Kirjoitin pari viikkoa sitten Helsingin retkestä yhdessä ystäväni kanssa. Ja käynnistämme Satu Silvon kasvisravintolassa. Ohessa linkki postaukseen:
https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2022/09/kasvisruokaa-kehiin-eli-kitusiin.html
Sen jälkeen olen mielelläni lisännyt kasvisruokien laittamista ja syömistä. Tänään syntyi tavallisen kaalilaatikon rinnalla toinen laatikko, jossa jauhelihan sijasta käytin härkistä ja lisäsin vähän muutakin kuin kaalia. Ohessa summittainen ohje:
pieni keräkaali
250g maustamatonta härkistä
2 porkkanaa karkeana raasteena
1 yksikyntinen valkosipuli
1 pieni keltasipuli
1 pieni fenkoli
2 lehtisellerin vartta
1 dl riisiä
rypsiöljyä paistamiseen
mustapippuria
meiramia
yrttisekoitusta
suolaa
Keitä viipaloidun kaalin kanssa fenkoli, jonka olet viipaloinut pituussuunnassa. Samassa voi keittää myös pituussuunnassa viipaloidut lehtisellerin varret.
Paista pannulla härkis ja viipaloidut/pilkotut sipulit. Ota talteen kaikki keitinliemi ja keitä osassa sitä riisit.
Lado kaikki ainekset uunivuokaan joko kerroksittain tai sekoittaen ja kaada vielä päälle tilkka keitinlientä. Halutessasi voit laittaa vielä lorauksen siirappia.
Paista 175 C asteessa tunti tai vähän alle. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, suojaa ruoka leivinpaperilla tai foliolla.
Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat
Ei kaupallista yhteistyötä
Kiitos ohjeesta. Minä laitan kaalilaatikkoon muun muassa soijarouhetta ja ohraryynejä. Paistan kaalin paistinpannulla ennen uuniin laittamista. Käytän voita. Panen siirappia ja voinokareita koko komeuksen päälle. Annan hautua uunissa kaksi kolme tuntia. Nams!
VastaaPoistaKiitos kommentistasi. Soijarouhetta voisikin kokeilla seuraavaksi. Keliaakikkona minun pitää pysyä riisissä, vaikka ohra olisi kaikin puolin parempaa.
Poista