keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Mökkipäiväkirja 2021 prologi


Vuokramökki tuli taas varattua kevään lomaviikolle. Siitä se mökkiloma jo melkein alkaa, kun voi netissä selailla mökin kuvia. Järveltä mökkiin päin otettuja ja päinvastoin, laiturikuvia, mökin olkkarista, makuuhuoneista, keittiöstä, saunasta. Talvikuvia ja kesäkuvia.



Viime vuonna olimme saman mökkiyrittäjän toisella mökillä, josta kirjoitin blogiin Mökkipäiväkirjaa. Nyt se mökki oli lomaviikollamme jo varattuna emmekä juuri siihen samaan mökkiin halunneetkaan. Se oli kaikin tavoin aivan upea paikka, mutta siellä oli pikkusen viileää, kun sijainti oli niemen nokassa korkealla mäellä. No, saihan lämmitystä käännettyä isommalle ja takkaan puita palamaan. Silti aina oli tuulista ja viimaista, kun vähän pisti kuonoa ovesta ulos. Juuri se mökki onkin ehkä parempi vuokrata kesäaikaan.

No tämänkertainen mökki on pienempi ja suojaisemmassa paikassa, saman järven rannalla kumminkin. Viime vuonna kuunneltiin luonnonvoimien ääniä, kun järven jää ulisi ja paukkui. Jään äänet kuuluivat mökkiin sisälle saakka. Haukkuli murisi niille. Tuli ihan mieleen biisi, jossa lauletaan: ”Sun villakoirasi nimi oli Rin-tin-tin...” Paitsi että Haukkuli ei ole villakoira eikä edes typerä. 

https://youtu.be/TZKbhjXELGI



Viime vuoden mökissä ei ollut saunaa, vaan erillinen rantasauna pienen matkan päässä. Sinne hilppastiin menemään pelkkä pyyhe ympärillä, vaikka jäätävä tuuli ulvoi ympärillä. Ja samassa syntymäasussa pois, mikä oli huomattavasti helpompaa, kun kropan lämpötalous oli saunassa ylikuumentunut. 

Näissä muistoissa odotellaan tulevaa mökkiviikkoa. Vähän jännittää, minkä verran koronatilanne vaikuttaa ja mihin. Hallitus suunnittelee liikkumisrajoituksia (11.3.2021), mutta tuskin niistä tässä tapauksessa muodostuu estettä. 

Vuosi sitten jaettiin jo maaliskuun puolivälissä kertakäyttökäsineitä asiakkaille tuon saman mökkipaikkakunnan marketin sisääntuloaulassa. Se oli edistyksellistä toimintaa. Etelä-Savo onkin omalta osaltaan hoitanut mallikkaasti pandemian leviämisen estämistä. Maakunta ei ole komeillut tartuntatilastojen kärjessä. 

Vuosi sitten kasvomaskien käytön hyödyistä ja hyödyttömyydestä vasta väiteltiin valtakunnan uutisissa. Sanoin jo silloin ääneen, että kun ei niitä riitä kaikille laajamittaiseen käyttöön, niin uskotellaan, ettei niistä ole hyötyä. Ja näinhän se sitten olikin. Nyt vasta aletaan tajuta ja uskoa, että niistä on hyötyä koronan torjunnassa. Miksi ihmeessä miljardit kiinalaiset olisivat tähän saakka kasvomaskeja käyttäneet turhaan sekä omassa maassaan että ulkomaanmatkoillaan?



Hankittiin vähän viihdettä mökkilomalle. Naapureita ei ole tarkoitus kiikaroida, vaan lintuja.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 


8 kommenttia:

  1. Jännää teille odottaa millainen mökki sitten käytännössä on. Oikein ihanaa mökkilomaa teille!
    Ja, kyllä käytän maskia enkä jaksa kestää noita kommentteja somessa joissa väitetään ettei maskin käytöstä ole hyötyä, vaan päinvastoin. Vihaksi pistää kun sellaista lukee!

