lauantai 27. maaliskuuta 2021

Kaikkien aikojen myskikurpitsakeitto



Ainekset neljälle:

noin 1,5 kg myskikurpitsaa

7 dl vettä

1,5 kasvisliemikuutiota

1 tlk kookosmaitoa

1/2 limetin mehu

töräys inkivääritahnaa (alkuperäisessä ohjeessa 1/2 rkl keltaista currytahnaa)


Myskikurpitsan puolikkaat uunissa

Tuoretta inkivääritahnaa

Tee näin: 

Halkaise kurpitsat pituussuunnassa. Poista siemenet. Laita palat uunipellille leivinpaperin päälle kuoripuoli alaspäin. Paista paloja 200 asteessa noin tunti. Alkuperäisessä ohjeessa oli noin 30 minuuttia, mutta siinä vaiheessa kurpitsat olivat vielä ihan kovia.

Kaavi kurpitsansisus kattilaan. Lisää vesi (jota oli alkuperäisessä ohjeessa litra - se olisi ollut ihan liikaa), murennetut kasvisliemikuutiot ja inkivääritahna. Keitä noin viisi minuuttia.

Soseuta keittoainekset kattilassa sauvasekoittimella. Minä muussasin perunasurvimella. Keittoon jäi hieman kokkareita, mutta se ei haitannut syömistä. Sauvasekoittimella surautettuna keiton suutuntuma olisi varmasti ollut samettinen. Lisää kookosmaito ja puolikkaan limetin mehu. Kiehauta. Tarjoile. Nauti. Meillä oli keiton lisukkeena aurajuustopatonkia ja juomat voi valita oman maun mukaan, meillä juotiin piimää.



Alkuperäinen ohje: Myskikurpitsakeitto

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

2 kommenttia:

  1. Olisin itse tehnyt keiton samlla lailla, tosin en olisi tajunnut paahtaa kurpitsaa uunissa, olisin keittänyt sen. Rakastan kookosta. Käytän paljon kookoskermaa tai -maitoa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Paahdetusta kurpitsasta tulee oma kiva makunsa keittoon. Minäkin tykkään kookoksesta, se sopii hyvin ruokiin ja leivonnaisiin.
    Ruokakerman sijaan käytän monesta kookosmaitoa.
    Hyvää alkanutta viikkoa sinulle! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!