lauantai 27. marraskuuta 2021

Seksi vie taksia


Seksi vie ja taksi tuo (Nylon Beat 1999) https://www.youtube.com/watch?v=uC5X60Ujoyg

Valo yössä (Tuomari Nurmio ja Orpojen Tuki 1999)

 https://www.youtube.com/watch?v=xSmnzKeBI4Y

Nainen, poliisi ja taksi (Leo Jokela 1970) https://www.youtube.com/watch?v=4Fkw01zLY-Q

Aivan aluksi täytyy korostaa, että seksi ja raiskaus ovat kaksi aivan eri asiaa, vaikka valitsinkin postauksen alkuun linkit seksiin ja taksiin liittyviin biiseihin. 

Perjantain 26.11.2021 Hesarissa oli kirjoitus taksinkuljettajien tekemistä seksuaalirikoksista. Taksiliitto on asiasta järkyttynyt. Positiivista on, että vihdoinkin sanomalehdessä kerrotaan poliisin vahvistavan sen faktan, että seksuaalirikoksista epäillyt taksinkuljettajat ovat pääosin ulkomaalaistaustaisia. 

Vuosien 2019-2021 tapauksista vain yhdessä kuljettaja on syntyperältään suomalainen. Kun vuonna 2017 poliisin tietoon tuli kaksi taksinkuljettajan tekemäksi epäiltyä seksuaalirikosta, tänä vuonna niitä on tullut jo yli kaksikymmentä. "Tapausten yleistymisellä näyttää olevan aika selvä ajallinen yhteys taksiuudistukseen", toteaa Helsingin poliisin rikostarkastaja Jari Koski. Osa teoista saattaa luonnollisesti olla pimeiden taksien kuljettajien tekemiä.Seksi vie ja taksi tuo ja taksin katolla ei vilku enää yön ainoa valopilkkukaan. Taksin katolla ei nimittäin pakosti tarvitse olla kylttiä, jossa lukee sana Taksi. Ex-liikenneministeri Anne Berner (Jumalan armosta nimenomaan EX) sekoitti koko maan taksiliikenteen puoliväkisin ajamallaan taksiuudistuksella vuonna 2018. 


Anne Berner, kuva:Wikipedia

Tarkoituksena oli ilmeisesti saada alalle lisää kilpailua (jota oli jo ennestäänkin) ja taksimatkojen hinnat laskemaan, mutta kuinkas kävikään. Aivan päinvastoin. Taksimatkojen hinnat nousivat paljon reippaammin kuin kuluttajahintaindeksi ja alalle tuli todellakin lisää kilpailua. 

Ennen taksiin, kuskiin ja mittariin saattoi luottaa, mutta uudistuksen myötä taksifirman sai perustaa melkein kuka vaan, jolla on ajokortti ja saa hankittua alleen jonkinlaisen taksiksi kelpaavan kotteron. Kyydin hinnasta pitää sopia etukäteen ja mittareitakaan ei taideta enää autoissa tarvita. Uudistuksen myötä moni taksiliikenteestä elantonsa saanut luotettava yrittäjä menetti ansiomahdollisuutensa.

Minä en ole taksia tarvinnut uudistuksen jälkeen enkä juurikaan ennen uudistustakaan. Meillä on Isännän kanssa ollut aina keskinäinen "taksisopimus": jos jompi kumpi tarvitsee kuljetusta mihin tahansa/mistä tahansa  mihin vuorokauden tahansa, toinen kuljettaa, jos kyydin tarvitsija ei jostain syystä itse aja. Samalla kyydillä kulkee kohtuullisen matkan päässä kotoa asuvat kyydittävän kaverit. Ei kai nyt ketään taivasalle jätetä, kun on pyörät persauksen alla. Palvelun käyttö on ollut aniharvinaista, mutta on Isäntä minut pari kertaa hakenut lentokentältä keskellä yötä ja pari kertaa jostain työpaikan pippaloista. Silloin kun niitä vielä oli ja kun niihin vielä viitsi mennä. Nyt en enää jaksaisikaan.

