torstai 25. helmikuuta 2021

Hyvän mielen juttu


Paras hyvä mieli tulee pienistä asioista. Niistä tutuista jutuista, arkirutiineista tai sitten niistä, jotka yllättävät iloisesti ja antavat päivään sellaista loistetta ja päivänpaistetta, että tekee mieli tarjoilla sitä samaa jollekin toiselle.

Tänään, lauantaina 20.2.2021 tätä kirjoittaessani, minulle on tullut hyvä mieli monesta asiasta. Hyvän mielen päivä alkoi heti aamusta, kun heräsin kahvin tuoksuun. Uko oli hipihiljaa noussut vierestäni ja touhunnut aamupalat valmiiksi. Kun hän tuli minua herättelemään, olin jo hereillä - mutta halusin, että hän tulee ja sanoo ovelta: "Jokos täällä ollaan hereillä. Kahvit on keitetty." Niinkuin hän aina tekee, kun herää ennen minua.

Aamupalan nautittuamme lähdin Nuuskijan kanssa aamulenkille. Pakkanen oli yön aikana hieman laskenut ja pyrytti kunnolla. Minähän pidän kunnon lumipyrystä ja lähdimme Nuuskijan kanssa vastatuuleen, toisella hiukset ja toisella korvat tuulessa lepattaen. Tehtiin kunnon lenkki ja kotiin palatessa molemmilla oli hyvä ja reipas mieli.

Lauantai on kauppa- ja siivouspäivä. Minä menen kauppaan ja Uko siivoaa. Hyvä diili, hyvä mieli. Pakkasin kestokassiin tyhjät pullot kauppaan palautusta varten, nakkasin repun selkään ja läksin kohti parkkipaikkaa, jossa naapuri putsaili omaa autoaan pyryn tuotoksista. Ennen kuin ehdin autolleni, oli naapuri jo putsaamassa sitä ja kun ehdin perille, minua odotti puhtaaksi sudittu auto. Arvaatte varmaan, mitä tästä seurasi. Niinpä - ja molemmille!

Ajelin kauppaan ja ensimmäiseksi kohti pulloautomaattia. Saalis tänään: 5,15 euroa. Kaikesta hyvästä mielestä innostuneena tyrkkäsin pullokuitin löytöeläintalon hyväksi ja taas kuljin kuin keijupölyssä. Pieni hyvä teko, entistä parempi mieli.

Ostokset tehtyäni ajelin sitten takaisin kotiin päin. Kotia lähestyessäni jäin vartomaan suojatietä ylipyrkiviä jalankulkijoita. Ensin meni sukset olalla kulkeva nuori nainen, joka heilautti kättään. Seuraavaksi hanhiemo poikasineen, eikun äiti lapsineen, joista noin 10-vuotias poika oikein odotti, että katson häneen ja sitten nosti kätensä tervehdykseen ja hymy hänen kasvoillaan levisi korvasta korvaan. Tunsin hymyn nousevan omillekin kasvoille. Niin valloittava oli tuo tilanne, kun poika niin "isäntänä" kiitti, kun äidin pesue pääsi kadun yli.

Miten voi yhteen aamupäivään mahtua näin paljon hyvää mieltä, että se alkaa pursuta yli. Eikä se haittaa, antaa tulla vaan. Ja eikö mitä, sitä saa mitä tilaa. Päästyäni pihaan ja saatuani auton parkkiin läksin kasseineni kohti omaa rappukäytävää, kuulin kuinka takaani lähestyi joku ripein askelin. "Tarviitko apua?", kysyi vastapäisen asunnon nuori naapuri käsi ojossa kohti ostoskassiani. "No, mikäpä siinä, kun on sama matkakin", sanoin ja annoin ilomielin maito- ja piimätölkit sisältävän kassin hänelle. Muutaman minuutin aikana ehdittiin vaihtaa kuulumisia ja niitä näitä.

