lauantai 26. kesäkuuta 2021

Vaarallisilla vesillä


Sanan- ja mielipiteen vapaus on tietääkseni vielä olemassa ja voimassa ja koskee bloggaajia niin kuin muitakin ihmisiä. Näistä aiheista olisi viisainta vaan olla hiljaa, niin ei saisi sitä kuuluisaa vihapuhetta osakseen. Mutta uskallan nyt kumminkin ottaa tietoisen riskin. Uskomme, että suurin osa kansasta, hiljainen enemmistö ajattelee jokainen omalla tavallaan, kaikilla ei ole mielipidettä lainkaan ja monia asia ei liikuta eikä kiinnosta pätkääkään. Ääripäät ovat niitä, jotka ovat eniten äänessä ja mahdollisesti kuvittelevat/toivovat, että hiljainen enemmistö on juuri heidän puolellaan. Tässä asiassa niin kuin monessa muussakin on nimittäin monia puolia ja näkemyksiä, ei yhtä tai kahta oikeaa näkemystä ja mielipidettä. 

Kesä-heinäkuun vaihteessa vietetään taas Pride-viikkoa ja koko kesäkuu on yhtä Pride-kuukautta. Ja mikäpä siinä. Hienoa, että löytyy yhteisöllisyyttä ja positiivisuutta ja murretaan luutuneita käsityksiä. Itselläni ei ole mitään seksuaalivähemmistöjä vastaan. Mutta en myöskään pidä heitä millään tavalla etuoikeutettuina muihin ihmisiin nähden. Joskus aikaisemmin olen omannut konservatiivisempiakin näkemyksiä.

Kaikki tuntemani seksuaalivähemmistöihin oikeasti kuuluvat ihmiset ovat mitä ihanimpia ihmisiä ja jotkut hyviä ystäviä, kukin omalla tavallaan. Tunnen kyllä erään naisoletetun, joka on miesoletetun kanssa avoliitossa ja heillä on yhteinen lapsikin. Silti tämä naisoletettu haluaa antaa ymmärtää ulkoisella olemuksellaan jotakin hyvin vahvasti lesbouteen viittaavaa. Miksi? Mitä hänen avopuolisonsa mahtaa ajatella asiasta? Eikö naisoletettu viestitä omalla olemuksellaan olevansa valmis uskottomuuteen puolisoaan kohtaan? Pitkään hänet tunteneena tulee mieleen, että hän on "mukana" vain saadakseen huomiota ja tavoitellakseen jotain erikoisuutta. Mitä tahansa, kunhan saa huomiota. Negatiivinenkin käy.

Mediassa on ohimennen mainittu Pride-liputtamisesta kyseisellä viikolla. Juuri seksuaalivähemmistöt (osa heistä) ovat suuriäänisimpinä vaatimassa yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa, ihmisoikeuksia ja mitä kaikkia niitä nyt onkaan, joita voisi tässä mainita. 

Omalla  toiminnallaan suuriäänisimmät ja jatkuvasti asian kanssa esillä olevat antavat ymmärtää, että seksuaalinen suuntautuminen määrittää koko ihmisen. Vaikka asia lienee heidänkin mielestään juuri päinvastoin. Elokapina alkoi kääntyä itseään vastaan siihen osallistuneiden henkilöiden kansalaistottelemattomuuden vuoksi. Mieltä saa osoittaa, mutta poliisin kanssa sovitun mukaisesti ja poliisin antamia ohjeita ja käskyjä noudattaen. On suuri vaara, että Pride kääntyy vielä itseään vastaan samalla tavoin, koska liiallinen älämölö ärsyttää muita ihmisiä.

Nyt vaan alkaa kuulostaa siltä, että seksuaalivähemmistöt haluavat olla "liian" tasa-arvoisia muun muassa tämän liputustouhuilun kanssa. Onhan niitä muitakin vähemmistöjä. Liputetaanko heille? No, kaikilla ei ole teemaviikkoa eikä edes teemapäivää tai ry:tä ajamassa heidän asiaansa. Eivätkä ne järjestä asiaan liittyviä marsseja monella paikkakunnalla. Mielestäni tässä asiassa seksuaalivähemmistöt ovat vaatimassa itselleen etuoikeuksia. Jotkut kunnathan ovat tähän liputtamiseen lähteneetkin mukaan jo aikaisempina vuosina.

