maanantai 29. maaliskuuta 2021

Kaikkien aikojen kasvis-tuoremakkarapelti

 


En pääse eroon tästä,

peltiruokia väsäämästä,

peltinen ruokasydän sykki

ja tämänkin ruuan lykki.


Hyvää tuli taas!


Tarveaineet neljälle:

3 porkkanaa

3 punasipulia

2 paprikaa

1 kesäkurpitsa

5 tuoretta herkkusientä

valkosipulin kynsiä  maun mukaan, laitoin viisi kynttä

 

ruukullinen lehtipersiljaa (lisäksi alkuperäisessä ohjeessa oli myös 1/2 ruukullista timjamia, jota en laittanut)

1/2 dl oliiviöljyä

1tl suolaa

mustapippuria (alkuperäisessä ohjeessa oli 1/2 tl chilirouhetta, jota en laittanut)


2 pkt raakamakkaroita á 280 gr (esimerkiksi HK Luigi) - alkuperäisessä ohjeessa 1 pkt => liian vähän

200 gr pehmeää vuohenjuostoa

1 1/2 raakoja ateriajyviä, käytin Fazerin ruokaohraa


Kasvikset pilkottuina uunipellillä. Kasvisruokaa, kun jättää vain makkarat pois.


Näin valmistuu:

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit.
Paloittele paprikat, kesäkurpitsa ja herkkusienet. Laita ainekset uunipellille leivinpaperin päälle.
 
Kuori valkosipulit ja murska pieneen sekoituskulhoon. Hienonna sekaan yrtit. Lisää oliiviöljy, mausta suolalla ja pippurilla (ja chilillä). Sekoita ainekset ja kaada pellille kasvisten päälle. Kääntele sekaisin.

Purista tuoremakkarat päälle. Jos teet kasvisversion, jätä makkarat pois.

Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Kasvisten kypsyessä keitä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä kypsät kasvikset ja makkarat vuokaan. Sekoita kypsä ruokaohra kasvisten sekaan. Murenna vuohenjuusto ja sekoita muiden ainesten sekaan.


Raakamakkarat lisättynä kasvisten päälle. Sitten vain uuniin keskitasolle kypsymään
               asteeseen puoleksi tunniksi.



Uusi tuttavauus: ruokaohra.



Uunista ulos.


Tarjoiluvinkki: tarjoile rucolahöysteen kanssa. Sekoita keskenään 2 dl turkkilaista jogurttia ja muutama ruokalusikallinen creme fraichea. Hienonna sekaan tuoretta rucolaa maun mukaan, noin 2 dl (määrä ennen hienontamista). Purista sekaan yhden limetin mehu ja ripaus suolaa ja mustapippuria.

 
 
Alkuperäinen ohje: Me Naiset 10 / 2021 (10.3.2021)

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

7 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää, raakamakkaraa en ole koskaan ostanut, olisiko se parempaa kuin esim.HK lenkkimakkara, ? ehkä on parempaa, mutta jätän makkarat paprikan ja cilin pois,lisään kanttarellia, saan kuitupitoisen ruuan, isännällehän voin pistää HK: lenkkiä eri vuokaan.
    Ruokaohraa en ole sattunut näkemään vielä, se on yhtä terveellistä kuin kaura.
    Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Minä kun olen suuri makkaran ystävä, niin pidän kaikista makkaroista, paitsi en tulisista, esim. sellaisista, joissa on chiliä. Raakamakkara sopii tähän siksi, kun se menee uuniin samaan aikaan kuin kasvikset. Mutta, tämän voi toteuttaa niinkin, että laittaa kaikki muut ainekset uuniin ja paistaa makkarat pannulla ja lisää ne sitten kypsien kasvisten sekaan, kun ottaa ne uunista ulos. Silloin HK-lenkkimakkaran voi laittaa tähän aivan hyvin.
      Hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle!

      Poista
  2. Kaunista, värikästä, terveellistä ja helppoa <3
    Minun vinkki valkosipulin kuorintaan on laittaa ne pieneen kannelliseen rasiaan ja ravistella rasiaa muutaman hetken. Olet ehkä tehnytkin näin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi - juuri kuvailit tuon ruuan täydellisesti. Mietinkin juuri, että taidan tehdä sitä tällä viikolla taas uudestaan. En muuten tiennyt tuota valkosipulin kuorintasysteemiä - menee käyttöön. On nimittäin vallan ärsyttävää kuoria niitä kynsiä yksitellen, varsinkin jos ovat pieniä.
      Mukavaa pääsiäisviikkoa sinulle!

      Poista
  3. Voi juku. En olekaan ikinä kokeillut raakamakkaraa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En munäkään ole montaakaan kertaa tehnyt raakamakkaroista ruokaa. Ai niin, paitsi siskonmakkaroista kyllä. Perheen toivomuksesta meillä syödään pääsiäisenä yhtenä päivänä tätä peltiruokaa

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!