lauantai 19. joulukuuta 2020

Pestolihapullat


Sain työkaveriltani vinkin pestolihapullista. Alkuperäinen linkki on K-kaupan ruokasivuilta, ohje löytyy googlettamalla

  Pestolihapullat

Tomaattikastike

Lisäksi


Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita tomaattikastikkeen ainekset uunivuoassa, kaprikset liemineen.
  2. Sekoita lihapullien ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile massa pulliksi tomaattikastikkeen päälle.
  3. Kypsennä lihapullia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.
  4. Tarjoa keitetyn spagetin ja raastetun parmesaanin kanssa.


Tulin sitten hankkineeksi jauhelihaa enemmän kuin ohjeessa ja niin ollen pestoa oli lihan määrään suhteessa liian vähän, mutta tuunasin ohjetta siten, että lisäsin lihapullataikinaan mausteita: rouhittua mustapippuria, oreganoa ja valkosipulijauhetta. 

Tomaattimurskan vaihdoin työkaverin vinkistä vielä Dolmio-kastikkeeseen. Pestoa olisi kyllä mieluummin saanut lopulta olla ohjeen mukainen määrä eli melkein tuplat, koska jauhelihaakin oli. Omatoiminen maustaminen auttoi kuitenkin asiassa. Raakaan lihaan saa uppoamaan mausteita aika paljon. 

Isäntä arvioi kastikkeen liiankin tomaattiseksi. Ensi kerralla voisi laittaa siihen vaikka ruokakermaa tai Koskenlaskija Ruoka cheddaria.

Punaisen lihan syömistä yritän välttää terveyssyistä, mutta voi sitä kerran viikossa syödä, että säilyy tuntuma. Näillä tulee myös etätöissä ahkeroiva Isäntä ravituksi alkuviikosta. Lisäkkeeksi käy sekä pasta että keitetyt perunat. Pastan kanssa voi ruoan päälle ripotella parmesaaniraastetta. 


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!