keskiviikko 26. helmikuuta 2020

Salakapakoita ja tappaiskeittoa


Lasse Lehtinen on kirjoittanut ja äskettäin julkaissut kirjan laajoilta matkoiltaan ympäri maailman. Hän kertoo käyneensä yli sadassa maassa, mikä on puolet vähemmän kuin missä Rauli Virtanen on käynyt. Virtanen on  myös kirjoittanut matkoistaan ja se kirja on parhaillaan luvun alla, mutta siitä myöhemmin.

Uudessa kirjassaan Lehtinen jakaa paljon tietoa historiasta, politiikasta ja valtionpäämiehistä sekä muista vaikuttajista. Saamme kirjasta paljon tietoa myös maantieteestä, biologiasta ja kansanperinteistä. Tarinoita ruokakulttuurista ja -tavoista joka mantereelta ja maankorvesta riittää. Vaikuttaa siltä, että hän on päässyt maistelemaan suunnilleen kaikkea mahdollista, mitä ihmiset maailmalla ruoaksi ja juomaksi valmistavat tai ainakin hänelle on kaikkea mahdollista tarjottu. Mies on paitsi jalkapallon ystävä, myös aikamoinen kulinaristi ja harrastelijakokki. Parhaimpina herkkuina hän pitää silti kotoista hernekeittoa ja lettuja, ohrasuurimopuuroa sekä ranskalaista sipulikeittoa.

Kirjailija Lehtinen on ollut kansanedustajana ja europarlaamentikkona sekä kaupunginvaltuutettuna Kuopiossa. Hän on opiskellut ja väitellytkin poliittisesta historiasta. Hänen tietämyksenä siitä lajista ilmenee kyllä edellä mainitusta kirjastakin. Työkseen hän on tehnyt monenlaista muutakin, muun muassa juontajana, järjestötehtävissä ja toimittajana. Useiden kirjojen lisäksi hän on kirjoittanut oopperalibrettoja ja kääntänyt kirjallisuutta. Monipuolinen ihminen kaikenkaikkiaan ja omaa kadehdittavan laajat yleistiedot.

Lukijaa saattaa alkaa ärsyttääkin Lehtisen lievä omahyväisyys ja tietoviisaus. Jossain kohdassa kirjan loppupuolella ainakin itselle vähän särähti silmään. Ehkä hän ei kuitenkaan tahallaan ylennä itseään.

Tämä on yksi niistä kirjoista, jonka voisi lukea uudestaankin. Siitäkin syystä, että kirjassa on hyviä reseptejä ja matkakertomuksia. Jos vaikka joskus tulee matkustettua samoille kulmille missä kirjoittaja on käynyt, voisi hyödyntää hänen antamiaan matkailuvinkkejä.

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat / kirjan kansi
Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu lainaaminen ilman lupaa on kielletty.
Blogin linkkiä saa jakaa.
Ei kaupallista yhteistyötä.

2 kommenttia:

  1. Olisi mielenkiintoinen kirja lukea, koska olen kovin kiinnostunut ruuasta. Suomen eri maakuntien ja maailman maiden ruuat kiinnostavat kovasti. Pidän tosi paljon ohrasuurimopuurosta, kun se on ollut yli yön uunissa. Kivaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! No tämä kirjahan on sitten ihan kuin sinulle kirjoitettu. Varaa ihmeessä kirjastosta. Jonotin sitä pari-kolme viikkoa. Mukavaa keskiviikkoiltaa myös sinulle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!