Sain työkaveriltani vinkin pestolihapullista. Alkuperäinen linkki on K-kaupan ruokasivuilta, ohje löytyy googlettamalla
- 1/2prk(à 185 g)Pirkka punaista pestoa
- 1kananmuna
- 1/2tlsuolaa
Tomaattikastike
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 1/2prk(à 185 g)Pirkka punaista pestoa
- 1prk(35 g/50 g)Pirkka kapriksia
- 2tlkuivattua oreganoa tai basilikaa
- 1/2tlmustapippuria
Lisäksi
Valmistus
alle 30 min- Sekoita tomaattikastikkeen ainekset uunivuoassa, kaprikset liemineen.
- Sekoita lihapullien ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile massa pulliksi tomaattikastikkeen päälle.
- Kypsennä lihapullia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.
- Tarjoa keitetyn spagetin ja raastetun parmesaanin kanssa.
Tomaattimurskan vaihdoin työkaverin vinkistä vielä Dolmio-kastikkeeseen. Pestoa olisi kyllä mieluummin saanut lopulta olla ohjeen mukainen määrä eli melkein tuplat, koska jauhelihaakin oli. Omatoiminen maustaminen auttoi kuitenkin asiassa. Raakaan lihaan saa uppoamaan mausteita aika paljon.
Isäntä arvioi kastikkeen liiankin tomaattiseksi. Ensi kerralla voisi laittaa siihen vaikka ruokakermaa tai Koskenlaskija Ruoka cheddaria.
Punaisen lihan syömistä yritän välttää terveyssyistä, mutta voi sitä kerran viikossa syödä, että säilyy tuntuma. Näillä tulee myös etätöissä ahkeroiva Isäntä ravituksi alkuviikosta. Lisäkkeeksi käy sekä pasta että keitetyt perunat. Pastan kanssa voi ruoan päälle ripotella parmesaaniraastetta.
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kaupallista yhteistyötä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!