Valtavirrasta poikkeava seksuaalisuus ei ole sairaus tai vamma eikä rikos, se jo tiedetään.

Eikö samalla logiikalla pitäisi liputtaa myös esimerkiksi sotainvalideille? Sotaleskille ja -orvoille? Sotalapsille? Karjalan evakoille? Lotille? Adoptoiduille lapsille ja aikuisiksi kasvaneille adoptiolapsille? Huostaanotetuille lapsille? Hyväksikäytetyille? Aseksuaaleille? Vasenkätisille? Raaja-amputoiduille? Erakoille? Kodittomille? Mikään näistäkään ei myöskään ole vamma (paitsi sotavamma) tai sairaus ja nämä ihmiset kaipaavat joko nyt tai jo vuosikymmeniä sitten yhteisön hyväksyntää siinä kuin seksuaalivähemmistötkin. Esimerkiksi vasenkätisten elämä saattaa usein olla tosi hankalaa, kun kaikki on tehty oikeakätisille. Saksetkin pitää hankkia vasenkätiselle erikseen. Kouluissa tekstiilikäsityön opetus ja oppiminen voi olla työlästä, jos oppilas on vasenkätinen ja opettaja oikeakätinen. Tosin moni totuttelee tähän oikeakätisten maailmaan pitämättä siitä sen suurempaa meteliä. Miksi eivät lähde marssille? Syytä olisi.

Seuraavaksi kysytään, että onko se minulta pois, jos kunnissa liputetaan Pride-viikolla. Kyllä se tavallaan on. Tai ainakin minua heikompiosaisilta. Ensinnäkin kunnan varoista pitää mahdollisesti hankkia tietynlainen lippu. Se maksaa jotain. Vai hankkiiko Seta ry lipun jokaiselle kunnalle? Kuntien kiinteistöhuolto on usein ulkoistettu ja jokin kiinteistöhuoltofirma hoitaa liputuksen, eli lipun noston ja laskun tiettyyn aikaan tiettynä päivänä. Siitä aiheutuu kustannuksia veronmaksajille. Kulkueen järjestämiseen ja sen turvallisuudesta huolehtimiseen tarvitaan erilaisia lupia, sopimuksia ja henkilökuntaa. Kuluista osan toki maksaa ry, mutta osa niistäkin lankeaa veronmaksajille esimerkiksi poliisin asiaan osallistumisen muodossa.

Mitä Pridessa juhlitaan? Olen kuullut tähän vastauksena, että ihmisoikeuksia ja vaikka kaunista kesäpäivää. Kaunis kesäpäivä ei varsinaisesti liity tähän asiaan ja ihmisoikeuksia ei pidä tähän sotkea, koska ihmisoikeudet liittyvät niin moniin muihin asioihin paljon enemmän kuin seksuaalisuuteen. Halutaan tahallaan sekoittaa toisiinsa asioita, joilla on keskenään erilainen painoarvo. Seksuaalinen yhdenvertaisuus on toki tärkeää, mutta ihmisoikeuksissa kyse on paljon enemmästä. 

Oman lisänsä tähän soppaan toi jalkapallon MM-kisoissa Saksan kapteenin käyttämä sateenkaaren värinen käsivarsinauha. Kun sen käyttäminen kiellettiin, mediassa vedettiin jalkapallopomoista johtopäätös, että ”ihmisoikeuksilla tai ihmisten tasavertaisella kohtelulla ei ole heidän silmissään merkitystä”. 

Ihmisoikeuksissa on edelleen kyse paljosta muustakin. Miksei saksalaiset hiihtäjät (ja kaikki muutkin) käytä (mustaa?) käsivarsinauhaa hiihtokisoissa, jotka osuvat tammikuun 27. päivälle, jolloin vietetään holokaustin uhrien muistopäivää? Siinä jos missä on kyse oikeista ihmisoikeuksista. Se vaan ei ole yhtä mediaseksikästä kuin Pride-tunnusten kantaminen. Missä on yhdenvertaisuus näiden asioiden kesken? Yli-innokkaat Pride-touhuilijat kusevat omiin muroihinsa tekemällä asiastaan epäluonnollisen suuren numeron.