Kotioven avattuni kasvoille tulvahti puhtaan tuoksu. Uko oli imuroinnin lisäksi intaantunut pyyhkimään lattiat. Mikä ilon ja onnen päivä tämä olikaan. Siivousvälineet oli jo korjattu paikoilleen ja radioista soi iskelmä. Oi, tekipä melkein mieleni tanssahtaa, pelkästä hyvästä mielestä. Eikä tässä vielä kaikki, aamulla pyykkikoneeseen pyörimään jättämäni pyykit oli korjattu koneesta ja uusi koneellinen oli menossa. Kuopus oli ajankulukseen ja pyytämättä ottanut osaa siivoukseen sekä pyykkisouvissa että laittanut perunat ja porkkanat valmiiksi tulille muuta ruuanlaittoa odottamaan.

Melkein tuli sellainen olo kuin elokuvissa, että täytyykö nipistellä itsensä hereille unesta. Mutta totta tämä oli, ihan jokainen kohta. Iltapäiväksi oli tiedossa hyvää mieltä ja virkistystä päiväunien merkeissä. Päiväunien jälkeen iltapäiväkahvit ja päivän toinen lenkki Nuuskijan kanssa ja illansuussa vielä mukavaa yhdessäoloa television ääressä. 

Ihan tavallinen päivä, jonka kruunasi monta pientä tuikitavallisista rutiinia ja useampi yllätys, jotka ihmeellisesti osuivat samalle päivälle. Ei melkein voinut olla todellista, ja oli silti.

 

Nuuskija on aito lumikoira.


Mistä sinulle tuli viimeksi hyvä mieli?


Kuva: Pixabay, Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kpioiminen on kielletty.

9 kommenttia:

  1. Hitaat aamut ja monipuolinen aamupala!❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kuntoilun jälkeinen olo on erittäin hyvä, siitä tulee hyvä mieli.

    VastaaPoista
  3. Olipas sinulla upea päivä. Hyvä mieli tulee minulle kuntoilun jälkeisestä tunteesta. Ja monista muista arkisista asioista, esimerkiksi jos mies suostuu kerrankin siivoamaan.

    VastaaPoista
  4. Upea päivä ja monta ihanaa juttua. Hyvän mielen sait varmaan osaksi myös siksi, että huomaat ystävällisyyden, etkä ota sitä itsestäänselvyytenä. Uskon vakaasti, että olet ihminen, joka on mukava yllättää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos kauniista sanoistasi! 🥰 Tuli taas hyvä mieli!

      Poista
  5. Jaa hyvä mieli, kyllä niitä silloin tällöin putkahtelee ihan itsestään,
    hyvä mieli on ihan muuten vain, itse nukun aamuisin n.klo. 9.00 asti,
    mies on aina noussut aikaisin, niin pääsen heti sängystä suoraan kahvipöytään, hyvä mieli on kun saan nukkua omassa huoneessani yksin, koska valvon pikku tunneille asti, luen kirjaa, tai kuuntelen you tubelta 60 luvun musiikkia, myös radiota kuuntelen.
    Viimeksi varsinaisesti hyvä mieli tuli kun sain hyvän mielen tuotepaketin, valokuva julkaisusta.
    Eilen tuli hyvä mieli, kun 63v. siskoni kävi 57v. siskoni luona, ja kertoi että hän voi paremmin ja oli pirteän oloinen, itse kun en ole nähnyt 57v.siskoani 1½ vuoteen, kun hesassa on pahempi korona, 63v. siskoni on rokotettu jo 2x, niin uskalsi lähteä, ja muutenkin kun on terve. Myös hän kävi veljemme luona myös, hänellä on asiat hyvin.

    Hyvä mieli on tullut myös siitä kun talitiainen on laulanut kovaäänisesti, sisälle asti kuuluu, se ilmoittaa että kevät on kohta,
    lumet on lähes sulaneet, paljoa sitä ei ollutkaan, mutta sen verran että ehti muutaman kerran hiihtää,nyt se sit loppui, mutta en siitä murehdi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvän mielen vastauksestasi 🥰
      Sinuakin ilahdutti moni asia!
      Niinkuin tuo valmis kahvi aamulla - ei saa pitää itsestään selvyytenä pientä, arkista asiaa.
      Isompi hyvän mielen asia on tuo sisarustesi jälleen näkeminen. Hyvä mieli tulee myös toisten ilosta.
      Minä kuuntelin tänään tiaisten riemullista kevätlaulelua. Voi että, miten oklikin ihanan kuuloista. Täällä meillä päin on lunta vielä paljon, mutta aurinko sulatti tänäänkin varmasti monta senttiä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!