhuja pyytelee melkein anteeksi, kun hän lukee 33/38 käännöstä, *omituista, ihan kuin kukaan ei ymmärtäisi selvää tekstiä 33/38 käännöksestä.
  Muutenkaan en halua virran mukana mennä, ja ennen oli paremmin tässäkin asiassa mielestäni.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!