Ei olisi tullut heti ensimmäiseksi mieleen yhdistää lohta ja possua. Mutta kannatti ohittaa ennakkoluuloiset ajatukset ja kokeilla uunilohta uudenlaisin höystein.
Tarvitaan (kolmelle):
800 gr lohifilee
1/2 dl timjamia hienonnettuna
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
150 gr pekonia kuutioituna
Koristeluun: timjamia
Tee näin:
Laita lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele lohen pinnalle suola, pippuri ja timjami. Lisää päälle pekonikuutiot.
Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Koristele timjamilla.
Meillä pekoniuunilohi syötiin keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kanssa. Kastikkeena kaksi purkillista creme fraichea, johon puristettu sekaan yksi valkosipulin kynsi ja lisätty ripaus suolaa.
Uuniin menossa. |
Uunista tulossa. |
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Alkuperäinen ohje ystävän reseptikirjasta.
Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.
Tuo Creme Fraiche on piste iin päälle 😋😋.
VastaaPoistaOlen täydellisesti samaa mieltä :)
Poista