tiistai 13. heinäkuuta 2021

Venäjän malli


Nyt olisi tarjolla jotain, mitä voitaisiin ottaa toimintamalliksi Venäjältä ja kehittää edelleen Suomen olosuhteisiin. Jos ei vielä, niin viimeistään sitten, kun yli 70% Suomessa asuvista on saanut toisenkin koronatokotteen. 

Moskovassa ravintoloihin pääsee vain, jos on sairastanut taudin, ottanut molemmat rokotteet tai on vastikään saanut negatiivisen testituloksen. Uskoisin, että jonkinlainen dokumentti on sielläkin pystyttävä asiasta esittämään. 



Suomessa voitaisiin mennä nextille levelille. Samoilla kriteereillä kuin edellä, Suomessa pääsisi ravintoloihin, ruokakauppoihin, apteekkeihin, kauppakeskuksiin, lääkäriasemille, sairaaloihin, kirjastoihin, erikoisliikkeisiin, julkisiin kulkuneuvoihin ja ylipäätään kaikkialle. Kotiinkuljetuspalveluja voitaisiin kehittää entisestään ja kaikki kauppaliikkeet sekä ravintolat avata toimimaan normaalisti. Tulisi lisää työpaikkojakin. 

Saataisiin talouden rattaat pyörimään ja kansan motivaatiota rokotuksen ottamiseen parannettua. Tokihan on aina niitä, jotka terveydellisistä syistä eivät rokotetta voi todellisesti ottaa. Mutta niitä ihmisiä on häviävän pieni osa kansasta. He voisivat kuljettaa mukanaan todistusta tai asiasta kertovaa ranneketta. Rokotteen ottaminen olisi silti edelleen vapaaehtoista ja immuniteetin voisi hankkia ihan itse taudin sairastamalla. 

Kuulemani mukaan jopa jotkut nuoret ihmiset uskovat salaliittoteorioihin ja kaiken maailman siruihin. Niin ohuella neulalla, millä rokote pistetään, ei varmasti pysty minkään sortin sirua ihmiseen asentamaan. Olen nähnyt, kun koiranpennulleni pistettiin siru ja se piikki oli varmaan vähintään viisi kertaa paksumpi kuin koronapiikki. 



Joku helppo järjestelmä voitaisiin ideoida sen kontrolloimiseksi, että henkilö täyttää kriteerit ja pysyy poissa ihmisten ilmoilta tautia levittämästä. Vaikka annettaisiin sitten se paljon puhuttu siru oikeasti niille, jotka on jo rokotettu tai taudin sairastaneet. Silloin sitä ei voisi lainata rokottamattomalle kaverille, kun se olisi vaikka ranteessa ihon alla. Tämä olisi hyvää harjoittelua seuraavaa pandemiaa ajatellen. Niin kuin tähänkin asti on ollut. Seuraava pandemia vielä tulee ja se voi olla koronaa pahempi. 



Tämä on kuitenkin turhaa, koska se kaatuisi johonkin yhdenvertaisuus- ja yksilönvapausnössöilyyn. Ja tarvittavan lainsäädännön puutteeseen. Lain säätämiseen tarvitaan puolen vuoden vatulointi ja tusinoittain lausuntokierroksia ja muuta politikointia. Siinä ajassa virus ehtii jo muuntua ja kiertää maapallon pariin kertaan ja tulee muutamat urheilukisat tai muut joukkotapahtumat pidettyä, joista tuodaan bussilasteittain uusia variantteja maahan. 

Kuvat: Pixabay

Ei kaupallista yhteistyötä.

Kuvien ja tekstin kopioiminen ja muu käyttäminen ilman lupaa on kielletty. 


7 kommenttia:

  1. Kerrotaan vielä varmuuden vuoksi, että tämä postaus on pikkusen niinsanotusti kieli poskessa kirjoitettu. Ja kohdistettu huolimattomiin/piittaamattomiin baarikärpäsiin ja urheilufaneihin, joilla maalaisjärki ei toimi eikä toisten ilmaiseksi jakama maalaisjärki tehoa. Anteeekksshhh!

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kyllä varmasti ollaan menossa valvontayhteiskuntaa kohti. Johan 1980-luvulla huhuttiin, että poliisi kuvaa kaikki rauhanmarssilla olijat, jos ovat potentiaalisia jonkun sortin aktivisteja. Kuulosti aika absurdilta. Olin itsekin 80-luvun alussa rauhanmarssilla. Se asia oli silloin kovasti pinnalla ja ihmiset olivat peloissaan kylmän sodan vuoksi. Toivottavasti pääsin poliisin kuviin :))

      Poista
  3. 🤣😂🤣 Kiitos illan piristyksestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Ihana, että sain tällä piristystä aikaan. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Marssista tulikin mieleen, olen itsekkin ollut Hesassa marssimassa, olisikohan sekin ollut 75- 80 luvulla, nimittäin marssittiin eduskuntatalon eteen, kylteissä lukien " KALJA POIS KAUPOISTA"
    siitä on aikaa niin paljon, varmaan se oli 3 olut, joka oli tulossa kauppoihin,
    joskus näin dokumenttiä telkkarissa tuosta marssista, aloitteen joku vei päättäjille, ehkäpä se heitettiin roskiin, koska valtiohan siitä saa voittoa, mitä enempi alkoholia kuluu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!