torstai 19. elokuuta 2021

Arvauskilpailun tulokset
Julkaisimme 6.8.2021 postauksen, jossa kerroin kaikenlaisia tarinoita mökkilomalta, joista osa oli totta ja osa keksittyjä ja osa vähän siltä väliltä. Lukijoille julistimme arvauskilpailun, mitkä kaksi näistä tarinoista ovat totta. Kilpailulle saatiin voittaja, joka arvasi molemmat oikein. Emme voi julkaista hänen nimeään tässä, koska hän ei ole kirjautunut seuraajaksemme. Vastaukset sain muuta kautta kuin kommenteissa.

Kirjapalkinto toimitetaan hänelle lähipäivinä. Linkitän tähän sen alkuperäisen postauksen, jota on muutenkin luettu aika paljon. 

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2021/08/mokkipaivakirja-2021-kausi-2-jakso-6.html

Ja seuraavaksi kerron, mitkä tarinoista olivat aivan täyttä "fuulaa" ja mitkä piti edes jollain lailla paikkansa ja lopuksi ne kaksi, jotka ovat oikeasti tapahtuneet.

Se lähtöpäivän aamun loppusiivouksesta vapauttaminen ja puolen tunnin jousikvartetin ilmaiskonsertti olivat ihan hihasta. Kokonaan oman mielikuvituksen tuotetta. Muistelin tässä kohtaa ensimmäistä lomaamme tällä mökillä ja aamuyön hetkeä, kun yläkerran parvekkeella katselin lammelle, jossa ohut usvaverho liikkui veden päällä ja oli täysin hiljaista. Linnutkin olivat nukkumassa. Silloin tuli mieleen kaksi asiaa: ".... ja Jumalan Henki liikkui vetten päällä." Sekä se, että siihen hetkeen olisi sopinut kuulla vaikkapa Bachin Air tai Beethovenin Kuutamosonaatti.

https://www.youtube.com/watch?v=Wwqo6RCkubM

https://www.youtube.com/watch?v=4Tr0otuiQuU

Joskus olen haaveillut siitä, että loppusiivous kuuluisi automaattisesti mökin vuokraan, mutta yleensä se ei kuulu. Hyvä vaan, että kaiken maailman sottapytyt joutuvat itse siivoamaan jälkensä tai sitten maksamaan siitä. 😁 Tämäkään ei siis ollut totta, että mökin omistaja olisi "tarjonnut" loppusiivouksen.

Toinen ihan omaa mielikuvituksen tuotetta oleva tarina oli se grillausjuttu ja siihen liittyvä mökki-isännän trubaduurina toimiminen. Hämärästi muistan joskus jollain mökillä lukeneeni vieraskirjasta, että mökki-isäntä oli käynyt soittamassa kitaraa tai haitaria ja lauleskelemassa samalla. Mutta nämä tapaukset ovat usein sellaisia, että mökkivieraat ovat isäntäparille entuudestaan tuttuja jostain muusta yhteydestä.

Shamppanjat tuvan pöydällä hopeisessa coolerissa ja kristallilasit vieressä oli omaa keksintöäni. Siihen liittyen luin juuri kyseisen mökin vieraskirjasta, että jollekin pariskunnalle oli näin käynyt, mutta ilmeisesti kyseessä olivat myös ennestään tutut asiakkaat ja heillä jokin tärkeä merkkipäivä, ehkä hääpäivä tai syntymäpäivä. Tässä pitää paikkansa se, että aloin aikani kuluksi ja huvin vuoksi tutkia eri shamppanjalaatujen hintoja netistä. Ja sain tietysti idean tähän tarinaan.

Tarina siitä, että koko mökin kalustus olisi uusittu ja kuistin pöydällä oli valtava ruusukimppu oli myös pötyä. Sen verran totuuden siementä oli, että juuri tässä mökissä oli uusittu kuistin kalustus, mutta ei koko mökin. Edellisessä mökissä, jossa olimme viime kevättalvella, oli valtava kimppu tulppaaneja tuvan pöydällä, mutta ne olivat edellisen mökkivieraan sinne hankkimat, ei isännän tai emännän. 