    VastaaPoista
  2. Me ollaan aika monet kerrat vuokrattu kesäisin mökki, kaikki on olleet pohjois-karjalasta, on ollut uinti ja kalastus mahdollisuus soutuveneen kanssa, tulevaksi kesäksi ei olla nyt vielä suunniteltu ainakaan mökkivuokrausta.
    Viimeksi minkä vuokrasimme aika syrjästä korvesta, piti olla uinti mahdollisuus, no oli tietysti, mutta laituri ja raput oli niin liejuisia että olisi hankaloittanut vedestä nousemista, kun vielä pohja oli mutainen, siksi en uskaltautunut uimaan,
    myös atrikaatti ei välillä toiminut, siitä viikosta maksettiin 200e etukäteen, no eipä toista kertaa samaan paikkaan mennä.
    Kyllä mieli halajaa käydä ainakin p-karjalassa, kun miehen äiti vielä elää ja tuttuja on siellä ent.koulukavereista lähtien.
    Ne maisemat on kauniit, niin erilaiset siellä kuin täällä.

    VastaaPoista
  3. Sinä sen sanoit. Mökkiloma alkaa tavallaan jo vuokramökkiä etsiessä.
    Meillä oli kuusi vuotta peräkkäin sama iso mökki Vääksystä. Mökki oli riittävän iso meille ja riittävän lähellä kotia, jos oli lasten harrastuksia tms. Sitten matala hiekkaranta ei kelvannut enää "isoille" lapsille ja aloimme laajentaa reviiriä.
    Toivotaan tulevan mökkinne täyttävän kaikki toiveenne.
    olette alkaneet varautua hyvissä ajoin. 👍

    VastaaPoista
  4. Onnen toivotus mökkilomaan. Luonnon äärellä sitä rentoutuu ja palautuu. Eikä teillä ole pitkä matka järvenjäällekään hiihditte tai kävelitti.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteistanne ja toivotuksista. Nyt täytyy paljastaa, että me oltiin siellä mökillä jo viime viikolla. Ei vaan haluta täällä somessa julistaa sitä, että ei olla nyt kotona. Vaikka anonyymeinä yritetäänkin pysytellä, aina se tieto voi jostain levitä jollekin, joka voisi käyttää sitä tietoa väärin.

    VastaaPoista
  6. Mökkipäiväkirjaan on tulossa jatkoa 28.3.

    VastaaPoista
  7. Tää kommentti ehkä sopii tähän.

    Siitä on aika kauan, 2 lastamme oli jo sen ikäisiä että voi jättää kotiin kun lähdimme itä-suomessa käymään, tieto oli jotenkin mennyt ulkopuolisille nuorille, ettei vanhemmat ole kotona, niinpä oven taakse oli tullut nuorisojoukko kaupungista asti, he murtautuivat sisälle, omat lapset ei mahtaneet heille mitään, mukaan lähti cd levyjä,uudet ulkotakit, asunnon avaimet ynm..en muista kaikkea, nuoriso joukko lähti sitten bussilla kohti kaupunkia, jolloin tytär soitti poliisit, ja nuoriso napattiin kiinni matkalla ennen kaupunkia.
    Niin tässä esimerkki miten helposti tieto voi kulkea eteenpäin, vielä nopeammin tietokulkee somessa nyt kuin silloin 25v.sitten,
    niin että keskellä kirkasta päivää joku voi päästä murtautumaan kotiin.
    Milloin aina lähdemme niin tytöt käy kastelemassa kukat, ja katsastavat paikat, mutta nythän sitä liikkumista aletaan rajoittamaan todennäköisesti, hyvä vai huono asia ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hurja ja ikävä tarina. Onneksi tekijät saatiin saman tien kiinni. Liikkumisrajoituksiin ei tarvitsisi mennä, jos tähän saakka olisi noudatettu suosituksia. Nyt saadaan sitten kaikki kärsiä siitä, että jotkut eivät tajua, että koronan torjuntaan on jokaisen tehtävä parhaansa. Mielenosoituksia koronarajoituksia vastaan en ymmärrä ollenkaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!