tiistai 23. maaliskuuta 2021

Kaikkien aikojen bataattipyttis

 


Bataatti ja pekoni yhteen sopii,

laitapa ne yhdessä pyttiskoppiin.

Suolainen ja makea kun toisensa kohtaa,

suupala toisensa perään suuhun solahtaa.


Ainekset kolmelle:

1 iso bataatti (noin 600 gr)

1 iso punasipuli

valkosipulin kynsi tai useampi maun mukaan tai ei ollenkaan

1 pkt (170 gr) pekonia (lastuja tai kuutioita tai siivuja, jotka kuutioit itse)

1 tlk kikherneitä

öljyä paistamiseen

1 tl savupaprikaa

1/2 tl + ripaus rouhittua mustapippuria

3 kananmunaa

basilikaa (alkuperäisessä ohjeessa kevätsipulia ja vihreä chili)




NÄIN VALMISTUU (valmistusaika reilu puoli tuntia):
 
Kuori ja kuutio bataatit noin noppakuution kokoisiksi eli aika pieniksi paloiksi. Keitä kiehuvassa vedessä noin 5 - 10 minuuttia, kunnes ovat pehmenneet, mutta eivät mene muusiksi.

Kuori ja suikaloi punasipuli. Kuori valkosipuli valmiiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää punasipulit, pekonit ja murskaa sekaan valkosipuli. Paista noin viisi minuuttia. Valuta bataatit ja lisää pannulle. Valuta ja huuhdo kikherneet ja lisää pannulle. Mausta ainekset savupaprikalla, suolalla ja pippurilla ja paista kunnes bataatit hieman ruskistuvat. 

Tee pyttipannuun kolot ja riko kanamunat niihin. Mausta suolalla ja ripauksella mustapippuria. Paista sen aikaa, että valkuaiset hyytyvät. 

Koristele tuoreella basilikalla (alkuperäisessä ohjeessa kevätsipulilla ja vihreällä chilillä).
 

Bataattipyttistä ja salaattia.


Alkuperäinen ohje Me Naiset -lehdessä 10/2021 (10.3.2021)

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!