maanantai 21. marraskuuta 2022

Kulkuset kulkuset

 


Taru Mäkelä onnistuu taas rikkomaan tabuja komedian keinoin, tällä kertaa jouluisessa elokuvassa Kulkuset kulkuset. Hän teki saman tempun muutama vuosi sitten elokuvallaan 

Täydellinen joulu (linkistä pääset lukemaan ajatuksiani aiemman elokuvan tiimoilta).

Kulkuset kulkuset -elokuvan päärooleissa on joukko suomalaisia kärkipään näyttelijöitä: 
Christoffer Strandberg, Martti Suosalo, Eeva Litmanen, Ali Jahangiri, Pirkko Hämäläinen, Sari Siikander ja Antti Tuomas Heikkinen. 

Elokuva kuvaa hyvin monia perin suomalaisia ennakkoluuloja ja nauraa niille päin naamaa. Välillä kävi mielessä, että voiko tälle asialle edes nauraa, mutta lopulta hekottelin yhdessä muiden katsojien kanssa. Niin syvällä meissä (tai ainakin minussa) on opetettu ja opittu tapa vaieta erilaisuudesta. Mutta vaikka nyt naurettiin, kumpusi nauru juuri siitä tolkuttomuudesta ja ymmärtämättömyydestä, että olemme kaikki omanlaisiamme, arvokkaita ja hyväksyttäviä juuri sellaisina.

Lempinäyttelijäni Martti Suosalo veti oman roolinsa ja siihen sisältyvän hurjan monologin taidokkaasti, kuten aina. Hän esiintyi vastikään Elämäni biisi -sarjan erikoisjaksossa, jossa veti hienosti Kalle Tappisen tarinan 🎵🎶. Jos et nähnyt ohjelmaa, voit viihtyä laulun parissa klikkaamalla allaolevaa linkkiä.

Takaisin elokuvaan. Kävin katsomassa sen lokakuun puolella eikä elokuvan tiimoilta vielä virinnyt itseeni jouluinen fiilis. Mietinkin, että vaikka elokuva oli kääritty jouluiseen lahjapaperiin, sen suurin anti oli tarjoilla kattavasti perheiden ja sukujen odotusten ja pettymysten loputonta piirileikkiä, joka usein kulminoituu juhlapyhiin, erityisesti jouluun.

Mielestäni ehdottomasti katsomisen arvoinen elokuva, suosittelen. 

Kuva: Erikoiset Asiantuntijat

5 kommenttia:

 1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta elokuvalta. Kiitos esittelystä.

  VastaaPoista
 2. En tiedä kirjoitanko tämän jo toiseen kertaan. Kiitos elokuvan esittelystä. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Tämä oli tavallaan niin supisuomalainen elokuva, ettei siitä voinut olla pitämättä.

   Poista
 3. Aion kyllä mennä katsomaan, kiitos postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Toivottavasti pidät, kun menet katsomaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi!