perjantai 3. syyskuuta 2021

Koomiset selitykset


Osuin sattumalta kuulolle, kun radio oli tuvassa auki ja jäin kuuntelemaan kahden naisjuontajan höpinää urheilijoiden selityksistä doping-kärähdysten käytyä. Uko valaisikin minua sitten tästä viimeisimmästä villisikaepisodista, josta en ollut kuullutkaan, koska en seuraa urheilua. Homma oli siis mennyt niin, että urheilija oli syönyt burritoaterian, johon oli osunut kastroimattoman villisian lihaa, josta syystä hänen mikälie arvonsa näytti punaista. Mielettömän huono tuuri ja yhteensattuma hänellä. Ensi kerralla ottaa sitten kasvisaterian.

Tositarina naisten mukaan sen sijaan on, että muuan henkilö oli syötyään 300 grammaa edellä mainitun kaltaista lihaa saanut testituloksissa positiivista lopputulemaa. Tämän jälkeen monikin urheilija oli lisännyt ruokavalioonsa kyseisen lihan juuri kisakauden kynnyksellä. Ihan vaan siksi.

Mietittiin sitten Ukon kanssa, että mikä saa urheiljan toimimaan näin typerästi. Kun aina niistä kielletyistä aineista jää kiinni ja mahdollisesti saatu mitali menetetään. Sekoittaako voitonhimo ihmisen niin totaalisesti. Tyydyttääkö se hetkellinen ykkössija tätä viettiä. Tuntuuko voitto niin hurmokselliselta, että se pitää saada kokea - hinnalla millä hyvänsä.

Radio-ohjelmassa kerrottiin monesta hullusta selityksestä. Eräskin dopingista kiinnijäänyt kertoi syöneensä vasikanlihaa. Totuus on, että sellaiset arvot saadakseen olisi pitänyt syödä 40 vasikkaa joka päivä 20 vuoden ajan. No, ehkäpä hän todella pitää vasikanlihasta.

Moni urheilija on puolustautunut sillä, että on joutunut salaliiton kohteeksi. Erään  tarinan mukaan oma hieroja esimerkiksi olisi hieronnan aikana hieronut pohkeisiin jotakin kiellettyä ainetta, joka näkyi testeissä. Hoh hoijaa! Tai että urheilijaa on vainottu jopa valtion taholta. Ehkä he todella uskovat näin tapahtuneen.

Koko kilpaurheilumeininki on mielestäni ihan älyvapaata puuhaa. Suurinta osaa lajeista ei ole millään muotoa tarkoitettu ihmiskropalle. Eikä ihminen voi loputtomasti olla aina vain nopeampi, kestävämpi tai vahvempi. Raja on oikeasti jo ylitetty ja kaikki uudet ennätykset saadaan aikaiseksi tavalla tai toisella epäinhimillisin keinoin.


Aiemminkin on tätä aihetta pohdittu ainakin yhden postauksen verran. Lue juttu tästä: Sairas urheilu


Kuvat: Pixabay

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

6 kommenttia:

 1. Minä olen innokas penkkiurheilija. Aina kun joku on tosi ylivoimainen niin tulee mieleen ajatus että mitähän kiellettyä ainetta tuokin on käyttänyt, sillä niin yleistä niiden käyttäminen nykyään on. Ei taida olla mahdollista saada dopingeja kokonaan kitkettyä pois. Oliskohan parempi että kaikki saisivat käyttää mitä tykkäävät? No ei kai, kovin epäterveellistä se taitaisi olla. Vaikka voihan monikin olla valmis uhraamaan terveytensä kunhan vaan saisi mitalin kaulaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Mietin ihan samaa. Kun ei saada estettyä, niin sallitaan sitten. Luulen, että siihen se tulee menemäänkin. Ennemmin tai myöhemmin.
   Muistelen aikoja, kun Miss Suomi -kisaajien tuli olla ihan luomuja. Nykyisin ilmeisesti sallitaan erilaiset "täydennykset".
   Maailma muuttuu - vaan ei aina hyvään suuntaan.

   Poista
 2. Hyvä juttu! nauran täällä tyttäremme satavuotiaan talon vintissä, miten hullua ja sairasta kilp0aurheilu nimenomaan on. Kuvittele, nain intelligentin ja huomasin 20 vuoden jälkeen olevani avioliitossa urheilijan kanssa! Hän meni pelaaman korista johonkin äijäryhmään ja siellä olivat alkaneet ihmetellä Lumimiehen vauhtia. No ottivat koeajan eripituisille matkoille ja kohta oli miehellä valmentaja eli suunta oli MM-kisoihin, joissa R. sitten juoksikin itsensä maailman 7. nopeimmaksi ja voittaja oli entinen kuuluisa juoksija, jonka kanssa sitten pääsi juttelemaan...Valitus oli, että 'väärä matka, kun mulle ei käy kuin 200 metriä...' Voi noita possuja. Olimme 2015 syksyllä Keski-Euroopassa ja mieheni yllätti minut hotellila, jossa minivillisikoja, joita sai rapsutella ja vaikka pitää sylissä.

  ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   No aikamoinen "muodonmuutos" tapahtui miehelläsi, kun hänestä kuoriutuikin urjeilija ja vieläpä menestyvä sellainen. Hänellä oli siis lahjoja, jotka löytyivät vähän niinkuin sattumalta!
   Minipossut ovat suloisia, mutta en oikein ymmärrä niiden lemmikkinäpitoa sisätiloissa - vaikka sika onkin kuulemma siisti eläin.

   Poista
 3. Huvittavia selityksiä 😀
  Minun urheilevat nuoreni ovat tosi usein teloneet itseään harrastustensa parissa. Jopa niin, että kirurgia on tarvittu. Eivätkä he ole mitään huippu-urheilijoita. Ei ole minun juttuni ollut koskaan. Silti katson jalkapallo- ja jääkiekkomatsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Näin se taitaa olla, että urheilun parissa väistämättä sattuu ja tapahtuu onnettomuuksia. Silti, liikkumisen hyödyt on varmaankin suuremmat kuin haitat.
   Minä vain kävelen, mutta olenpa onnistunut siltikin telomaan itseäni monta kertaa. Nykyisin sitä voi mennä nurin melkein paikaltaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!