Syyslomalla kotona kekkaloidessa tuntuu olevan koko ajan nälkä. Johtunee siitä, ettei tule syötyä kerralla niin paljoa kuin lounassyöttölän buffet-pöydästä. Ja kun se jääkaappikin on siinä liian lähellä.
Tuli sitten yhtenä iltana mieleen tehdä iltapaloiksi uuniperunoita ja muistelin joskus tehneeni voileipäkakun väliin savuporotäytettä, joka oli taivaallisen hyvää. Reseptiä ei tietenkään enää mistään löytynyt ja googletetuista uuniperunan savuporotäyteohjeista ei oikein löytynyt mieleistä.
Sekoitin täytteeseen sitten ulkomuistista seuraavia aineksia:
100
g savuporopaistia pilkottuna mahdollisimman pieneksi
200g
maustamatonta tuorejuustoa
1rkl
piparjuuriraastetta
2dl
maustamatonta kreikkalaista jugurttia
ripaus
mustapippuria
ripaus
suolaa
Täyte kannattaa tehdä jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä päivänä.
Tähän olisi varmaan voinut laittaa vielä pieneksi silputtua sipulia. Sitä kokeilen lisäksi ensi kerralla.
Ylläolevassa kuvassa savuporotäytettä on lähempänä kameraa olevan perunan päällä. Tässä on enemmän kreikkalaista jugurttia kuin ohjeessa on mainittu, koska laitoin liikaa piparjuurta ja jouduin laimentamaan täytettä lisäämällä reilusti jugurttia.
Toisen perunan päällä on Prisman palvelutiskistä valmiina ostettua kirjolohiviettelystä. Se oli muuten hyvää, mutta siihen oli käytetty majoneesia, josta en pitänyt. Kirjolohitäytteeseen laittaisin myös tuorejuustoa ja kreikkalaista jugurttia sekä ainakin purjosipulia, kuivattua tilliä, lime-mehua, suolaa ja mustapippuria.
Rosamunda-perunoita voi paistaa uunissa 175C:ssa 1t 15 min ja ILMAN foliota. Suoraan uuniritilälle vaan. Folion sisällä niistä tulee vetisiä. Ilman foliota kuoresta tulee rapsakka. Pari pistoa kuoreen terävällä veitsellä ennen paistamista, jotta liiat höyryt pääsee ulos.
Kuva: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kaupallista yhteistyötä
Ei ole tullut aikoihin tehtyä uuniperunoita muutakuin tikkuina. Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! Pistäpä kokeiluun.
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! onnea kaikille merkkipäivän viettäjille ja hyvää loppuviikkoa myös! Tästä ohjeesta riittää useammankin perunan täytteeksi.
Poista