perjantai 18. helmikuuta 2022

Ikänsä terävä


Tämä ei ole mainos. Mutta minä olin mainoksen uhri ja tilasin netistä japanilaisen kokkiveitsen, jota ei kuulemma tarvitse koskaan teroittaa. Mainoksen mukaan se on valmistettu japanilaisesta ruostumattomasta teräksestä samalla tekniikalla kuin samuraimiekat. Lisäksi ”se saa sinut tuntemaan olosi mahtavaksi”. 

Veitsi tuli postitse ovelle asti tuotuna (samalla kertaa koiranruokien kanssa) aika pian tilauksen jälkeen. Kun näimme pakkauksen, jossa veitsi oli, viihdytin Isäntää mukamas-karatehuudolla. Veitsellä ei liene mitään tekemistä karaten, tuon hienon itsepuolustuslajin kanssa.



Kuvassa näkyy etusormen mentävä reikä, jolla saa lisää voimaa ja ehkä ergonomiaa leikkuuhommaan. 

Tänään on lihakeittopäivä ja niin ollen sopiva tilaisuus testata uutta työkalua. Veitsihän upposi lihaan kuin puolisulaan voihin. Siinä meni kalvot sekä lihat samanlailla niin kuin Vesivehmaan jenkassa nuoret ja vanhat. 



Tällä tarkoitan siis sitä, että on se hyvä veitsi. Työskentelyote on vähän erilainen kuin mihin on totuttu, kun kahva on tuollainen vähän käyrä. 

Tykkään, että veitsi on terävä, kun leikataan esimerkiksi juuri lihaa tai muuta vähän työläämpää leikattavaa. Tylsällä veitsellä kehittäisi itselleen vain jännetuppitulehduksen. Tai ehkä ei kotikeittiössä.

Ostan lihakeittoon aina palan Tammisen keittolihaa. Se on parasta ja mukana on aina myös makuluu. Lihakeitto on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä lämmitettynä, joten nyt syödäänkin itse asiassa pakastimesta kaivettua kaalilaatikkoa ja lihakeittoa vasta huomenna. 

Sitten tuli mieleen muinoinen tv-mainos, varsinkin ennen joulua. ”Wiltshire Staysharp, ikänsä terävä!” Se kuulosti ihan nykyisen Ostos-tv:n mainokselta. Onko veitsi paras idea joululahjaksi? Silloin 70-80 -luvuilla ei ollut mitään käsitystä mikä tai kuka on Wiltshire. Nyt voi kuuklettaa ja havaita, että sen niminen kreivikunta on Englannin lounaisosassa. 

Ehkä niitä veitsiä valmistettiin siellä. Muistaakseni lapsuudenkodissani oli ja on varmaan vieläkin juuri sellainen veitsi tai ainakin joku kopio siitä. Silloinkin oltiin mainoksen uhreja. Veitseen kuului valkoinen teline, johon veitsi työnnettiin sisään säilytykseen ja se teroittui samalla. Ilmankos se pysyi ikänsä terävänä. Ja se oli lupauksen mukainen. Kyllä se oli huushollin terävin veitsi. 

Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.  


 




6 kommenttia:

  1. Minulla on paljon veitsiä kotona käytössä ja niiden pitää olla teräviä. Mutta kyllä ne aikojen saatossa tylsyää ja näitä uudempia ei ole helppo teroittaa, parasta on silloin ostaa uusi. Nyt kiinnostuinkin niin paljon tästä veitsestä että kysynkin mistä tilasit ja hinta 🤗❓

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli huusk.com ja hinta oli muistaakseni lähetyskuluineen 39,90e.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oravajuttu on tulossa. Muistaakseni ensi tiistaina se julkaistaan ajoitettuna. Jotenkin onnistuin julkaisemaan sen keskeneräisenä ja aivan liian aikaisin. Ja jotenkin onnistuin myös perumaan sen julkaisun. Yleensä se ei ole onnistunut. Täydensin sitä vielää tänään.

      Poista
  3. Ei ainakaan ole pahan hintainen tuo veitsi. Meillä mies leikkaa kaikki hankalat leikattavat nivelrikkoni vuoksi. Tekisi kyllä mieli kokeilla, saisinko leikattua lihat itse tuollaisella veitsellä.
    Samaa mieltä kanssasi siitä, että lihakeitto paranee lämmitettäessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se ollut kallis ja vaikuttaa ainakin tosi hyvältä. Lihakeiton syöminen vastakeitettynä pitäisi ihan kieltää. Se on ihan erilaista toisena päivänä ja lämmitettynä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!