lauantai 28. joulukuuta 2019

Gluteeniton piparirahka


Erikoinen Asiantuntija on jo useana vuonna tehnyt joulun aikaan piparirahkan. Samanlaista ohjetta en ole kuitenkaan löytänyt netistä. Ehkäpä olen tämän sitten itse kehitellyt jossain vaiheessa. Eihän se mikään monimutkainen ohje ole, mutta silti.

Tähän voi käyttää joululta jääneitä jämiä, jos sellaisia jäi. Omista kaapeista löytyi syömättömiä gluteenittomia pipareita sekä purkki kuohukermaa. Kermoissa on nykyään kamalan pitkät parasta ennen -päivät. Tässäkin oli 11.1.2020, joten vielä se oli ihan ajokunnossa.

2 dl kuohukermaa
400g maustamatonta rahkaa
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1 rkl vanilliinisokeria
150g appelsiinimarmeladia (ehkä vähempikin riittää)
1/2 pkt Semperin gluteenittomia pipareita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se rahkaan. Mausta kanelilla ja sokereilla. Sekoita hyvin. Lado puolet rahkasta tarjoilukulhon pohjalle. Työnnä sekaan piparit vaikka pystyasentoon ja lusikoi appelsiinimarmeladi niiden päälle ja toinen puolikas rahkasta päällimmäiseksi. Laita kelmua  astian päälle ja jääkaappiin tekeytymään seuraavaksi päiväksi.


Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kaupallista yhteistyötä Semper -tuotemerkki/ Erikoiset Asiantuntijat
Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!