perjantai 7. elokuuta 2020

Ämpäri tänne ja äkkiä



Joskus, kun Uko ehdottaa jotain yllättävää, on viisautta toimia heti. Ehdotus saatetaan vetää takaisin yhtä nopeasti kuin se on esitettykin.

Oltiin palaamassa aamulenkiltä, kun Uko yhytti marjojen painosta notkuvat vadelmapuskat.

"Nyt kyllä kannattaa tulla keräämään'" hän tokaisi, jolloin lähdin saman tien ja  juoksujalkaa hakemaan kippoja ja kuppeja keruureissua varten.

Viimeisestä yhteisestä marjareissusta on niin paljon aikaa, että niiden vuosien laskemiseen ei molempien käsien sormet riitä. Viimeksikin oli samat marjat kyseessä ja hauskaa yhdessä.

Uko on tarkka poimija. Tarkistaa huolella ja viskaa matoiset marjat pois.

"Kannattaa heittää madot niin kauas puskista, etteivät ne ehdi tänä kesänä takaisin!" Uko lohkaisi.

Naurettiin vitsille.

Vadelmat kypsyvät eri tahtiin. Samassa varressa on ylikypsiä, kypsiä ja vielä tekeytyviä marjoja. Oksaa nostaessa osa kypsistä varisee maahan.

"Minkähänlaisen poimurin tähän voisi kehittää?" Uko tuumii, mutta toteaa saman tien, että näppärät sormet ovat parhaat keräilyyn.

Uko höpöttelee kaikenlaista. Manailee väliin nokkosia ja paarmoja. Minä olen enimmäkseen hiljakseen. On niin kiva olla tässä ja nyt. Yhdessä ja omin ajatuksin ja monotonisesti kerätä marjoja pikkuhiljaa täyttyvään kippoon.

"Ei vaan, nyt riittää!" Uko tokaisee enkä pistä vastaan. Vadelmia kertyi pienessä hetkessä kolmisen litraa, sopiva määrä napostelumarjoja.

"Viikon päästä päästään uudestaan, kun raa'at marjat ehtivät kypsyä!" Uko yllättää.
Ei ole tähänkään vastaan sanomista.

Marjaretken jälkeen keitetään kahvit ja juodaan ne pihamaalla. Laitan someen oman marjasaaliin kuvan. Ei se määrä, vaan laatu, mietin itsekseni. Tässä tapauksessa se pätee sekä marjoihin että seuraan.




Erikoinen Asiantuntija suosittaa keräämään marjoja sen verran kuin itsestä kivalta tuntuu:
Armahda itsesi marjanpoiminnasta

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

4 kommenttia:

  1. Vadelmien ja minun välillä tänään oli ruohonkorsia ja nokkosia. Jalassa sandaalit, siis vapaa ja helppo pääsy punkeille päämääräänsä. Täytyy valmistautua tuollaisiin marjaretkiin, suojata loistosäärensä moisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Minä tuli juuri vattupuskasta. Helteestä huolimatta piti olla saappaat ja pitkät housut. Meinasin läkähtyä enkä jaksanut kerätä kun kipollisen!

      Poista
  2. Ihan kuin meidän elämästä, me teimme juuri samoin. En tiedä menemmekö enää vattuun kun niitä alkaa olla jo paljon pakkasessa. Hyvää kesän jatkoa.
    Arppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Seuraavaksi sitten puolukkametsään! Hyvää kesän jatkoa myös sinne!

      Poista

Kiitos kommentistasi!