perjantai 21. kesäkuuta 2019

Vinkkejä mökkiviemisiksi



Kukaan ei halua mökilleen turhaa roinaa. Aina ei lahjanantajan ja -saajan käsitykset roinasta kohtaa, vaikka kuinka löytyisi hyvää tahtoa ja jaloa mieltä. Pohdimme mökkikauden jo ollessa täydessä vauhdissa ja juhannuksen lähestyessä käytännöllisiä ja hieman erilaisia mökkiviemisiä.


Wc-paperia. Sitä menee aina, mutta mikä on sopiva määrä.  Kuuden rullan paketti tuntuu liian vähäiseltä, mutta 24 rullaa liioittelulta. Luulee lahjansaaja pian, että lahjan antajalla on jotakin ongelmaa ja/tai erityistä tarvetta lahjan suhteen. Erikoisten Asiantuntijoiden pohdinnan tuloksena sopiva määrä wc-paperia mökkiviemisinä on 12 rullan paketti ja oheen neljä rullaa talouspaperia. Wc-paperiksi emme suosittele keltaista Serlaa, se ei sovi kenenkään huussisisustukseen.


Säilykkeitä. Siis ei missään tapauksessa säilykkeitä. Kenellekään eikä millekään mökille. Kuka niitä syö. Erikoiset Asiantuntijat suosittavat viemään tuoretta lähiruokaa saajaperheen toiveiden mukaisesti. Ruokapuolta on muutenkin mökkeillessä hyvä hoitaa yhteistuumin, jakaa sekä kustannukset että valmistuspuuhat isäntäväen kanssa. Tämä vain muistutuksena, varmasti asia jo kaikilla tiedossa.


Mato-onki ja matoja. Varsinkaan kuivalla männikkötontilla kalliorannassa olevan mökin pihasta eikä mistään kilometrien säteellä löydy onkimatoja. Ämpäriin hyvää multaa ja lieroja sekaan. Ämpärin päälle ruohosilppua matojen ravinnoksi. Innokkaimmat voivat kehitellä pienen kompostorin lahjan kylkeen, niin riittää madoille multaa pidemmälle syksyyn. Erikoiset Asiantuntijat tykkäävät!


Korttipakka. Tavallinen. Siitä voi kehitellä monenlaista ajanvietettä. Paskahousua ja ristiseiskaa alkuiltaan. Illan kehittyessä ruvetaan katsomaan korteista tulevaisuutta. Että kuka lähtee talvella kaukomaille ja ketkä pelaavat korttia ihan vaan kotimaassa. Keskiyöllä rohjetaan kurkata korteista menneitä kesiä. Niin on jäänyt mielen päälle ne sekasaunomiset ja kuka pesi kenenkin selän ja mitä sitten uintireissun jälkeen tapahtuikaan. Aamun jo valjetessa viimeinen valveilla olija voi vielä heittää kierroksen pasianssia.


Megafoni monenlaisiin mökkikuulutuksiin ja yhteydenpitoon. Kätevä apuväline ilmoitella kalassa olevalle isännälle, kun on lounas tai päiväkahvit valmiina tai sauna tai emäntä kuumana. Helpottaa myös työnteon rytmittämistä esimerkiksi puunpinoamista hop-hop-hop, ei siinä kuulu jälkikasvun nurinat, kun megafoni laulaa. Megafonilla voi kutsua mökkikyläläiset koolle tiekokoukseen. Voipa megafonin avulla kätevästi vinkata jo toista viikkoa viipyville mökkivieraille, että olisiko korkea aika lähteä muille mökeille tai kotia kohti. Aamulla aikaisin, kun aloittelee hyräilemään megafonin välityksellä Säkkijärven polkkaa tai Nälkämaan laulua, niin ei siinä kauan tarvitse odotella, että vieraille ilmaantuu muuta menoa.

Mökkiviemisenä EI suositella epäkäytännöllisyytensä vuoksi tai mökkivarustuksen puutteet huomioon ottaen seuraavia asioita: sähköllä toimivat värikkäät ulkovalosarjat, puutarhatontut (jollei ole toivottu), koivunpahkakulhot, kokoelma vanhoja aikakauslehtiä huussilukemistoksi, tiskikonetabletit, ohutmuoviset valkoiset kertakäyttömukit sekä kaikki muoviset kertakäyttöaterimet, muoviset pihakalusteet, leikkokukkakimput, eripariset sketsimukit, Reinot ja Ainot.

Mökkiviemisten lisäksi mukaan hyvää mieltä ja yhteishenkeä. Muistakaa kohtuullinen vierailuaika mökillä, omat vuodevaatteet ja pyyhkeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!