Milloin muuten heteroille liputetaan?

Ilmainen ehkäisy (kunnan kustantama) alle 25-vuotiaille on vilkkaan keskustelun aiheena monessa kunnassa.  Sanomalehden yleisönosastolla kysyttiin ihan aiheellisesti, että entä sitten ne, jotka eivät ehkäisyä tarvitse? Saavatko he vastineeksi jotain, esimerkiksi lahjakortin lounaspaikkaan muutaman kerran vuodessa tai vaikka huoltoasemalle tai autopesuun. Taas ollaan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokysymysten äärellä. En vastusta ilmaista ehkäisyä alle 25-vuotiaille, mutta kyseenalaistan tässä yhdenvertaisuuden, kun niin täytyy kaikkialla tehdä.

Kunnat satsaavat paljon rahaa maksuvaikeuksiin joutuneiden ihmisten velkaneuvontaan. Osalla näistä ihmisistä velkaneuvonnan tarve on "itse aiheutettua", on pitänyt saada ostaa kaikkea roinaa ja härpäkettä mitä mieli tekee tai tuhlata rahansa pelaamiseen ja elää yli varojensa. Osalla taas joku itsestä riippumaton ikävä elämäntilanne on johtanut taloudelliseen kriisiin ja velkaneuvonnan tarpeeseen. Entä sitten ne ihmiset, jotka eivät velkaneuvontaa tarvitse? Saavatko he silloin tällöin vapaaliput vaikka hartiahierontaan kunnan kustantamana? Vaikkapa ikään kuin palkkioksi siitä, että on elänyt säästäväisesti eikä ole tuhlannut liikaa ja joutunut pikavippikierteeseen? 

Takuusäätiö antaa edullista lainaa, velkoja annetaan osittain tai kokonaan anteeksi ja verottajan kanssa voi neuvotella veroveloista. Ehkä niitäkin leikataan, en tiedä. Kuuliainen ihminen maksaa velkansa ja veronsa ja siinä ohessa myös edellä mainituista toimista koituvat kustannukset. Missä on tasa-arvo ja yhdenvertaisuus? Jostain luin, että yhdenvertaisuus ei ole sitä, että kaikki saavat jotain saman verran, vaan että tarvitsevat saavat tarvitsemansa. Tuppaa vaan kasaantumaan joillekin se tarvitsevuus. 

Ja yhtenä asiana tulee mieleen tämä äskettäin julkisuudessa ollut ulkomaalaistaustainen naishenkilö, joka paheksui syvästi ja joutui jättämään vapaaehtoisen varusmiespalveluksen väliin, koska armeija ei suostunut siihen, että hän käyttäisi palveluksen aikana huivia. Seuraava on lainattu suoraan sanomalehden yleisönosastolta: "Sehän on juuri tasa-arvoa, että kaikki näyttävät samanlaisilta. Uskontoihin ja ideologioihin kuuluvat vaatteet eivät kuulu puolustusvoimiin tai poliisille. Tasa-arvoisuus toteutuu juuri ilman niitä." Enempää en voisi olla samaa mieltä tästä. 

Miltähän sekin näyttäisi, jos joku Suomen kansalainen olisi ryhtynyt nuorena vaikka tiibetiläiseksi munkiksi ja vaatisi, että hänen täytyy saada käyttää punaista kaapua varusmiespalveluksensa ajan? Tai joku Saudi-Arabiaan muuttanut nuori mies tulisi suorittamaan asepalvelustaan ja sikäläistä miesten perinneasua pitäisi saada käyttää armeijassa? Olisi melko kirjavaa sakkia pyssyn varressa sen jälkeen. Sanonpahan taas, että se olisi yhtä tyylikästä, tarpeellista ja asianmukaista kuin polkan tahtiin piereminen.

Se nyt vaan on niin, että tässä elämässä ei kaikki ryynit mene tasan, syystä tai toisesta. 

