lauantai 13. marraskuuta 2021

Kerronpa kuitenkin...

 


...vaikka ei tällä tiedolla kukaan tee mitään...että en alkuun tykännyt yhtään Katja Ståhlin luotsaamasta Elämäni biisi -ohjelmasta. En pitänyt siitä Katjan vuoksi, jota pidin naispuolisena kovaäänisenä ja honottavana Ruben Stillerinä. Mutta eikö mitä. Kun tutustuin Katjaan ohjelman myötä hieman paremmin, jouduin myöntämään, että saattaisin jopa pitää Katjasta, melkein ihailla häntä. No, sanotaan nyt suoraan, että hänhän on loistava hommassaan - ehkä muutenkin. Ainakin tilannetaju ja nopea reagointi ja älykkäältä vaikuttava sanailu nostivat äkkiä hänet julkkisränkinkini(* kärkipäähän.

Toinen vastaava äkkikäännös julkkisränkinkissäni:

Jenni Pääskysaaresta aloin saada jossain vaiheessa tarpeekseni, kun kaikki muu hänessä jäi jatkuvan naurunrätkytyksen alle. Mutta sitten luin hänen romaaninsa (postaus tulossa) ja aloin ajatella toisin. Tällä mimmillä on historiansa ja silti tai juuri siksi hän on "täällä tänään".

Julkisränkinkini Huono ensivaikutelma pitää -osiosta löytyvät kärkisijoilta Ruben Stiller, Roni Bäck, Veronica Verho, Maria Veitola, Marja Hintikka, Mikko Leppilampi - en voi kuin ihmetellä miten nämä henkilöt aina vain valitaan vetämään hittiohjelmia. En pitänyt heistä aluksi, tuskin lopuksikaan saati siinä välissä ja äkkikäännös vaatisi ihmeen eikä sellaista tule.

Ränkinkini Suuresti ihmettelen suosiota -osiossa - kärkisijaa pitävät Lotta ja Pappa. En tiedä missä on vika, mutta erityisesti Lotan ylitsevaluva teennäinen maireus ja näennäinen pirteys vihlovat mieltäni ja heidän yhteislaulunsa myös korviani. En kestä, en jaksa, en halua - eikä ole pakko - kuulla eikä nähdä tätä parivaljakkoa. Mietinkin, että kuka näitä kuuntelee - ehkä Papan ikäiset mummot ja muut myötätunnosta.

Sitten on nämä yhden ilmeen puunaamanäyttelijät, jotka saavat minut jättämään ohjelman väliin. Ihan kärjessä Ilmeetön ja siksi ärsyttävä -ränkinkissäni ovat Leena Uotila ja Matleena Kuusniemi. Melkein yhtä puisia ovat Pamela Tola ja Lena Meriläinen. Miten saavatkin pidettyä kasvolihakset yhdessä ja samassa asennossa kokonaisen elokuvan tai ohjelman ajan. Ilmeettömät ja surkean näköiset -osiossa on kaikille tuttuja nimiä, muiden muassa Leena Pöysti jaetulla ykkössijalla Laura Birnin kanssa. Harmillisesti samoille henkilölle ei ole annettu edes tasapuolisuuden nimissä puheääneenkään mitään korvia hivelevää - päinvastoin, pelkkää narinaa ja vielä astetta pahempaa. Tässä ränkinkiosiossa on oma laari myös Mumiseville, jonka ykkösija on jo vuosia kuulunut Pihla Viitalalle.

Sanonnalla Jos ei ole hyvää sanottavaa, älä sano mitään on pointtinsa. Mutta julkisuuden henkilöitä voi joskus ihan vaan oman itsetunnon ja huonon olon kohentamiseksi hieman arvostella.