 


Pari vuotta sitten taksimuutosten jälkeen yritin asentaa puhelimelle appin, jolla saa kätevästi tilattua taksin, jos joskus jostain syystä sattuisi taksia tarvitsemaan. Apin asennus olikin ovela. En huomannutkaan, kun välittömästi olin sen asennettuani painanut jotakin nappia huomaamattani niin, että olin tilannut taksin kotiosoitteeseeni. Onneksi huomasin sen aika pian, koska joku outo tunne siitä koko räpeltämisestä jäi takaraivoon. Saman tien tajusin, mitä olin tehnyt. Äkkiä sitten selvittämään, mistä firmasta olin sen tilannut, ihan ensimmäiseksi soitin hätäpäissäni paikalliseen vanhaan ”viralliseen” aluetaksiin. Ei oltu sieltä tilattu tähän osoitteeseen taksia. Toisella arvailulla tärppäsi ja sain peruttua tilatun auton. Mitäs olivat tehneet apista tuollaisen. Joku kärsi nahoissaan ylimääräiset kilometrit, mitkä auto oli turhaan ajanut. Mutta eiköhän tilattujen kyytien perumisia ja "ohareita" tapahdu muistakin syistä. Poistin apin saman tien puhelimesta.

Tulipa vielä mieleeni eräs tapaus taksikyydistä muutaman vuoden takaa ennen kuin minkäänlaisia taksiuudistuksia oli näköpiirissäkään. Tarvitsin Helsingissä taksikyytiä Vallilasta Hakaniemeen. Juna-asemalle olin menossa, mutta piti poiketa Hakaniemessä yhdessä liikkeessä ja junalle oli jo vähän kiirekin. Tilausosoitteesta pyydetään usein autoa lentokentälle ja taksikuskini oli ilmeisesti olettanut tämänkin kyydin olevan sellainen. Kuskilla oli jostain syystä hirveä tarve päästä lentokentälle. Joku vuoronvaihtoon tms. liittyvä juttu. 

Kun hän kuulikin, että olisin menossa vain Hakaniemeen, sain koko matkan ajan kuunnella läksytystä siitä, kuinka hän ei nyt päässytkään ajamaan lentokentälle. Tuli kyllä tosi syyllinen olo (vitsi). Teki mieli jo sanoa, että no ajetaan sitten sinne lentokentälle, jos se niin elämän ja kuoleman kysymys on. Tulen sieltä sitten bussilla pois. Se vaan, että siinä tapauksessa en olisi ehtinyt junaan, johon minulla oli jo lippu ostettuna. 😁

Edellä kerrottu tapaus olisi suunnilleen sama, jos ostaisin kaupan kalatiskiltä muikkuja ja myyjä olisi halunnut, että olisin ostanut lohta. Siitä sydämistyneenä myyjä tulisi perässäni kassalle asti motkottaen ostoksestani. Tai huoltoasemayrittäjä vetäisi herneet siitä, että ostinkin bensaa enkä dieseliä, vaikka hän niin kovasti oli odottanut, että olisin tankannut dieseliä. 

Ja lopuksi haluan korostaa, että pääasiassa taksikuskeilta saamani palvelu on ollut aina asiallista ja ystävällistä, mutta tuo edellä kerrottu oli huonointa palvelua ikinä missään. Myöhemmin kuulin toiselta taksiyrittäjältä, että siitä olisi voinut tehdä ilmoituksen Helsingin taksitarkastajalle, joka on muun muassa sitä varten. Mutta en edes tiennyt sellaisen viskaalin olemassa olosta silloin. 


Lähde: Helsingin Sanomat 26.11.2021

Kuvat: Wikipedia ja Pixabay. Kuvissa olevat autot ja henkilöt eivät liity tapaukseen. 

