sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Kelmeän keltaiset katuvalotTämä on sitä aikaa vuodesta, kun aamulla töihin lähtiessä on pimeää, töissä ollessa valoisaa ja kotiin palatessa taas pimeää. Eikä pimeä ole edes kunnon sysipimeää, jota valaisee kunnon katuvalot, vaan hämäränpimeää tuhnua, jota kelmeän keltaiset katuvalot yrittävät valaista. 

Aamulla töihin lähtiessä kävelen bussipysäkille keltaista metsäpolkua pitkin.


Metsäpolulta astun kävelytielle. Katson vasempaan: keltaista on.

Katse ja askel oikeaan keltaista hiekkatietä pitkin.


Työpäivän aikana ei ehdi vilkuilla ikkunasta ulos saati poiketa ulkona. Päivä menee töitä tehden tietokoneen kahta näyttöruutua tuijotellessa. Elän pienessä pelossa, että näyttöruudun valo alkaa muuttua keltaiseksi 😁


Kotiinlähdön aika on koittanut. Miten onkaan niin tutun värisiä keltaisia lehtiä.Märkä asfaltti heijastaa ja korostaa katuvalojen keltaista väriä. Silmiin sattuu.


Märkää, pimeää, tuhnuista ja keltaista.


Tässä tapauksessa keltaisen vastaväri sininen ei paranna näkymää. Aivot anovat armoa.Keltaista, keltaista, kerta kiellon päälle: keltaista...

Miten voi olla näin keltaista keskellä kaupunkia. Niin ankeaa ja tunkkaista. Kauempana häämöttää valkoistakin valoa

En tiedä miksi niin moneen paikkaan kävelyreiteille ja katuvaloihin on ilmestynyt valkoisen valon sijaan tätä kauhean ankeaa keltaista, joka ei edes valaise. Väri tuo mieleeni sairautta, ankeutta, kylmää kalseutta. 

Tulisipa pian lunta! ❄❄❄Kuvat: Erikoiset Asiantuntijat

Kuvien ja tekstin luvaton kopioiminen on kielletty.

6 kommenttia:

 1. Olen itsekkin katellut noita keltaisia valoja, ne on kyllä aika rumat, miksi niitten täytyy palaa pikkutunneille asti ainakin täällä pikku kaupungissa jossa kadut ammottavat tyhjyyttä jo illan aikana, toisaalta olen käynyt koiran kanssa kävelyllä vielä yöllä kl.24.00 n.2-3km.päässä keskustasta, 01 ne sit sammuu, mutta miksi ne syttyy jo 04, kukaan ei liiku siihen aikaan vielä, lehden jakajakin kulkee jo ennen katuvalojen syttymistä.
  Kyllä noissa valoissa olisi energian säästön paikka, nyt kun aikovat nostaa lämmitys maksujakin, ainakin köyhät kaupungit säästäisivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tulee mieleen jotkut säästötalkoot, kun kävelyteillä paloi vain joka toinen tai joka kolmas lamppu. Oli aika turvaton olo iltasella pimeässä, vaikka oli koirakin mukana. Mutta kyllä nykyään voisi valoissakin säästää - ainakin vaihtaa lamput vähemmän sähköä kuluttaviin. Ehkä niin on tehtykin!
   Hyvää pian alkavaa marraskuuta!

   Poista
 2. Ei noita keltaisia valoja voi, parhaalla tahdollakaan, kutsua muuksi kuin tuhnuisiksi.
  Tekniikka antaisi kyllä mahdollisuuden oikeasti valaiseviin lamppuihin ja ehkäpä energiatehokkaammin kuin nuo nykyiset.
  Mukavaa lokakuun viimeistä päivää ja marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Niin luulisi ja kovasti toivon kunnon valaistusta tänne lähiöömme. Kaupungin keskustassa on niin paljon muutakin valoa, että siellä pärjää keltaisillakin - mutta tuhnuista valoa se on.
   Hyvää pian alkavaa viikkoa!

   Poista
 3. Olit vanginnut hienosti keltaisen valon. Meillä täällä metsässä ei ole katulamppuja vaan petoja, susia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, susia! Toivottavasti pysyttelevät poissa tieltäsi!
   Hyvää pian alkavaa uutta viikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!