Joku toinen viisas on joskus lausahtanut, että jos jossain ihmisessä joku asia ärsyttää, niin se saattaakin olla asia, joka löytyy itsestäkin ja siksi juuri ärsyttää. Jaa-a, enpäs siihen tiedä sanoa mitään. Kyllähän itsessä muuten ärsyttää monikin asia. Tällä hetkellä ainakin kaikenlainen vetkuttelu. Illalla, kun pitäisi mennä nukkumaan, alan puuhastella sitä sun tätä tai räplätä puhelinta. Ärsyttää, etten saa ryhdyttyä johonkin mieltä painavaan, tekemistä odottavaan hommaan. Inhottaa, kun en saa pidettyä suutani kiinni jostakin jonnin joutavasta moitteesta kotiväelle. Harmittaa, että huomauttelen, mutten kiitä. Pitäisi myös laihduttaa, syödä terveellisemmin, ulkoilla enemmän, tavata läheisiä säännöllisemmin, käydä hammaslääkärillä tarkastuttamassa tilanne, pestä ikkunat, siivota vaatekaapit, kierrättää, säästää, välttää piilorasismia, suojella luontoa, ostaa sähköauto tai ainakin hybridi, osallistua vapaaehtoistyöhön, lahjoittaa, osallistua keräyksiin. Kaiken muun lisäksi pitää itsensä jonkun tolkun naisena. Kaikkeen ei pysty. Ehkä siksi on niin helpottavaa joskus arvostella julkkiksia, kun ei itseään aina viitsi. 

Tietenkin myös ihailen monia julkkiksia, kuten Katja Ståhliakin lopulta. Mutta ränkinkiä en rupea heistä pitämään, lista olisi loputtoman pitkä.
(* Julkkisräninkini perustuu henkilökohtaiseen mutu-fiilikseen ja se on aina kokijalleen oikea.


Kuvat: Pixabay

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

10 kommenttia:

 1. Olipa taas hyvä kirjoitus! Se on jännä asia, että joistakin pitää ja toisista ei yhtään. Eikä edes osaa itsekään ymmärtää, miksi näin tekee. Kaikista ei todellakaan ei tarvitse tykätä, varsinkaan näistä julkisista henkilöistä.

  Hyvää Isänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Kaikista julkkisista ei onneksi tarvitse tykätä. Varmasti meillä kaikilla on omat suosikkimme ja inhokkimme.
   Se on jännä juttu, että miksi jotain julkkishenkilöä ei voi sietää - että mistä se oikein perimmältään johtuu.

   Poista
 2. Tämä oli mielenkiintoinen postaus. Minäkin tykkään Katja Ståhlista tosi paljon. Hän on sanavalmis ja vitsikäskin, eikä koskaan sano loukkaavasti. Ja reagoi kyllä älyttömän nopeasti ja hauskasti haastateltavien kommentteihin. Koko ohjelmakin ihan huippua ja vielä plussaa siitä että ei ole mainostv:n ohjelma!
  Jenni pääskysaaresta en tykkää yhtään, enkä katso hänen juontamiaan ohjelmia siitä syystä.
  Maria Veitola on suuri suosikkini. Miten hän osaakaan asettua samalle aaltopituudelle kaikkien kyläpaikkojen isäntien ja emäntien kanssa! Kuuntelee mitä toisella on sanottavaa ja pohdiskelee kuulemaansa. Tykkään!!! Mutta hänen pukeutumistyylinsä on aika järkky.
  Lotta ja Pappa videoita en ole katsellut kuin sen verran että olen sitä mieltä että kuka tahansa voisi asettua heidän tilalleen laulamaan, eli en jaksa kuunnella. Ei ole edes söpöä!
  Mumisevista yksilöistä valitsen Ville Virtasen Sorjosen osassaan. Yritin joskus katsoa tuota sarjaa, mutta joka kerta kun Ville avasi suunsa olisi ääntä pitänyt korottaa ja sitten taas laskea kun joku muu puhui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! 😊
   Lisään Ville Virtasen julkisränkikini Mumisevat-osioon. Miten saatoinkin unohtaa. Ville kiilaa ihan kärkisijoille heti Pihla Viitalan perään.
   Maria Veitolan pukeutumistyyli on tosissaan aivan järkyttävä. Joskus joku voi olla järkky hyvällä tavalla, mutta tässä tapauksessa ei. Yhtä tyylitön pukeutuja on mielestäni pornotoimittaja Ina Mikkola rusetteineen kaikkineen. Ja Erika Vikman, joka vetää tyylittömästi överiksi. Ehkä tarkoituksella.
   Puunaamoihin voisin lisätä vielä Cheekin, joka on lupauksensa mukaisesti pysynyt poissa estradeilta. Ja onhan näitä...ja vielä enemmän niitä, joita oikeasti ihailen ja arvostan!

