sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Mökkipäiväkirja 2021 kausi 2 prologi


No niin, muutama viikko sitten saatiin varattua 6 päiväksi vuokramökki juhannuksen jälkeiselle viikolle. 

Tätä kirjoitettaessa on kuntavaalipäivä 13.6. ja mökkilomaan on siis kaksi viikkoa aikaa. Tämä postaus julkaistaan vasta sitten, kun lomaviikko on jo ohi ja ollaan palattu tukevasti omalle tontille.



Lomarengas Oy:n mökeillä on kesäaikana normaalisti lyhyin vuokrausaika 7 vrk ja vaihtopäivä pääsääntöisesti lauantai. Juhannus tekee poikkeuksen siten, että juhannusviikon varausaika loppuu vasta sunnuntaina. Niinpä sen jälkeinen viikko on vain 6 vrk:n mittainen. Netissä oleva varausjärjestelmä ei anna varata sitä seuraavaa viikkoa, koska vuorokausia on liian vähän. 



Sen vuoksi suosikkimökkimme oli edelleen vapaana, kun ei kukaan ollut saanut sitä varattua, vaikka muuten koko kesä oli jo täynnä. Tartuin sitten luuriin, soitin ensin omistajalle ja sitten Lomarenkaan asiakaspalveluun, jossa varaus saatiin tehtyä.



Kyseessä on se mökki, jolla olemme viettäneet lomaa ainakin 3-4 kertaa. Ohessa syyskuvia edelliseltä kerralta, josta on myös olemassa Mökkipäiväkirja täällä blogissa. Sijainti on ihastuttavan, suurehkon lammen rannalla, jossa ei ole muita mökkejä. Vain omistaja asuu hiekkatien alkupäässä parinsadan metrin päässä. Ainoa huono puoli on se, että nukkumatilat ovat yläkerrassa jyrkkien portaiden päässä. Haukkulia pitää kantaa sinne ja sieltä alas. 

Lähtöpäivää edeltävänä päivänä oli kaksi pyykkikopallista lakanoita, tyynyliinoja ja käsipyyhkeitä mankeloimatta. Mankeloiminen ei ole vastenmielistä hommaa, ennemminkin niin puuduttavaa ja pitkäveteistä, että siihen pitää erikseen kerätä voimia ja hoputtaa itseään. Isäntä lähti pois jaloista polkaisemaan 32 km:n pyörälenkin.

Mökkimatkaa varten pakataan tavarat vasta lähtöpäivänä juuri ennen lähtöä. Jos ne pakattaisiin jo nyt, niin Haukkuli innostuisi liikaa liian varhain. Koiralla kun ei juurikaan ole käsitystä ajan kulumisesta. Se ei tiedä, että mökille lähdetään vasta huomenna. Sen se kyllä osaa erottaa, pääseekö se mukaan vai ei. Katsoo, mitä vaatteita laitetaan päälle ja varmuudeksi vielä nuuhkii Isännän housunlahkeet. Tosin se osaa kyllä jo nyt epäillä, että jotain on tekeillä. Olen vaivihkaa kerännyt mukaan otettavia tavaroita kodinhoitohuoneeseen. Haukkuli seurailee tekemisiäni hyvin tarkasti.

Ohessa linkki postaukseen Mökkipäiväkirja 2019

Mökkipäiväkirja 2019


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvat liittyvät tapaukseen.

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 

2 kommenttia:

  1. Onpas kauniilla paikalla teidän vakimökki. Ja oma rauha. Se on mökkeilyssä minulle tärkeää. Ollaan oltu kaksi kertaa vuokramökissä Pohjois-Savossa, siitä on hyviä muistoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kaunis ja hiljainen paikka. Tällä kertaa ei luontoäänien lisäksi kuulunut muuta ääntä kuin jonkun työkoneen ääni jostain kauempaa. Ei ole mökkinaapureitakaan, niin pystyi uimaan "nakupellessä". (Lapset taivuttivat pieninä nakupelle-sanaa persoonallisella tavallaan ja siitä on jäänyt meille sanonta käyttöön.)

      Poista

Kiitos kommentistasi!