maanantai 5. joulukuuta 2022

Someseuraaja




Me Naiset -lehden numerossa 48 (30.11.2022) on artikkeli aikuisesta naisesta, joka fanittaa Pernilla Wahlgrenia, erästä Instagram-julkkista. Jutussa kerrotaan tämän fanituksen syitä ja seurauksia ja tämän tiimoilta lähdin tutkimusmatkalle katsomaan keitä itse seuraan ja miettimään miksi heitä seuraan.

Sen lisäksi, että seuraan Instagramissa perheenjäseniä, ystäviä ja sukulaisiani löytyy pitkähkö lista julkkiksia tai muita tahoja, jotka eivät kuulu em.kategorioihin.

Listaan nyt tähän eniten seuraamiani tilejä:

Ketunpesä / Mila Valkonen - keramiikkataiteilija, joka järjestää myös keramiikkakursseja ja tuotteita voi ostaa verkkokaupasta. Milan keramiikkataiteilija näkyy ihanasti kädenjälki ja hän käyttää herkullisia värejä.

Sekunnit ja tunnit / Hanna Kivisalo - teologin, äidin, opettajan, kirjoittajan viisaita sanoja ja kauniita kuvia.

Minnskis / Minja - sisällöntuottaja, joka ilmeimitoi pääosin suomalaisia sketsinpätkiä. Jos harmittaa, käyn usein Minnskiksen sivuilla viihtymässä.

Hinzmanfam_ / Hannah Hinzman - perheenäiti Hannahin tili, jossa seurataan perheen elämää kahden pienen pojan näkökulmasta. Julkaisuista välittyy elämänilo.

Kenkämaakari / Aleksi Lydman - taiteilija, jonka suloiset eläinhahmoiset tuotteet ihastuttavat minua kovasti. Tämä tili on ensimmäinen, jota aloin seurata ja silloin Aleksi oli myöskin aloittelemassa toimintaansa.

Celeste Barber - koomikko, nainen, joka laittaa itsensä peliin. Hauskoja ja ajatuksia herättäviä postauksia.

Second Hand Lahti Shop - ihastuttava edukseen erottuva kirppari sekä paikanpäällä että somessa. 

Torpantyttö / Ilona - ihania tunnelmakuvia suomalaisesta idyllistä.

Kreettakreetta / Kreetta Järvenpää - floristi, kukkataiteilija, jonka renessanssityyliset elävistä kukista tehdyt asetelmat ovat upeitakin upeampia.

Kiti Kokkonen - näyttelijä, kädentaitaja, inspiroija, Tanhupallonakin tunnettu värikäs monitaituri. 

Sirpa_shymuru_Pulkkinen - väreillä ja materiaaleilla iloitteleva kuvantekijä, jonka ihmishahmoiset kuvat katsovat suoraan silmiin ja puhuttelevat katsojaansa. 

LuovaStore / Jenna Routasaari - inspiroiva kädentaitajan tili, verkkokauppa ja kivijalkaliike 

Sannajasmi / Sanna Mäkinen - henkeäsalpaavan upeita lintu- ja luontokuvia.

Marttilantila / Sinikka Marttila - herkulliset tarjottavat tilauksesta kartanomiljöössä. Kuvien katsomisestakin herahtaa vesi kielelle.

Suomi - uskomattoman upeita ja värikyllisiä kuvia rakkaasta ja upeasta kotimaasta!

Muitakin seurattavia tilejä minulla on. Seuraan muun muassa Elvis Presleyn ja Marilyn Monroen muutamia fanisivustoja ja lisäksi joidenkin tuotemerkkien sivustoja, kuten Pip Studio ja Odd Molly. 

Kuinka paljon seuraamani sivut kertovat minusta? Aika paljon, mieltymyksistä ainakin. Pidän väreistä ja värikkyydestä, kukista, luonnosta, eläimistä, käsitöistä, askartelusta, oivaltavasta huumorista.


Seuraatko sinä jotain samaa tiliä kuin minäkin? 


Lisäksi seuraan useita blogeja näin "työnkin" puolesta. Melkein kaikki seurattavat blogit löytyvätkin blogimme etusivulta. Ihan kaikki eivät siihen mahdu mukaan.

Listalta meinasi unohtua kokonaan uusin seurattavani: Charlotte A. Tucker - sanavalmis lapsinäyttelijä, jonka sanomisissa on järjensiemeniä. Silti mietin, onko tämä lapsuuden riistoa - näyttäisi kuitenkin, että Charlotte pitää esiintymisestä!


Kuva: Pixabay

6 kommenttia:

  1. En seuraa vaan ehkä kun tsekkaan Suomi-kuvat ja sitten toinen on tuo lintukuvia laittava, kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Eikö olekin upeita kuvia noilla mainitsemillasi sivustoilla. Ei voi kuin ihailla kuvaajien taitoja sekä aina vaan ihmetellä miten hieno luonto meillä suomalaisilla on.

      Poista
  2. Tärkein mitä seuraan on eläinsuojelukeskus Tuulispään (esk_tuulispaa) sivut. Rakkaudella pelastetuista tuotantoeläimistä, jolle lahjoitan myös rahaa. Sinulla on monipuolisesti tilejä, joita seuraat. Minä en edes muista kaikkia, yksi on kaksisuuntaista elamaa. Painottuu paljon psykologian puolelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Minäkin seuraan Tuulispään sivuja, mutta Facebookin puolella. Nämä eläinsivustot ovat tärkeitä levittäessään tietoa eläintensuojelusta ja myöskin se, että ihmiset saavat tietoonsa minne voi halutessaan tehdä lahjoituksen eläintensuojelutyölle.

      Poista
  3. Sinulla on jonkinmoinen lista mitä seurailet . Minulla menee kaikki se aika tänne blogien puolelle enkä suoraansanoen edes kerkiä muuta . Yritän käydä kaikkien niiden sivuilla kommentoimassa mitkä ovat käyneet minun viimeistä blogiani kommentoimassa ja sitten jos on vielä aikaa niin joissakin muissakin
    blogeissa mitä seuraan . Mutta varmasti on paljon erittäin mielenkiintoisia muitakin .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!
      Tulee ihan mieleen, että mitäs me ennen tehtiin, kun ei ollut somea. Kyllähän somessa saa aikansa kulumaan ja paljon löytyy kaikkea mielenkiintoista. Yritän rajoittaa, aina se ei onnistu.

      Poista

Kiitos kommentistasi!