perjantai 29. lokakuuta 2021

Värillä on väliä

 


Nukkumaija, muorinkukka ja minikokoinen juoru.


En ole mikään huonekasvihortonomi, vaikka puutarhassani kasvit kukoistavat. Välillä koti on ollut lähes kasviton, kun viherkasvit ovat yksi toisensa jälkeen ensin nuupahtaneet ja hoitoyrityksistäni huolimatta kuolleet.

Syksyllä, kun puutarha asettuu talvilevolle, iskee huonekasvikuume. Sain vinkkiä, että juorut ja muorinkukat ovat helppohoitoisia. Siispä niitä hankkimaan.

Mietin, että mikä voisi olla kasveja yhdistävä tekijä. Eipä kauan tarvinnut tätä pohtia, kun pääsin perille kukkakauppaan. Kasvissa tulisi olla vaaleanpunaista. Ja jos ei kasvissa itsessään, niin ainakin ruukussa.

Ihan kaikki kuvien kasvit eivät ole uusia. Anopinhampaan sain äidiltäni yli 20 vuotta sitten. Samoin tuo tunnistamaton tummalehtinen kasvi on ollut minulla ja jonkin aikaa - ja yhä elossa.


Punaraitainen lehti - tunteeko joku tämän kasvin?Monivärinen juoruEnkelin uudet juorukutrit NukkumaijaHopeaköynnös - taustalla anopin akryylimaalaus "Jääleinikki"

Äidiltä saadun anopinhampaan pikku pistokkaat pääsivät vaaleanpunaisiin ruukkuihin.Tiedätkö muita helppohoitoisia, vaaleanpunalehtisiä huonekasveja? Tai ainakin helppohoitoisia?


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!