Mutta sitten ne tositarinat. Ihan alussa kerroin, että olimme mökin pihassa tasan kello 16.00. Ja se pitää paikkansa, ja on jonkinlainen "saavutus", sillä ajomatkaa on noin kahdeksi tunniksi ja välillä kävimme kaupassakin kaikessa rauhassa. Yhtään ei himmailtu matkalla eikä ajettu tuhatta ja sataa. Ihan sattumalta huomattiin itsekin, että kappas vaan, olipas tarkka ajoitus. Mutta tämä ei nyt ollut edes mikään varsinainen arvauksen kohde. Sattuuhan näitä. 

Mutta se karaoke-juttu on totta. Ihan joka sana. Jokseenkin nolottaa vieläkin. Muutaman tanssitun biisin jälkeen läksimme takaisin mökille, jossa kaksi noin kymmenvuotiasta tytärtämme viettivät iltaa kaksistaan varmaan ihan tyytyväisinä, kun ei vanhukset olleet koko ajan paikalla. Sen verran nuoria olivat vielä kuitenkin, että halusimme välttyä mahdolliselta lastensuojeluilmoitukselta (vitsi). 

Yksikin hikinen savolaismies, jonka kanssa taivutin tangoa, aloitti keskustelun: " Mie oon tullu tänne venneellä. Miul on aika hieno mökki tuolla saaressa..." Vaihdoin äkkiä puheenaihetta johonkin paljon tylsempään aiheeseen. Melkoisen koominen tilanne tuokin. 


Toinen tosijuttu on se laivaristeily. Ja se tapahtui itse asiassa samalla mökillä kuin tuo edellä kerrottu karaoketarina. Mökki oli vanha asuinrakennus ja sen omistaja asui viereisellä tontilla uudemmassa, isossa omakotitalossa. Jostain muistan lukeneeni, että sen talon oli joku paikallinen tehdaspohatta rakennuttanut itselleen. Mutta tämä mökki-isäntä tai -emäntä eivät olleet tehdaspohattoja, vaan ihan tavallinen eläkeläispariskunta. Mökkivuokraus oli heille uusi bisnes monestakin asiasta päätellen. Ehkä se mökki oli jomman kumman lapsuudenkoti. Mutta heillä oli omassa laiturissaan hervottoman suuri rautalaiva, jolla voisi kuskata isompaakin seuruetta. He ehdottivat, että he voisivat viedä meidät sillä laivalla Savonlinnaan ja me tulisimme sitten autolla sieltä pois. No miten tämä järjestettiin käytännössä, kun ei se sentään mikään autolautta ollut ja oma pösö seisoi mökin pihassa?

 


Aamupäivällä molemmat isännät ajoivat omilla autoillaan Savonlinnaan, jättivät autot sinne parkkiin ja tulivat mökki-isännän autolla pois. Iltapäivällä sitten matkustimme laivalla Savonlinnaan ja siellähän se meidän auto siis odotti valmiina. Isäntäpariskunta jatkoi siitä laivallaan jonnekin muualle eteenpäin, koska ei se laiva ainakaan kotilaituriin palannut muutamaan päivään. Oli kyllä aika hieno reissu ja tyttäretkin tykkäsivät. Koiraparka piti vaan jättää yksin mökkiin siksi aikaa, kun tiesimme, että isäntäparilla on kissa, joka ei välttämättä tule koirien kanssa toimeen. Ja olisi voinut olla toisinkin päin. Pullakahvit nautittiin ihanassa auringonpaisteessa ja se laivamatka oli kaikin puolin ikimuistoinen upeissa järvimaisemissa. Oli hauska nähdä myös, miten Savonlinnaan vievä kävelysilta kääntyi sivuun laivan tieltä yhtenä kappaleena, jos en ihan väärin muista.

Pixabaysta en niin hienon laivan kuvaa löytänyt, mikä lie proomu tai luotsilaiva mahtaa olla tuo, jonka kuvan tähän laitoin. Silloin kuitenkin päätin, että jos tarpeeksi iso lottovoitto tulee ja innostun itse vesillä liikkumisesta, niin haluan juuri sellaisen laivan. Ei mitään sillipurkkia. Heillä oli siellä alakerrassa saunakin.

Kuvat: Pixabay ja Erikoiset Asiantuntijat 

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.

                         Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!