keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Kaikkien aikojen uuniperunantäyte


Syyslomalla kotona kekkaloidessa tuntuu olevan koko ajan nälkä. Johtunee siitä, ettei tule syötyä kerralla niin paljoa kuin lounassyöttölän buffet-pöydästä. Ja kun se jääkaappikin on siinä liian lähellä.

Tuli sitten yhtenä iltana mieleen tehdä iltapaloiksi uuniperunoita ja muistelin joskus tehneeni voileipäkakun väliin savuporotäytettä, joka oli taivaallisen hyvää. Reseptiä ei tietenkään enää mistään löytynyt ja googletetuista uuniperunan savuporotäyteohjeista ei oikein löytynyt mieleistä.

Sekoitin täytteeseen sitten ulkomuistista seuraavia aineksia:


100 g savuporopaistia pilkottuna mahdollisimman pieneksi

200g maustamatonta tuorejuustoa

1rkl piparjuuriraastetta

2dl maustamatonta kreikkalaista jugurttia

ripaus mustapippuria

ripaus suolaa


Täyte kannattaa tehdä jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä päivänä.

Tähän olisi varmaan voinut laittaa vielä pieneksi silputtua sipulia. Sitä kokeilen lisäksi ensi kerralla.

Ylläolevassa kuvassa savuporotäytettä on lähempänä kameraa olevan perunan päällä. Tässä on enemmän kreikkalaista jugurttia kuin ohjeessa on mainittu, koska laitoin liikaa piparjuurta ja jouduin laimentamaan täytettä lisäämällä reilusti jugurttia.

Toisen perunan päällä on Prisman palvelutiskistä valmiina ostettua kirjolohiviettelystä. Se oli muuten hyvää, mutta siihen oli käytetty majoneesia, josta en pitänyt. Kirjolohitäytteeseen laittaisin myös tuorejuustoa ja kreikkalaista jugurttia sekä ainakin purjosipulia, kuivattua tilliä, lime-mehua, suolaa ja mustapippuria.

Rosamunda-perunoita voi paistaa uunissa 175C:ssa 1t 15 min ja ILMAN foliota. Suoraan uuniritilälle vaan. Folion sisällä niistä tulee vetisiä. Ilman foliota kuoresta tulee rapsakka. Pari pistoa kuoreen terävällä veitsellä ennen paistamista, jotta liiat höyryt pääsee ulos.

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä






4 kommenttia:

  1. Ei ole tullut aikoihin tehtyä uuniperunoita muutakuin tikkuina. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! onnea kaikille merkkipäivän viettäjille ja hyvää loppuviikkoa myös! Tästä ohjeesta riittää useammankin perunan täytteeksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!