Kaikkien aikojen helpoin ja herkullinen mustikkafrittata valmistuu alle kolmessa vartissa paistoaikoineen. Ja maistuu ihanalta!
Tarvitaan:
2 dl maitoa
3 kananmunaa
250 gr mascarponejuustoa
1 dl sokeria
1 - 2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 - 3 dl mustikoita
Tee näin:
Sekoita hyvin keskenään maito, munat, mascarponejuusto, kardemumma ja sokerit. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Vispilä riittää.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Ripottele marjat taikinan päälle.
Paista puoli tuntia 225 asteessa uunin keskitasolla.
Anna hieman jäähtyä ja NAUTI. Oheen sopii vaniljakastike tai -jäätelö tai kermavaahto. Kokeilimme Valion Kinuskikermaa. Toimii hyvin! 😋 Mutta tämä ei vaadi välttämättä mitään lisukkeita.
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat.
Ei kaupallista yhteistyötä mainittujen tai kuvissa näkyvien tahojen kanssa.
Alkuperäinen ohje: ESS 8.10.2020
Voi kiitos tuosta ohjeesta, minulla pakastin kukkurilleen mustikkaa, tänä vuonna oli mustikkaa runsaasti metsässä, puolukat ei ole pakkasessa, koska säilyvät survottuna jääkaapissa tiivistetyssä lasipurkissa, myöh.vien purkit vintille, kun alkaa pakkaset.
VastaaPoistaTeen kyllä tuota mustikkafrittaata, pitää vain mascarponea käydäk-kaupasta.- Hyvää viikonloppua!
Eikö tuohon tullut leivinjauhettakaan, kohottaisko kananmunat, en ole tehnyt mustikkapiirakkaa ilman leivinjauhetta, mutta tuo on kai eri.
VastaaPoistaNäin se on, ei leivinjauhetta!
PoistaEn tiedä minkälaista siitä tulisi, jos laittaisi. Ainakin täytyisi sitten varautua syvällä vuoalla - kananmunat nimittäin kyllä kohottavat tätä piirakkaa.
Olen tehnyt tätä jo kolme kertaa!
Jos tykkäät kardemummasta, niin laita reilusti, esim. 2 - 3 tl.
Aivan uusi juttu minulle, että fritaatan voi tehdä makeaksi herkuksi. Nopeaa reseptiäsi voisi joskus kokeilla.
VastaaPoistaNiin oli minullekin - ja kannatti kokeilla :)
PoistaKiitos, pitääpä kokeilla!
VastaaPoistaOle hyvä :)
VastaaPoista