maanantai 13. huhtikuuta 2020

Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan


Nyt kun joudutaan olemaan itseruokinnassa yötä päivää, tulee kotikokille entistä enemmän mietittävää ”Mitä koko ensi viikon ajan syötäisiin?” -osastolle. Normaalistikin viikonloppuna tehdään ruokaa useammaksi päiväksi seuraavaa viikkoa varten. Nyt poikkeusaikana tarve on lisääntynyt.

Palmusunnuntaina tuli tehtyä sinappikanaa (oma resepti). Tässä linkki postaukseemme:
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2020/01/kurmeetason-ateria.html

Sinappikanassa on tärkeää, että käyttää pintamaustettua broileria, muistaa laittaa sen sitruunamehun, eikä laita liikaa kermaa, vaikka kerman määrä tuntuu vähäiseltä. Suolan kanssa saa myös olla tarkkana, koska parmesaanissa on sitä muutenkin. Suolaa voi lisätä lautaselle, jos tarvitaan.

sekä kaalilaatikkoa Kari Aihisen tapaan. Tässä linkki.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/reseptit/resepti/kaalilaatikko-kari-aihisen-tapaan-eli-paivitetty-kaalilaatikko/7772854#gs.2cncu1

Aihisen laatikkoon käytin ohjeesta poiketen purjosipulin puolikkaan joka oli jo jääkaapissa hetken odotellut loppusijoituspaikkaa. Tuoretta oreganoa en kaupasta löytänyt, joten sitä laitoin purkista.

Raadin arvio: ruokaan olisi kaivattu vahvempaa kaalin makua. Muutenkin makua olisi voinut olla enemmän. Jauhelihaa saisi olla enemmän.

Kokin vastaus: muutin reseptiä sipulin osalta (keltasipuli vaihtui purjosipuliksi). Ehkä alkuperäinen sipuli olisi parempi. Lisää kaalin makua ehkä saisi jos pannulla paistamisen sijasta kaalin esikeittäisi kattilassa ja lorauttaisi keitinvettä laatikkoon nesteeksi. Mausteeksi voisi lisätä vielä kokonaiset maustepippurit kuten perinteisessä kaalilaatikossa.


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat.
Ei kaupallista yhteistyötä.
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.
Blogin linkkiä saa jakaa.

2 kommenttia:

  1. Vaikka en syö lihaa, kaalilaatikko näyttää herkulliselta, ja se on yksi lempiruuistani. Käytän soijarouhetta lihan asemasta ja meiramia, mustapippuria, valkosipulia ja kermaa nesteenä sekä orasuurimoita. Annan olla uunissa kolmekin tuntia. Hyvää toista pääsiäispäivää sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi. Vaarmaan tulee hyvää soijarouheellkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!