sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Kaikkien aikojen ananaskanaa



Kaikkien aikojen helpoin ja mehukkain broilerin koipi-reisi -ateria valmistui jälleen kerran Erikoisen Asiantuntijan pääsiäispöytään. Meillä syöjiä oli kolme, joten koipi-reisiäkin tarvittiin sama määrä. Kun syöjien määrä kasvaa, lisää koipi-reisien määrää samassa suhteessa ja oiheisainesten määrää noin suunnilleen näppituntumalla.

Tarvitaan (ohje kolmelle syöjälle):

Kolme pintamaustettua broilerin koipi-reittä
Purkillinen kokonaisia herkkusieniä
Purkillinen ananaspaloja
Rakuunaa
Kermaa

Tee näin:

Uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Laita koipi-reidet uunivuokaan ja vuoka uuniin. Paistoaika reilu tunti.

Tässä välissä valmista tomaatti-valkosipulisoossi.

Tarvitaan:

Kolme pientä purkillista tomaattipyrettä
Viisi valkosipulin kynttä
Puserra valkosipulin kynnet pyreen sekaan.
VALMISTA tuli.

Kun broilereiden paistoaikaa on jäljellä noin vartti, ota vuoka uunista ja lisää vuokaan koipi-reisien päälle ananaspalat, herkkusienet ja ripottele päälle reilusti rakuunaa. Laita vuoka takaisin uuniin.

Keitä tässä välissä lisukkeeksi haluamaasi riisiä. Meillä tämän ruuan kanssa käytetään useimmiten jasmiini- tai basmatiriisiä.

Kun koipi-reisien paistoaikaa on jäljellä noin viisi minuuttia, lisää uunivuokaan pari desiä haluamaasi kermaa, kuohu- tai ruokakermaa.

Kotkotti on valmista, kun kerma alkaa uunivuoassa porista.




Uunivuokaan on koipi-reisien päälle lisätty herkkusienet, ananas ja rakuuna. Uuniin vielä noin 20 minuutiksi.

Maailman helpoin liskuke soossi kahdesta ainesosasta.

Jasmiini-riisi alkaa olla valmista, kun vesi on jo melkein kokonaan haihtunut.


Jälkiruuaksi mangojuustokakkua á la Pikku Kokki


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kiellettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!