tiistai 23. kesäkuuta 2020

Tuskallisia joutopäiviä



Toimistotöitä tekevän ruumis ja mieli lepäävät pienen puuhastelun parissa. Sitä olen odottanut koko kevään.

Koitti loman alkajaisiksi ensin viikonloppu ja työpölyt hartioilta puhdistava ja vilvoittava kesäsaunominen. Vaan mitä tapahtui. Kompurointi ja jalan loukkaantuminen, jonka seurauksena on nyt neliveto päällä. Omat jalat ja kumitulppaiset metallivarret.

Lääkärin määräyksestä lepoa ja kohoa. Kirjaa, leffaa, päiväunta oheen.

Vaan pihamaalle on kaipuu. Kasvilavat ja kukkamaat kuiskailevat ja houkuttelevat luokseen. Kun ei lempeä pyyntö auta, huutelevat jo napakammin.

Yritän kyllä. Mutta maa on kivinen ja kuoppainen. Täräyttää jalkaa ja vihlaisee varpaita. Ei vaan pysty. Keho pistää stopin.

Tässä istun ja ihmettelen. Yritän vain ihailla ja kuulostella. Kesätuuli puhaltelee ja tuo tuoksuja tullessaan. Linnuilla on kova tohina ruokkiessaan poikasiaan. Olen tunnistanut jo neito-, aurora-, herukka- ja tesmaperhosen. Pörriäiset käyvät kukasta kukkaan.

Pihakahvi maistuu, mutta kahvin hörpättyäni jään tähän, enkä kiirehdäkään takaisin puuhieni ääreen. Luonnon äänet peittyvät hetkeksi pärisevän ruohonleikkurin äänen alle. Pian tuuli tuo tullessaan vastaleikatun nurmen tuoksua.

Tämä loma on sitten tällainen - yritän taipua siihen.

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvan ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.



8 kommenttia:

  1. Sinähän harrastat vallan mindfullnessia, kun keskityt luontoon ja luonnon ääniin. Ymmärrän hyvin tuon kärsimättömyyden päästä puutarhatöihin. Pikaista paranemista sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Juu, tekevästä tuli nyt oleilija. Kokemus se tämäkin ja toisenlainen kesänviettotapa tulee koettua! 🌞

      Poista
  2. Onpa kurja juttu.
    Joskus meidät pakotetaan huilimaan ja kärsivällisyyttä testataan.
    Pikaista paranemista sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Näin se on nähtävä ja hyväksyttävä asia, kun ei muukaan tietysti auta. Olenpa nyt lekotellut enemmän kuin pitkään aikaan ja kerännyt aurinkoenergiaa ☀️

      Poista
  3. Voihan kompura ja kampura. Enpä voi muuta, kuin harmitella kanssasi. On kai tuollaisella epäonnellakin tarkoituksensa, niinhän se on pakko taipua ajattelemaan. Ainakin sinulla on nyt mahdollisuus lepoon, tuoksutteluun, bongailuun ja palveluun! Paljon voimia ja paranemista 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja toivotuksista! Näin on ajateltava ja nautittava kesästä toisella tapaa kuin mihin on tottunut! Palvelukin on pelannut 👍 Ja linnunlaulua olen kuunnellut tarkemmalla korvalla kuin aiemmin. Tänään kuulin vielä käen kukkuvan ja korppien klonksauttelua.

      Poista
  4. Voi ei!! Miten harmillista! Pikaista paranemista sinne♥ Nyt on vaan nautittava rauhassa, paikoillaan, vaan onpa onneksi kaunista keliäkin luvassa:) Aurinkoisia kesäpäiviä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Onneksi kelit suosivat, kun muuten oli huonoa tuuria matkassa. Aurinkoisia kesäpäiviä myös sinnepäin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!