Jos vielä palataan noihin seksuaalivähemmistöihin. Suurin osa vähemmistön edustajista on ihan tavallisia työssä käyviä ja naisen tai miehen näköisiä ihmisiä. Jotka eivät pidä suuntautumisestaan sen kummempaa meteliä. Koska se on heille luonnollinen asia. Ja niin pitää ollakin. Sympatiat ovat heidän puolellaan. Kaikki mikä on mahdollista, on luonnollista. Sitten tuntuu olevan erikseen tämä porukka, joka pitää hirveän älämölön tästä erilaisuudestaan pukeutumista, hiusmuotia, koruja, kenkiä ja hiusväriä myöten. Sitten vaaditaan, että heidät pitää hyväksyä sellaisinaan. No ei pidä ihmetellä, että osaa väestöstä tällainen ärsyttää. Varsinkin jos vaaditaan joitain etuoikeuksia.

Yksi typerimmistä rahanhaaskauksista on liikennemerkkien muuttaminen ns. sukupuolineutraaleiksi. 


Niin kuin nyt tämäkin kuva, jossa tyypillä on pää ja toinen jalka irti eikä jalkateriä ja kämmeniä ollenkaan. Ilmentääkö kaulan, jalan, jalkaterien ja kämmenien puuttuminen paremmin sukupuolista tasa-arvoa?


Mikä vika tässä vanhassa oli? Minun suvaitsevuuteni riittää kyllä katselemaan, että kuva esittää ”miesoletettua”. Voihan se olla nainenkin. Noissa töissä yleensä käytetään työasuna housuja tai haalaria, ei hametta. Minullakin on enstex-kankainen työhaalari pihahommia varten, jonka sain muuten yhtenä vuonna äitienpäivälahjaksi. Lisäksi löytyy monitaskulliset työhousut ja ”pappaliivi”, jotka ovat olleet kovassa käytössä. Enkä pelkää, että niillä olisi mitenkään vaikutusta naiseuteeni. 

Tätä postausta ei pidä nyt ymmärtää vihamielisyyden purkauksena joitain ihmisryhmiä kohtaan, koska sitä se ei ole. Ihmettelen tätä yhteiskuntaa, kun kaikki on menossa aina vaan järjettömämpään suuntaan. Liian monessa asiassa mennään minäminä-kärki edellä ja tasa-arvo- sekä yhdenvertaisuusasioissa mennään liian pitkälle. Oikea yhteisöllisyys ja yhteen hiileen puhaltaminen unohtuu. Vain yksi mielipide saisi olla. 

Jos asuisin taloyhtiössä, kyllä sinne ihan varmasti mahtuisi ja mahtuu muutama seksuaalivähemmistöön kuuluva mukaan asumaan ja pesutupaa käyttämään ja samoille makkaranpaistotulille pihatalkoissa siinä missä muutkin. Työpaikallani on ja on ollut seksuaalivähemmistöön kuuluvia ja kyllä yhteistyö sujuu heidän kanssaan niin kuin muidenkin. Kaikkea ei edes tarvitse tietää eikä erikseen korostaa.

Kuvat: Pixabay ja Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.

 8 kommenttia:

 1. Ovat herkkiä ja vaikeita asioita nämä seksuaalisuuteen menevät asiat. Ehkä siksi myös ymmärretään väärin tai tulee riitaa. Seksuaalisuus oli about 30 vuotta sitten vielä tabu. Nyt ei todellakaan ole samoin. Kuolema on viimeinen tabu.

  Hieno postauksesi oli minulle monessa kohtaa silmiä avaava, etenkin liputusasiat. Tosiaankin, mille kaikelle meidän pitäisi perustellusti liputtaa. Mukavaa juhannusiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Eipä ole pitkäkään aika siitä, kun homous oli rikos tai sairaus. Kenellekään ei tullut edes mieleen, että samansukupuoliset voisivat avioitua keskenään. Ja tunnetusti kirkko vastustaa. Mutta minä ajattelen sen niin, että minulle on ihan se ja sama, kenen kanssa kukakin peittoa heiluttaa, kunhan minun ei tarvitse naisen kanssa ryhtyä mihinkään sellaiseen.

