sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Aina ei voi onnistua


Käytän verkkokauppoja usein, vaikka kotimme lähellä olevista kivijalkaliikkeistä löytyy suunnilleen kaikkea mitä ihminen tarvitsee. Verkkokaupoissa asioinnin voi tehdä sohvalla vaikka selällään ja kun löytää oikean tuotteen, ei tarvitse enää käyttää aikaa liikkeissä pööpöilyyn ja tavaran etsimiseen. 

Samalla poistuu heräteostosten tekemisen riski. No, toimitusmaksu pitää tietysti maksaa verkko-ostoksista, mutta usein verkkokaupassa itse tuote on edullisempi kuin kivijalkaliikkeessä. 

Sitten täytyy vain kipaista hakemassa tavara jostain noutopaikasta. Näillä kulmilla se on usein kilometrin päässä olevan Prisman tai muun kaupan yhteydessä oleva Postin tai Matkahuollon lokerikko tai R-kioskin yhteydessä oleva postin toimipaikka.

Sen usein postaamani lammen hoitoon tilasin Staypro-nimisestä verkkokaupasta haavin ja siihen 3,6 metriä pitkän teleskooppivarren pintaroskien keräämistä varten. Tuotteet maksoin tilauksen yhteydessä verkkopankissa. Tilauksen tein 6.5. 

Paketti saapui 20.5., mutta paketissa oli pelkkä haavi (5,20€) ja teleskooppivarsi (31€) puuttui. Lisäksi paketti oli pohjastaan teipattu kiinni niin huonosti, että ihme kun edes se haavi oli pysynyt kyydissä. 

Lähetin heti sähköpostia asiakaspalveluun ja epäilin, että varsi on matkalla pudonnut paketista. Otin kuvia paketista, joka oli jo pakkausvaiheessa teipattu niin, että pohja oli puoliksi auki. 



Lähetin kuvat asiakaspalveluun. Toisaalta, kun järjellä ajattelee, niin eihän 3,6 metrinen teleskooppivarsi sen kokoiseen pahvilaatikkoon mahtuisi, vaikka sen saisi useampaan osaan sisäkkäin. 

Aamupäivällä 23.5. asiakaspalvelu vastasi ja kysyi, että ”Oliko varsi siis poissa, kun avasit paketti?” No olisin luullut, että asia olisi jo tullut aikaisemmin selväksi. Iltapäivällä asiakaspalvelu vastasi, ettei koko vartta ole lähetettykään. Lisäksi viestitettiin, että:  Jos tarvitset lisää apua lähetä sähköposti, tai soita meille niin saatte apua nopeammin.” Tuote oli kuulemma loppunut valmistajalta

Seuraava viesti kuului näin: 

”Olemme nytten peruuttaneet tuote: Swim & Fun 1515 Teleskooppivarsi 1,2-3,6 m.
Näette rahat tilillä noin 2-5 työpäivän kuluttua.Pahoittelemme että asia on mennyt näin.”

Lauantaina 4.6. kirjoitin asiakaspalveluun:Nyt on kulunut kahdeksan työpäivää, eikä palautettavia rahoja ole näkynyt.” 

Staypron asiakaspalvelu viestitti 9.6.: ” Klarna ei ollut käsitellyt palautusta, mutta nyt on palautus tulossa. Pahoittelemme viivettä.”

”Muutama päivä” oli sitten yli 2 viikkoa, sillä 10.6. Tililleni palautettiin 5,20€, mikä oli sen HAAVIN hinta ja haavinhan olin jo saanut. Minua kiinnostaisi enemmän saada takaisin sen teleskooppivarren hinta, joka oli 31€ ja vartta en ollut saanut. Olin jo aikoja sitten käynyt ostamassa paikallisesta Bauhausista juuri samanlaisen varren. Ja siellä se oli muutaman euron halvempikin. 

Vastasin:Hei! Siitä tilauksesta piti palauttaa sen puuttuvan VARREN hinta, mikä oli 31€. Palautitte vain 5,20€, joka on ilmeisesti haaviosan hinta. Mikä tässä on niin jumalattoman vaikeaa?”

Sen jälkeen ei ole kuulunut mitään. Valistunut arvaukseni on, että seuraavaksi tulee postiin noudettavaksi paketti, jossa on 31€ maksava teleskooppivarsi ja sen hinta sekä lähetyskulut peritään uudelleen. 

En siis suosittele kovin innokkaasti näiden kokemusten perusteella tämän kyseisen verkkokaupan kanssa asioimista, ikävä kyllä. 

Muokattu 14.6. Staypron asiakaspalvelu vastasi: 

 Tlauksesta  41003232 ei ole jäljellä mitää hyvitettävää. 

Olkaa hyvä ja kysykää Klarnalta, jos haluatte tarkempia tietoja.”

Kuvat: 24hshop.fi, joka ei liity tapaukseen

Ei todellakaan kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty








2 kommenttia:

  1. Tiesitkö että kalat eivät käytä verkkokauppaa? Kokevat aina jäävänsä tappiolle asioidessaan verkossa, sotkeentuvat ja silleen.. . ;DD
    Klikki- eli verkko-ostokset olen yrittänyt minimoida lähinnä siksi etten uittaisi visa-numeroitani netissä liikaa.

    VastaaPoista
  2. En ole koskaan tilannut verkkokaupasta mitään, kaikkea kun on saatavilla muutenkin, kaikki ei kuitenkaan mene noin huonosti, paljon v-kaupasta tilataan vaikka mitä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!