lauantai 11. helmikuuta 2023

One Pot pasta Harri Syrjäsen tapaan


Seuraan julkkiskokki Harri Syrjästä Instassa. Koska hänellä on hyviä reseptejä ja hauskoja videoita, joissa hän pilkkoo milloin mitäkin ainesta pieni flirtti päällä koko ajan.


Koska yritän suosia kasvisruokia ja vähentää pikku hiljaa lihan käyttöä, tein tänään One Pot pastaa Syrjäsen ohjeella. Isäntä valmisti itselleen liha-makaronilaatikkoa Torino-pussin kyljessä olevalla ohjeella. Se on kuulemma parasta ja hyvä niin.

Tähän on tultu, että usein viikonloppuisin kumpikin valmistamme omat pöperömme vuoron perään keittiössä. Koska minulla on keliakia ja niin ollen tarvitsen ”puhdasta” gluteenitonta ruokaa ja mielellään kasvisvoittoista. 

Isäntä taas A-luokan lihansyöjänä pääsee tavallaan helpommalla. Kunhan on laktoositonta. Emme koe tätä tapaa kovin vaivalloisena. Ruokaa tehdään viikonloppuisin sen verran, että sitä riittää itse kullekin muutamaksi päiväksi. 

Ruokaboksikin oli hyvä idea oman aikansa. Sitä käyttäessä ateriat olivat todellakin vaihtelevia, mutta sitä ruokaa piti olla kokkaamassa joka päivä. Sen hetkiseen elämäntilanteeseen se sopi. Annokset olivat usein sen kokoisia, että niissä oli kahdelle syöjälle kerraksi liikaa, mutta kahdeksi kerraksi ei kuitenkaan niistä riittänyt kahdelle aikuiselle. 


                Röyh!

No tämä One Pot pasta onnistui hyvin ja oli hyvää. Hirveän iso kimppu basilikaa tarvittiin, josta käytettiin vain 20 lehteä. Mitä sille lopulle teen? Kuivatanko ja säilön pakastusrasiaan? Pakastusta se ei varmaankaan kestä. Gluteeniton tästä tuli käyttämällä gluteenitonta pastaa. Tällä kertaa se oli fusillia. 

Kuvat: Instagram, Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!