   Poista
 2. Joo eipä tuota olisi uskonut että liikennemerkitkin muutetaan, onko sitä rahaa liikaa, vai mikä idea kysymyksessä on, luulen tietäväni sen, mutta en ala siitä paasaamaan. Tästä suuntautumisesta olen jotain kirjoittanut, tästä voisi vielä jatkaa, mut en jaksa, tämä maailma on niin kieroutunut, kaikki perusarvot on laitettu romukoppaan, lapsetkin jopa pakotetaan määrättyyn muottiin, ihmiskunta on käänänyt selkänsä Jumalalle, joka meidät on luonut mieheksi ja naiseksi, kaikki käskyt on rikottu, ihmiset etsivät itselleen fiiliksiä ja millä voisi täyttää sen tyhjyyden ja levottomuuden,
  niitä vaihtoehtoja löytyy kyllä, pahuus lisääntyy, on kuin jotain olisi riistäytynyt käsistä, meno ja meteli on kova, ihmisten sananvapauttakin yritetään rajoittaa, maailma tulee yhä pimeämmäksi, ja pelottavammaksi paikaksi.
  Etenkin olen huolissani lasten ja nuorten puolesta, minkalaisia eväitä heille annetaan.
  Kiitollinen olen kuitenkin suomen maasta, jos vertaa johonkin muuhun maahan missä on sodat ja nälkä, ja ihmiset ei uskalla liikkua päivälläkään.
  Saatais säilyttää tämä vapaus, ilman että meitä aletaan määräilemään mitä saadaan sanoa, tehdä, syödä mm., tarkoitan hyviä asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Samaa mieltä, koko ajan mennään hullumpaan suuntaan. Mutta niin on ollut aina. Johan eaa kirjoitettiin, kuinka nuoriso on paheellista. Ehkä ajan mittaan se on saanut vaan suuremmat mittasuhteet, kun porukkaakin on enemmän. Joka puolella maailmaa on asiat huonommin kuin meillä Skandinaviassa. Se alkaa olla ihan normimeininki, että on sotaa ja nälänhätää. Voisiko sanoa, että kolmas maailmansota on ollut käynnissä jo pitkän aikaa?

   Poista
 3. Oli täydellisesti ja ainoastaan asiaa tåssä kirjotuksessa! Suomen kansa on kaikessa suvaitsevaisuudessa mennyt sekaisin.
  Ei Pride edusta tasa - arvoa vaan tietyn ihmisryhmän nostoa! Ihan hullua ja tarpeetonta.Tässä on mennyt asiat ihan sekaisin niinkuin tässä kirjotuksessa todetaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Suomen kansa sekä moni muu kansa on sekaisin tämän asian kanssa. Jossain se otetaan lunkimmin, mutta meillä tästäkin täytyy tehdä iso numero. Mutta näinhän se on aina ollut. jo antiikin aikoina paheksuttiin holtitonta nuorisoa ja milloin mitäkin.

   Poista
 4. Kaikki joo, mutta älkää nyt kommentoijat tänne mitään jumalia vetäkö. Jos ko. kaikentietäväoletettu oli, varmaan olisi hänellä muutakin touhua kuin joku pridekulkue.
  Veikkaan, että vieläkin miettis, kun vaikkapa jalkapallo-ottelun eri maiden tekevät jonkun ristinmerkin rintaansa TAI jossain sodassa molemmat osapuolet sanoisivat, että God Bless You tai jotain, niin että jos siellä olisi vaikka Syyria ja Iran, niin miettisi vielä pitkään, että kummankohan puolella sitä pitäisi olla, kun ei oikein olisi hyvä kaikkien puolella olla.
  Koska jos olisi, niin sitten alkaisi sota siitä, että kummanko puolella on enemmän se jumala, kun ei se voi oikein sotia itse itseään vastaan. Tai jotain.
  Niin mikä se kysymys oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lasse kommentistasi. Mukava, että olet löytänyt blogimme ja kommentoit. Hyvää viikonloppua!

   Poista

Kiitos kommentistasi!