tiistai 18. lokakuuta 2022

Kukkakaalirisotto ilman riisiä


Jostain osui taas silmiin mielenkiintoinen resepti. Kukkakaalirisotto, jossa ei ole riisiä.




Kuvat ovat vähän himmeät, pahoittelut siitä, mutta kyllä niistä suurentamalla selvän saa. Ja Yhteishyvän nettisivuilta näköjään ovat peräisin. Oikea nimi taisi olla Kukkakaalia risoton tapaan.

Tehosekoittimella (ei ainakaan meidän) ei kannattanut kukkakaalia rouhia, ei siitä mitään tullut. Paukutin menemään veitsellä vaan. 

Lisäsin aika reippaasti mantelirouhetta, se antoi mukavan suutuntuman. Parmesaanin suhteen raadin arvio oli, ettei se maistunut yhtään. Sitä saisi olla siis enemmän kuin ohjeessa. Kermaa laitoin myös enemmän. Pippurin kanssa saa olla tarkkana, ettei sitä laita liikaa. Kukkakaalin ja parmesaanin maut voivat peittyä pippuriin. 

Jos jotenkin tuunata haluaa, niin voisi laittaa joukkoon vaikka vähän kantarelleja tai herkkusieniä. Valkosipulin lisäämistä harkitsin, mutta näin ekalla kerralla jätin sen vielä pois.

Helppo, nopea ja niin herkullinen! Tämä menee jatkoon. Ja kasvisruoka. Mutta ei vegaaninen näillä kermoilla ja juustoilla. Voi syödä sellaisenaan tai jonkun muun ruoan lämpimänä lisäkkeenä. Minulla ei sattunut olemaan noita pinnalle laitettavia tuoreita yrttejä, mutta ruoka upposi ihan hyvin ilmankin.

Kuvat: Yhteishyvä ja Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!