   Poista
 3. En ole paljon katsonut elämäni biisiä, ihan siksi koska en ole tykännyt niistä samoista laulajista jotka melkein joka ohjelmassa muutenkin ovat, enkä tykkää niistä lauluistakaan, paitsi Jarkko ahola on paras, miksi sinne ei pääse ne minun suosikki laulajat 60-70 luvulta, kuten Puputti,Randelin, Kurre westerlund,... no tänään katson kun Aira samulin ja Ilkka lipsanen on siellä, enempi kiinnostaa mikä laulu Airalla on.
  Samaan aikaan taitaa olla se mysteeri laulajat, välillä pitää katsoa sitä, kun meillä ei ole tallentavaa digiboksia. Musiikki ohjelmat on ainoita mitä voin katsoa, niitä aikuisten lastenohjelmia en sekunttiakaan katsoisi. Mitään suosikki juontajaa ei mulla ole,
  eikä kukaan ihminen muutenkaan. Katson aika paljon TV7, en ihan kaikkea sieltäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Elämäni biisi -ohjelmassa minun laulajasuosikit ovat Diandra ja Kasmir. Ihmettelen, että ottivat Arja Saijonmaan mukaan - hän ei osaa mielestäni laulaa eikä tulkita, vaikka monet niin hehkuttavat. Makuasia tämäkin.
   Masked Singeriä en ole koskaan katsonut enkä oikein mitään näitä nykypäivän ohjelmia missä kisaillaan. Kaipaan niin niitä aikoja, kun televisiosta tuli Suomen tietoviisas -tietovisailuohjelma. Sitä alkaisin heti katsoa, jos se alkaisi tulla uudestaan. Tosin - voihan olla, että siitäkin tehtäisiin joku show-ohjelma tämän päivän henkeen.
   Nämä Posset ja muut hötkyilyt jäävät minulta väliin. En jaksa kuunnella sitä turhan naurua ja katsella ihme sötkötystä.

   Poista
  2. Diandra laulaa kyllä laulun kuin laulun niin hienosti ja vaikuttaa muutenkin mukavalta tyypiltä. Kasmirista tykkään minäkin, mutta en Arja Saijonmaasta.
   Ihmetyttää miten aikuiset ihmiset pystyvät ja haluavat katsoa noita Masked Singereitä ym. Posseja ja Putouksia.

   Poista
  3. Kiitos kommentistasi! Diandra laulaa ihanasti, on mielestäni kaunis ja herttaisen oloinen ihminen. Harvasta julkkisesta voin sanoa näin!
   Ihmettelen myös samoja ohjelmia, että kuka niitä jaksaa katsoa! Paitsi Putousta katsoin ohjelman alkuvuosina ja pidin siitä. Sitten meni maku! Aikansa kutakin.

   Poista
 4. Suomessa on tosi paljon mahtavia lahjakkaita laulajia, miksi he ei koskaan pääse TV,hen, voicen voittajastakaan ei kuulu koskaan mitään, raha ei pitäisi olla este, koska ohjelmat "mysteeri laulajat" ja kohta alkava "halutaanko miljonääriksi", "onnenpyörä", "jahti" jaetaan isoja summia rahaa, aikaisemmin oli jokin muukin vielä jossa oli isot rahat jaossa. Mysteerilaulajissa on lahjakkaita laulajia, ja siellä saa laulaa vaikkei ole lauluääntäkään, ne samat tuomarit vain ärsyttää. Onnenpyöräkin meni piloille juontajan takia, sitä tosin katsoin joskus, nyt en katso sitäkään, isännän huoneessa on oma tv, joten olohuoneen tv saa olla kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Niin, ne parhaat laulajat jäävät usein taka-alalle, jos heidän persoonansa esimerkiksi ei ole tarpeeksi kiinnostava tai ulkonäkö ei vastaa sen hetkisiä ihanteita. Näin ajattrlen, voin olla ihan väärässäkin!
   Minullakin jää moni ohjelms katsomatta, jos juontaja ärsyttää - esim. Mikko Leppilampi ja Marja Hintikka - ei vaan pysty katsomaan.


   Poista

Kiitos kommentistasi!