lauantai 10. heinäkuuta 2021

Mökkipäiväkirja 2021 kausi 2 jakso 1


Mökki sijaitsee vajaan parin tunnin ajomatkan päässä ja sinne lähdettiin sitten kuitenkin ajamaan vähän etuajassa. Isäntä oli yhtä innoissaan lähtemään, niin kuin pohjalaiset kuulemma olivat olleet ennen jatkosotaan lähtöäkin, että hänetkin olisi pitänyt melkein sitoa puuhun kiinni. 

Kun yritämme aina mökkimatkoilla pärjätä mahdollisimman vähillä mukaan otettavilla tavaroilla ja mahdollisimman harvalla kaupassa käynnillä, niin se osoittautuu toisinaan vähän hankalaksi yhtälöksi. Ostimme ruokien ainekset jo kotipaikkakunnalta ja jotain otettiin mukaan kotoa, esimerkiksi mausteita.

Täältä mökiltä on kauppaan parikymmentä kilometriä ja suurin osa matkasta on soratietä. Olin suunnitellut valmiiksi kolme eri ateriaa. Tavoitteena siis mennä kauppaan vasta keskiviikkona tai torstaina. Yhteen niistä olisi tuore tilli ollut keskeinen ainesosa. Tuumattiin kotona, että onhan meillä kuivattua tilliä, sehän saa tässä tapauksessa ajaa saman asian. Se vaan, että ei sitten muistettu ottaa mukaan sitä kuivattua tilliä. 

Matkalla tuli mieleen, että siihen yhteen ruokaanhan tarvitaan kanaa. No sitä sitten poikettiin pikaisesti ostamaan Mikkelin Prismasta.

Sen tillin puuttumisen vuoksi päädyin maanantaina laittamaan sitten mielestäni ihan eri ruokaa kuin alun perin oli tarkoitus, täällä blogissakin julkaistun postauksen mukaista ”tuunattua pasta primaveraa”. Sitä syödessämme aloin muistelemaan, että mihinkäs ruokaan se kana olikaan tarkoitus laittaa? Kumpikaan ei heti muistettu ja siinä kohtaa alkoi jo naurattamaan. Se piti nimittäin laittaa juuri siihen, mitä meillä oli lautasilla edessämme, mutta se kana oli unohtunut siitä pois. 

Olin luopunut sen tilliä vaativan ruoan laittamisen ajatuksesta ja huomasin vasta sitten, että mökillähän olisi ollutkin kuivattua tilliä…..HUOH! Pitäiskö jotenkin luopua periaatteistaan ja ajella sinne kauppaan useammin ihan suosiolla. Tämänhetkinen muistikapasiteetti alkaa kohta vaarantaa kulinarismin.




Mökin eteinen/kuisti oli kalustettu uudelleen sitten viime näkemän. Lokakuussa 2019 siinä paikalla oli mäntypuinen pirtinpöytä penkkeineen, joille meillä ei ollut koskaan aikaisemmin mitään käyttöä. Nyt tässä on polyrottinkiset tuolit ja rahit pehmusteilla varustettuna ja pieni lasikantinen pöytä. Tästä on mukava katsella lammelle samalla kun kirjoitan tätä postausta. Kuva ikkunasta avautuvasta näkymästä on ylimpänä. 

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 




1 kommentti:

  1. Meillä on silloin tällöin sama juttu etukäteen suunniteltujen ruokien kanssa. Minä laitan nykyisin joka päivä ruokaa. Ihanaa mökkielämää teille!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!