Kaikkien aikojen helpoin ja mehukkain broilerin koipi-reisi -ateria valmistui jälleen kerran Erikoisen Asiantuntijan pääsiäispöytään. Meillä syöjiä oli kolme, joten koipi-reisiäkin tarvittiin sama määrä. Kun syöjien määrä kasvaa, lisää koipi-reisien määrää samassa suhteessa ja oiheisainesten määrää noin suunnilleen näppituntumalla.
Tarvitaan (ohje kolmelle syöjälle):
Kolme pintamaustettua broilerin koipi-reittä
Purkillinen kokonaisia herkkusieniä
Purkillinen ananaspaloja
Rakuunaa
Kermaa
Tee näin:
Uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Laita koipi-reidet uunivuokaan ja vuoka uuniin. Paistoaika reilu tunti.
Tässä välissä valmista tomaatti-valkosipulisoossi.
Tarvitaan:
Kolme pientä purkillista tomaattipyrettä
Viisi valkosipulin kynttä
Puserra valkosipulin kynnet pyreen sekaan.
VALMISTA tuli.
Kun broilereiden paistoaikaa on jäljellä noin vartti, ota vuoka uunista ja lisää vuokaan koipi-reisien päälle ananaspalat, herkkusienet ja ripottele päälle reilusti rakuunaa. Laita vuoka takaisin uuniin.
Keitä tässä välissä lisukkeeksi haluamaasi riisiä. Meillä tämän ruuan kanssa käytetään useimmiten jasmiini- tai basmatiriisiä.
Kun koipi-reisien paistoaikaa on jäljellä noin viisi minuuttia, lisää uunivuokaan pari desiä haluamaasi kermaa, kuohu- tai ruokakermaa.
Kotkotti on valmista, kun kerma alkaa uunivuoassa porista.
Uunivuokaan on koipi-reisien päälle lisätty herkkusienet, ananas ja rakuuna. Uuniin vielä noin 20 minuutiksi. |
Maailman helpoin liskuke soossi kahdesta ainesosasta. |
Jasmiini-riisi alkaa olla valmista, kun vesi on jo melkein kokonaan haihtunut. |
Jälkiruuaksi mangojuustokakkua á la Pikku Kokki |
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kiellettyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!