maanantai 3. elokuuta 2020

Entä jos?



Onko turhempaa asiaa kuin jossittelu?
No, ainakin jälkikäteen jossittelu.
Kaikkein typerintä olisi tehdä tv-ohjelma, jossa jossitellaan asioista, jotka ovat tapahtuneet, etteivät ne olisikaan tapahtuneet.

Tähän on nyt tultu. Ideat siis vähissä. Vai onko kyseessä yritys johonkin yltiöälykkääseen - johon voin heti sanoa ettei onnistunut. Siis jossitteluohjelma on totta, toden totta. Formaatin on suunnitellut Antti Seppänen ja ohjelman puheenjohtajana toimii Jari Tervo.

Entä jos ohjelma ei vaikutakaan nokkelalta niinkuin tarkoitus on saattanut olla?

Entä jos koko ideaa ei olisi edes syntynyt?
Ei olisi haitannut.

Entä jos idea olisi syntynyt, mutta tyrehtynyt omaan typeryyteensä.
Ei olisi yhtään haitannut.

Entä jos ideasta olisi kehkeytynyt tv-sarja, jota kukaan ei olisi katsonut.
Ei olisi sekään haitannut. Paitsi Jari Tervoa.

Pohdinkin sitten, haittaisiko se, jos ei olisi koko Jari Tervoa?
Ei oltaisi tässä pohtimassa ainakaan tätä asiaa.
Ei haittaisi yhtään.

Kunhan jossittelen.



Idea tähän juttuun lähti liikkeelle kesken tympeän kanavasurffailun ja löytäessäni tämän Entä jos? -ohjelman sattumalta. Katsoin ohjelmaa sen verran kuin oli tarpeen yhteenvetoon: Entä jos sulkisin koko toosan ja siirtyisin järkevimpiin puuhiin. Näin tein.


Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kiellettyä.








6 kommenttia:

  1. Olipas hauska kirjoitus sisällöltään ja tyyliltään. Ohjelma on minulle vieras niin kuin kaikki televisio-ohjelmat, koska en ole kolmeen ja puoleen vuoteen katsonut koko töllöä. Olen yrittänyt kyllä, tarkemmin sanottuna viime perjantaina, mutta alkoi vain jotenkin harmittaa. Olen näköjään enemmän lukijatyyppiä. En tarkoita sitä, etteikö ne voisi olla molemmat elämässä. Kai sieltä vielä nykyään jotakin siedettävää tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kyllä minullakin kallistuu nykyisin lukemisen puolelle! Tv:ssä on ihan liikaa tarjontaa ja kesäisin uusintoja. Minulla saattaa mennä monta päivää etten katso televisiota lainkaan. Joskus jymähdän telkkarin ääreen ihan vaan laiskuuttani. Katselin tänään Areenasta 1980-luvun sarjaa Sisko ja sen veli. Viihdyin ohjelman ääressä aikanaan ja nytkin.

      Poista
  2. Haha! Tämä oli hyvä ja humoristinen postaus! Ei ihan kaikesta tarvitsekaan tykätä. Tv-formaatteja on näköjään joka lähtöön. Mistähän USAsta tämäkin formaatti on apinoitu. Hauskaa loppuviikkoa, uutta jaksoa odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Juuri näin, tv-ohjelmista saa tykätä tai olla tykkäämättä. Ja omaan mielipiteeseen on oikeus! Minun osaltani tämän sarjan katsominen tyssäsi siihen katsomani jakson puoleen väliin ja siihen myös jää! Hyvää loppuviikkoa myös sinne!

      Poista
  3. Katsoin Areenasta ihan uteliaisuudesta pätkän kahdesta jaksosta tuota ohjelmaa tämän blogijuttunne perusteella. Kyllä jäi vähän vaivaantunut olo. Entä jos Suomi ei olis voittanut MM95 jääkiekossa? No mitäpä sitten? Eihän se olis ollut mitään uutta. Tervolla on aina samanlaiset jutut. Melkein jo voi arvata, mitä se aikoo seuraavaksi sanoa. Ei jatkoon. Mieluummin luen hyvää kirjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Samaa mieltä ohjelmasta ja Tervosta. Samat jutut ja sama ilme naamalla vuodesta toiseen. Toiset tykkää, toiset ei!
      Kirja on hyvä valinta tämän ohjelman katseluaikaan 👍

      Poista

Kiitos kommentistasi!