tiistai 16. maaliskuuta 2021

No nyt on silakka jalossa muodossaNo nyt on silakka jalossa muodossa. Tätä vanhasta tv-mainoksesta lainattua sanontaa Isäntä piti aikoinaan tapana käyttää aina, kun oli jotain hyvää ruokaa. Se on jo niin kulunut, että on jo ehtinyt vaihtua muihin lausuntoihin.

Tein pyttipannua ihan alusta asti, ei siis mitään keräilyerää jämäruuista.

Tarvittiin:

12 isoa perunaa (kiinteä lajiketta)

1 HK:n Sininen -lenkki

1 kpl n. puolen kilon palanen savukinkkua tai muuta kypsää lihaa

3 isoa punasipulia

paprikajauhetta

rouhittua mustapippuria

suolaa

oliiviöljyä tai voita paistamiseen

kananmunia vähintään 1 kpl syöjää kohti

Keitä kuoritut perunat suolatussa vedessä lähes kypsiksi ja pilko jäähtyneenä kuutioiksi. Päätä mieleisesi koko, esim. puolen tulitikkulaatikon kokoisiksi tai pienemmiksi.

Pilko sipuli pieniksi paloiksi, samoin makkara ja kinkku.

Ruskista sipulit, makkarat ja kinkut.

Paista öljyssä myös perunakuutioita, kahdessa tai useammassa erässä. Sekoita kaikki ainekset yhteen, kuumenna tarvittaessa uudelleen ja mausta. Paista pannulla vielä kananmunia lisäksi.

Tässä satsissa on huomattavan paljon enemmän lihatuotteita suhteessa perunan määrään. Vähentääkin voi. Joskus jossain lounasravintolassa on tullut syötyä niin sanottua pyttipannua, jossa lihan ja makkaran palanen on etsinyt toinen toistaan eikä edes sipulia juuri näy. Se on kyllä ihan silkkaa huijausta ja asiakkaan aliarvioimista.

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat4 kommenttia:

 1. Minä teen tätä jaloa ruokaa aina silloin tällöin mutta pääasiassa kyllä jämistä tai oikeastaan aina. En ole tainnut koskaan vartavasten tätä valmistaa. Mutta miksipä ei 🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Miksipä ei - saa ainakin koostumuksesta sellaisen kuin haluaa. Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 2. Aikoinaan yksi lasten toiveruoka, jos kysyin, mitä he haluavat. Isolle perheelle piti tehdä vartavasten, kun harvoin jämiä niin paljoa jäi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Meillä tehdään tämä myös aina alusta asti. Eikä se nyt niin epäterveellistäkään ole, kun käyttää paistamiseen öljyä. Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!