Ei kaupallista yhteistyötä

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty.
6 kommenttia:

 1. En muista tarkkaa vuotta , olisiko ollut kahden vuoden takainen tilasto joka järkytti pahasti minua, maahanmuuton puolustajaa - Suomessa tehdystä, vähän yli kolmestakymmenestä tuhannesta seksuaalirikosesta(alkaen nimittelystä ja käpälöinnistä aina törkeisiin raiskauksiin asti) 27 000 oli maahanmuuttajien tekemiä.
  Olen tässä siis vuosien mittaan aika isoa joukkoa raiskaajia puolustanut, hävettää tyhmyyteni, luottoa vieraisiin en silti kadu. Pitäisi ottaa automaattiseksi karkoitusperusteeksi jos vaikka ekan viiden vuoden aikana tekee jotain tuollaista, Suomeen pääsee helposti mikä on sinänsä hyvä sillä suurin osa tulijoista on oikeasti kusessa mutta poisheittäminen onki sitten paljon vaikeampaa, tätä perkeleen rikollisten paapomista (tähän joukkoon kuuluu kyllä kaikkien tekemät rikokset joista suurin osa on kantasuomalaisten tekemiä) ja enne kuin joku alkaa ulvoa suuttumustaan niin itsekin olen kivitalossa istunut eli pulinat pois ja kusipäät palautuksena omiin maihinsa, mitä tänne rikollisia tuomaan kun on omienkin kanssa tekemistä. itse palasin kapealle tielle lavealla muutaman vuoden kuljettuani, liian rankkaa hommaa.
  Ja integrointia pitäisi suosia, siihen panostaa. Ei riitä että sanotaan pariin kertaan että näin ei suomessa saa tehdä vaan pitää pelotella puolikuoliaiksi heti käsittelyssä. Sitäpaitsi suomalaisen vankilan puolihotellimainen varustetaso ei stressaa ulkomaalaista juurikaan, yleensä tulevat maista joissa vankilat ovat oikeasti helvetillisiä kuritushuoneita.

  VastaaPoista
 2. Suomen vankilat on täyshoito hotelleja, siksi kai sinne halutaan mennä uudestaan.
  Turussa aikoinaan oli paljon pimeitä takseja, kun meidän nuoriso vietti usein viikonloppuja porukalla baareissa, yksi tyttärestämme otti tällaisen taksin, taksikuski lähtikin ajamaan ihan eri suuntaan, siitä on kauan aikaa, en tarkkaan muista miten tytär pääsi pois autosta, täytyypä kysyä häneltä tuosta tapauksesta.
  Aika paljon olen itsekkin takseissa ollut aikoinaan, asiallisia kylläkin, vain yksi meinas tehdä tuttavuutta, vaikka minulla oli henkivartija mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, pipsa. Onneksi tytär pääsi ajoissa pakoon. Nykyään on puhelimessa se 112-sovellus, joka olisi aivan loistava käyttää tällaisessa tilanteessa, jos alkaisi näyttää huonolta. Siinähän menee Häkeen sijainti automaattisesti. Luvallinen menthol-sumutin on hyvä olla käsilaukussa, jos joutuu usein yksin pimeässä kulkemaan takseissa tai jalkaisin. Minulla ja tyttärillä on sellaiset, tosin viime aikoina en ole tarvinnut. Kyllä se jonkin aikaa kulki mukana takin taskussa, kun pari vuotta sitten tein iltavuoroja, joista pääsin myöhään pois.

   Poista
 3. Taksiuudistus näyttäisi olevan hyvin epäonnistunut. Anteeksi, mutta oli vähän hauskaa lukea tuon taksikuskin lentokenttäpakkomielteestä. Ja kauheaa oli lukea seksuaalisesta hyväksikäytöstä taksissa. Uskomatonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Hauskaksi se tarina lentokenttäpakkomielteisestä taksikuskista oli tarkoitettukin. :) Se nauratti minuakin silloin heti tuoreeltaan kun ensiällistyksestä olin toipunut.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!