maanantai 20. joulukuuta 2021

Poliisiasiaa vol2


Julkaisin 6. päivänä joulukuuta postauksen eläköityvästä poliisikoira Jekusta. Samalla tuli mieleeni toinenkin poliisiasia. Alla linkki Jekun postaukseen.

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2021/12/poliisiasiaa.html

Kotikadullamme tehtiin kuluneen kesän aikana mittava vesihuoltoremontti, jonka aikana kadusta muutaman kymmenen metrin pätkä kerrallaan oli työn alla, suljettu ja kaivettu täyteen noin kolme metriä syvää monttua, saattoi olla syvempääkin. Kaikenlaiset vesijohdot kulkee routarajan alapuolella. Kadun alla kulkevat viemäriputket ja käyttövesiputket uusittiin ja samalla uusitaan vielä katuvalaisimiakin ja niiden kaapeleita. Se työ on vielä vähän kesken. Ohessa pari linkkiä tähän aiheeseen liittyviin aikaisempiin postauksiin.

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2021/08/vankina-omalla-tontilla.html

https://erikoisetasiantuntijat.blogspot.com/2021/06/remonttiriesat.html

Viimeiseksi lopuksi asvaltoitiin koko ajorata sekä kevyen liikenteen väylät uudelleen molemmin puolin katua. Reunakivetykset uusittiin samalla. 10-15 senttiä ajorataa korkeammalla oleva jalkakäytävä on nerokas keksintö ja turvallinen jalankulkijoille. Onhan täällä kyllä tosi leveät kadut muutenkin verrattuna joihinkin ulkomaiden turistirysiin, joissa koko kaksisuuntainen ajorata saattaa olla melkein vain saman levyinen kuin jalkakäytävä täällä ja sen reunoihin vielä pysäköidään autoja. Eikä mitään tilaa jalankulkijoille ole erikseen.Nyt kun ajorata on primakunnossa, pinta on sileä kuin vauvan poski, sitä koskee edelleenkin se 40 km/h nopeusrajoitus, joka siinä on ollut voimassa jo ennen edellä mainittua remonttiakin. Joitakin autoilijoita se ei näytä koskevan ollenkaan. Kaasujalka on usein aivan liian painava ottaen huomioon, että kyseessä on asuntokatu. Tässä vajaan kilometrin mittaisen suoran varrella asuu yli kaksikymmentä alle 15-vuotiasta lasta ja nuorta. Kesällä yksi jäikin auton alle polkupyörineen suojatiellä ja yhtä läheltä piti -tilannetta olin itse seuraamassa muutaman metrin päästä.

Kaikenlaisia hidasteita, möykkyjä ja sikaaneita olisi ilmeisesti mahdollista kadulle saada, mutta se olisi asukasyhdistyksen heiniä alkaa ajamaan sitä asiaa. Yksittäinen ihminen ei sellaisia saa kaupungin koneistossa menemään läpi. Paikallinen bussiliikennöitsijä ei niistä tietenkään pitäisi. Mutta eipä niistä isoa haittaa varmaan olisikaan, kun bussi kulkee kerran tunnissa suuntaansa. Ja sen verran siitä poliisiasiasta, että kunhan saan aikaiseksi, pyydän nopeusvalvontaa tälle kadulle, taas kerran. Valtion pohjaton kassa vaan kilisisi, kun poliisisedät ja -tädit tulisivat edes hetkeksi valvomaan nopeuksia. 

Viimeksi kun näin tapahtui, sattui esikoisvävy porhaltamaan paikalle sen verran vauhdikkaasti, että hän oli joutunut poliisien nuhdeltavaksi. Sakkoja ei kuitenkaan tullut. 

Kaikenlainen turha läpiajoliikenne naapurikaupunginosasta asuinalueen läpi pitäisi kieltää, koska sitä varten on olemassa muut reitit. 

Kuvat: Pixabay

Ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 


1 kommentti:

  1. Meidän kadulla on todella liikenne lisääntynyt käyttävät sitä läpiajoon. Kaikenlaista estettä ja korotusta on laitettu mutta kyllä ne kerkiää kiihdyttää sitten taas jarruttaakseen.
    Ja jalankulkijat heittää tyhjät tölkit ja leipäpussit ja karamellipussit meidän puolelle nyt kun sireeniaita taloyhtiön toimesta kaadettiin ja aidaksi laitettiin kevyt matalampi metalli aita.
    Harmittaa....

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!