lauantai 24. lokakuuta 2020

Uunimakkaran ja ysärimätön liitto


Aiemmin olemme julkaisseet blogissamme ysärimätön ohjeen. Ohessa linkki postaukseen:

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2019/10/kaikkien-aikojen-ysarimatto.html

Tässä ohjeessa yhdistetään edellinen ja eräs netistä löydetty uunimakkaran ohje. Aikamoista äijäruokaa, joka maistuu muijillekin. Ja maistuisi varmaan sullekin. Kokeile! Tästä riittää ainakin kuudelle hyväsyöntiselle henkilölle.

2 kpl HK:n Sinistä lenkkiä (yhteensä 4 makkaraa)

5 tomaattia

5 sipulia

2 valkosipulin kynttä

120g smetanaa

2 rkl Dijon-sinappia

150g Aurajuustomurua

(rouhittua mustapippuria)

Viipaloi sipulit ja tomaatit paksuiksi viipaleiksi ja murskaa valkosipulin kynnet. Paista sipulit pannulla pehmeiksi, älä ruskista. Paista myös tomaattisiivuja miedolla lämmöllä pehmeämmiksi.

Paloittele HK:n Siniset lenkit uunivuokaan noin tulitikkulaatikon kokoisiksi paloiksi. Lusikoi sekaan Dijon-sinappi ja smetana. Ripottele päälle hiven mustapippuria. Levitä Aurajuustomurut makkaroiden päälle ja kaiken päälle paistetut sipulit ja tomaatit.

Uuniin 175C ja paista 45 minuuttia. Jos haluat, voit keittää perunat kylkeen, mutta tämä menee kyllä ilmankin.


Ei kaupallista yhteistyötä.


4 kommenttia:

  1. Äijän ruokaa tosiaankin, isäntä syö tuota hk-jauho-rasva makkaraa ja paistaa sen vielä voissa, voista, makkarasta,ja kermaviilistä se ei luovu, jo on ihme ettei suonet mene tukkoon, onhan ne menneetkin.
    Ite en pysty syömään tuota, en kevyenäkään.
    Mutta yksi grillimakkara koko vuonna riittää, lisänä paljon salaatteja että saa sen alas, (seuran vuoksi.)
    Kieltämättä hyvä ohje, jos isäntä tuota söis ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Ohjeistapa isäntää laatimaan itselleen tätä välillä, niin tulee niitä kasviksiakin vähän syötyä siinä ohessa (sipulia ja tomaattia). Ja miksei paljonkin, kun laittaa reilusti.

      Poista
  2. Välillähän se on hyvää tällainenkin! Lohturuokaa parhaimmillaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kyllä on ja "ravitsevaakin". Mutta välillä tekee tosiaan hyvää syödä jotain tällaista niin, että tietää syöneensä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!